Πως μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να απολαύσουν ένα πιάτο που ενδεχομένως να μην τους αρέσει; Πολύ απλά προσαρμόζετε το φαγητό στα …γούστα τους. Και οι σάλτσες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.
Μέσα από τη σελίδα του “Γαστρονόμου” έχουμε μία υπέροχη συνταγή όπου τα κεφτεδάκια κοτόπουλου (Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος) γίνονται δέλεαρ για κάθε παιδί.. Μικρό και μεγάλο.
Υλικά
Μερίδες: για 30 κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια, σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, στο μέγεθος καρυδιού, και τα αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και τον χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε τότε τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, περιχυμένα με τη σάλτσα.
Πηγή: Γαστρονόμος