Φάβα…. Ενα ιδιαίτερη δημοφιλές όσπριο που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά πιάτα. Αρκεί να υπάρχει φαντασία… Και για το σημερινό πιάτα που μας δίνει ο “Γαστρονόμος” η επιλογή μας έχει φάβα είτε Σαντορίνης Αμοργού και καλή μας όρεξη
Χρόνος: 20′ προετοιμασία / 1 ώρα μαγείρεμα / Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 6
Για την κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη φάβα με κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη «σάλτσα» και τα αφήνουμε στην άκρη για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Ρίχνουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, το καρότο και 1 λίτρο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι η φάβα να απορροφήσει όλα τα υγρά και ναλιώσει.
- Στην αρχή ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καρότο και το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Από πάνω απλώνουμε την κρεμμυδάτη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος