Πάμε Σύρο…. Πολύ σπουδαίος συριανός μεζές, που λίγοι κάνουν πλέον. Μια αλευρόπιτα τηγανητή είναι αυτή η ψαρόπιτα, με ανάκατα μικρόψαρα και κρεμμύδια, που τη σερβίρουν μαζί με κρασί ή τσίπουρο και είναι για τους μερακλήδες. Και με την αρωγή του “Γαστρονόμου” απλά φτιάχνουμε την πίτα…
Χρόνος: 20′ προετοιμασία, 8′ τηγάνισμα – Σύνολο: 28′
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
Διαδικασία
- Για την ψαρόπιτα, ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε τα πλυμένα ψαράκια, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα αλεύρια και τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας να αναμειχθούν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τόσο λάδι ώστε να υπερκαλύψει τον πάτο κατά 1 εκ. και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα των ψαριών και τα στρώνουμε σε μια λεπτή στρώση σαν ομελέτα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε την ψαρόπιτα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Γυρίζουμε την ψαρόπιτα από την άλλη πλευρά με το καπάκι του σκεύους ή ένα μεγάλο πιάτο και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Πηγή: Gastronomos.gr