Δευτέρα 3 Ιουνίου.. Οκ κάνει ζέστη αλλά ποιος μπορεί να πει όχι σε μία πρόταση, όπως αυτή που μας έρχεται από τον “Γαστρονόμο” και έχει ως …τίτλο “Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα” (Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου)
Βαρύ λέτε; Σιγά. Οταν έχεις διάθεση για καλό φαγητό όλα είναι απλά…
Ζουμερό, αρωματικό και γευστικότατο κατσίκι, που ετοιμάζουμε εύκολα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Ετσι, και όλους τους χυμούς του κρατάει και δεν λερώνουμε και σκεύη.
10′ προετοιμασία, 2 ώρες ψήσιμο, 15′ αναμονή / Σύνολο: 2 ώρες και 25′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Αδειάζουμε στο κατσίκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
- Βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνουμε για 2 ώρες.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
- Ζουλάμε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά μας).
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Συνοδεύουμε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.
Μυστικά
Συνοδεύουμε με πατάτες ολόκληρες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, ψημένες ταυτόχρονα με το κατσίκι στον φούρνο.
Συνοδεύεται με πλούσια Chardonnay περασμένα από βαρέλι, Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρα.