Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα γρήγορο γεύμα. Με υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στην κουζίνα -πάπρικα, μουστάρδα και κρασί- του δίνουμε ένταση και νοστιμιά. … Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε στο τραπέζι μας για σήμερα ένα πιάτο που θα μας κάνει να γλείφουμε ακόμη και τα δάκτυλά μας
Χρόνος: 10′ προετοιμασία / 30′ μαγείρεμα / Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
# 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
# 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
# 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
# 90 ml λευκό κρασί
# 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
# 1 φύλλο δάφνης
# 100 ml ελαιόλαδο
# αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
# Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
# Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
# Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
# Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
# Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
# Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.
# Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
# Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
Κρασί: Σαββατιανό και Ροδίτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.