Ούτε αναμονές, ούτε μούλιασμα, ούτε κόπος. Μόνο γεύση, άρωμα και μια χορταστική «φασολάδα» με ρύζι και έτοιμα βρασμένα, κόκκινα φασόλια. Το καυτερό το ρυθμίζουμε σύμφωνα με τα γούστα και τις αντοχές μας.
Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” πάμε σε μία ιδιαίτερη επιλογή. Κάνει κρύο άλλωστε και η ένταση είναι αναμενόμενη ακόμη και στο φαγητό. Δεν νομίζετε; Ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει τον πρώτο λόγο στο πιάτο που ακολουθεί…
Χρόνος: 20′ προετοιμασία / 35′ μαγείρεμα Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
# 900 γρ. έτοιμα κόκκινα φασόλια βρασμένα, από κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
# 400 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
# 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
# 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
# 1/2 – 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
# 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
# 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
# 400 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
# 450 γρ. ντομάτα κονσέρβας, ψιλοκομμένη
# 80 γρ. πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
# 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
# λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
# 60 ml ελαιολάδο
# αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κόκκινα φασόλια με ρύζι και μπαχαρικά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το τσίλι, τη ρίγανη, το κύμινο, το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, 700 ml νερό και την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, τον μαϊντανό, τις ελιές και μερικές σταγόνες λεμονοχυμού και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κόκκινα φασόλια με ρύζι και μπαχαρικά.