Το τρυφερό κρέας συνδυάζεται αρμονικά με τη γήινη γεύση των μανιταριών, ενώ η ξινόκρεμα προσθέτει μια ευχάριστη οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Μια συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια για τον “Γαστρονόμο”, απλή με πλούσια γεύση, ιδανική για ένα γεύμα με τους αγαπημένους σας.
Χρόνος: 20′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα, Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φιλετίνια από μοσχάρι με μανιτάρια και ξινόκρεμα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα 1 κουτ. από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα και περιχύνουμε με το κρασί.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε την ξινόκρεμα.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε τα φιλετάκια στη σάλτσα, τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να «ψηθούν» όσο μας αρέσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή βραστές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food styling: Tina Webb
Πηγή: gastronomos.gr