Πέμπτη και … κοτόπουλο. Οσοι έχουμε πάει στρατό γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη είναι η ημέρα που απολαμβάναμε κοτόπουλο με διάφορες παραλλαγές. Με συνοδεία μάλιστα ρυζιού, εξού και το σχετικό γνωμικό. Ελα που δεν το γνωρίζετε…
Ομως, τώρα σε μία διαφορετική επιλογή. Με βάση τον “Γαστρονόμο” σας παρουσιάζουμε μία άλλη εκδοχή, λίγο πιο καυτερή. Με υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στην κουζίνα -πάπρικα, μουστάρδα και κρασί- του δίνουμε ένταση και νοστιμιά.
Χρόνος: 10′ προετοιμασία, 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
# 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
# 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
# 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
# 90 ml λευκό κρασί
# 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
# 1 φύλλο δάφνης
# 100 ml ελαιόλαδο
# αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
# Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
# Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
# Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
# Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
# Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
# Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.
# Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
Στο ποτήρι μας: Σαββατιανό και Ροδίτη.
Πηγή: gastronomos.gr