Ετοιμάστε αυτή την εύκολη πίτα και απολαύστε τη στο πρωινό σας, στο γραφείο, στο σχολείο, αλλά και σαν κυρίως πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και ελιές της αρεσκείας σας. Ενας υπέροχος συνδυασμός γλυκού (Κολοκύθα) και αλμυρού (τυρί και δη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ από το Τυροκομείο Πιτταράς) με τον Γαστρονόμο και δη την κα Νένα Ισμυρνόγλου να μας δίνει την παρακάτω συνταγή …
Χρόνος: 30′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα / Σύνολο: 1 ώρα και 30′
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί περίπου 35 x 40 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κολοκυθόπιτα με φέτα και γραβιέρα, χωρίς φύλλο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την κολοκύθα και τον τραχανά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, τον δυόσμο, τη μαντζουράνα, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα και να σφίξει.
Στο ποτήρι μας: Μια πελοποννησιακή Κυδωνίτσα.
Πηγή: gastronomos.gr