Μόνο 4 υλικά έχει αυτή η ζουμερή σοκολατόπιτα που από πάνω είναι τραγανή, ενώ στο εσωτερικό της είναι απολαυστικά υγρή, σαν σουφλέ σοκολάτας! Κι επιπλέον, δεν έχει γλουτένη! Με την αρωγή του “Ζάχαρι και Αλεύρι” έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσίαση ( Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
Υλικά
Μερίδες: 12
Διαδικασία
- Για την εύκολη σοκολατόπιτα με 4 υλικά: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν. Θέλουμε να γίνει μια λευκή και πολύ αφράτη κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο από ένα ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα και ζεστή, με μία μπάλα παγωτό σε κάθε κομμάτι.
Μυστικά
Αν ψήσουμε παραπάνω τη σοκολατόπιτα, δεν θα βγει τόσο υγρή στο κέντρο.