Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση Ημέρας: Κατσίκι στη λαδόκολλα με θυμάρι και σκόρδο

Πρόταση Ημέρας: Κατσίκι στη λαδόκολλα με θυμάρι και σκόρδο

|

Δευτέρα 3 Ιουνίου.. Οκ κάνει ζέστη αλλά ποιος μπορεί να πει όχι σε μία πρόταση, όπως αυτή που μας έρχεται από τον “Γαστρονόμο” και έχει ως …τίτλο “Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα” (Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου)

Βαρύ λέτε; Σιγά. Οταν έχεις διάθεση για καλό φαγητό όλα είναι απλά…

Ζουμερό, αρωματικό και γευστικότατο κατσίκι, που ετοιμάζουμε εύκολα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Ετσι, και όλους τους χυμούς του κρατάει και δεν λερώνουμε και σκεύη.

10′ προετοιμασία, 2 ώρες ψήσιμο, 15′ αναμονή / Σύνολο: 2 ώρες και 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Αδειάζουμε στο κατσίκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού.
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
  6. Βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνουμε για 2 ώρες.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα.
  9. Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
  10. Ζουλάμε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά μας).
  11. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  12. Συνοδεύουμε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με πατάτες ολόκληρες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, ψημένες ταυτόχρονα με το κατσίκι στον φούρνο.

Συνοδεύεται με πλούσια Chardonnay περασμένα από βαρέλι, Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρα.

Πηγή: Gastronomos.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Τουμασάτου: “Εχω “γονατίσει” το Ναξιώτικο τυρί” (video)

Η Μαριάννα Τουμασάτου σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Νίκο Σκορδιαλό με επίκεντρο τη Νάξο, το θέατρο και την τηλεόραση (video)

Δύο γυναικοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες, 13 συνολικά το 2024

Γυναικοκτονίες: δύο τις τελευταίες 48 ώρες, συνολικά 13 εντός του 2024... Το χρονικό της μαύρης λίστας την χρονιά που διανύουμε

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: “Χριστούγεννα μαζί στη Σύρο” (πρόγραμμα)

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος (πρόγραμμα)

Νάξος – Ιερά Μονή Φανερωμένης: Με επίκεντρο την Αγία Κυριακή, συνάξεις έως τα Χριστούγεννα

Πνευματικές συνάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα στην Αγία Κυριακή στη Χώρα της Νάξου

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Ερχονται οι “Νότες το Φθινόπωρο”

Σε Νάξο και Τραγαία έρχονται οι «Νότες το Φθινόπωρο» με την Άννα Δανιηλίδη

Υπουργείο Αθλητισμού: Εφτασε η ώρα της τιμής για τους θρύλους του 2004

Βρούτσης και ΕΠΟ τιμούν τους θρύλους του 2004 - Στο ΟΑΚΑ η βράβευσή τους, πριν από την σέντρα Ελλάδα – Αγγλία

ΠΝΟ – Απεργία: Δεμένα τα πλοία την 20η Νοεμβρίου, ποιος ο λόγος

Στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία - Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Greek Travel Awards 2024: Αντίπαρος, Κύθνος και Νάξος κέρδισαν εντυπώσεις και βραβεία

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τα Greek Travel Awards στο Λονδίνο

ΠΝΑΙ: Ο Μητσοτάκης προτείνει Χατζημάρκο για την ηγεσία της ΕΝΠΕ

Ο Γιώργος Χατζημάρκος προτάθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την σκυτάλη της ΕΝΠΕ

Νάξος – Κλιματική Αλλαγή: Η καλλιέργεια της πατάτας θέμα ημερίδας

Ημερίδα με θέμα “Οι πιθανές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια της Ναξιώτικης πατάτας. Αειφόρος γεωργία, προτάσεις και προοπτικές”

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Νάξος – Κεραμωτή: Γερακίνα τραυματίστηκε από 11 σκάγια (!!!)

Πυροβολημένη με 11 σκάγια από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε μία Γερακίνα – Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία της

Επιτέλους βροχή…. “Πρωτοβρόχια” στις Κυκλάδες αλλά με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από σχεδόν επτά μήνες είχαμε την πρώτη βροχή στις Κυκλάδες - Σε Φολέγανδρο και Ιο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης