Θέλετε κάτι απλό και γρήγορο; Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την συνταγή που μας προσφέρει και σήμερα ο Γαστρονόμος… Τυρόπιτα λέγεται. Σερβίρετε το πρωί αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και το απόγευμα… Πλούσια γεύση με διαφορετικά τυριά και με άρωμα Νάξο μέσα από τις επιλογές που προσφέρει το Τυροκομείο Πιτταράς…
Χρόνος: 20′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: ταψί 26 εκ.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, πρώτα τρίβουμε τη γραβιέρα, θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε μαζί τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.
- Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τα τυριά και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκ.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.
- Γεμίζουμε το ταψί με τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα καλά.
- Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με ένα κοφτερό μαχαίρι, ώστε να μην εξέχουν πολύ, και τις γυρίζουμε προς τα μέσα, σαν στεφάνι γύρω γύρω στο σκεύος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.