Κλασικό κι αγαπημένο το χοιρινό πρασοσέλινο, μπορεί να είναι γιορτινό, μπορεί να είναι και καθημερινό. Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε τη πρόταση της ημέρας και μάλιστα με ένα μικρό .. tip: Αντί για αυγολέμονο στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού – και δεν φοβόμαστε μήπως κόψει. Και βέβαια συνοδεύεται το συγκεκριμένο πιάτο από κρασί: Ροζέ Ξινόμαυρο
Χρόνος: 30′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό με σέλινο και πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το χοιρινό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 το χοιρινό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας για περίπου 10 λεπτά, να «σταθεί».