Μερικές συνταγές δεν είναι απλώς φαγητό, αλλά εμπειρία – και αυτή είναι μία από αυτές. Τα χοιρινά φιλετάκια κρασάτα με μανιτάρια και φρέσκο δεντρολίβανο είναι ο ιδανικός συνδυασμός για ένα χειμωνιάτικο ή φθινοπωρινό τραπέζι με γήινες, αρωματικές νότες και πλούσια, βελούδινη γεύση.
Μπορεί να σταθεί επάξια τόσο ως μεζές για καλό κρασί, όσο και ως κυρίως πιάτο που γεμίζει το σπίτι με μυρωδιές σπιτικής θαλπωρής.
Μια απλή, γρήγορη και απολαυστική πρόταση που τιμά την ελληνική κουζίνα με τοπικά υλικά και σύγχρονο ύφος – ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει ο Γαστρονόμος.
Ας δούμε την πρόταση ημέρας..
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά φιλετάκια κρασάτα με μανιτάρια και δεντρολίβανο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τις φέτες του κρέατος και τις αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά.
- Στο πιο μεγάλο μας τηγάνι ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψουν. Σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και οι δύο πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρέας. Τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν και να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το δεντρολίβανο.
- Ελέγχουμε τώρα αν έχει γίνει το κρέας κόβοντας μια φέτα στη μέση: πρέπει να είναι εντελώς λευκή και, όταν την πιέσουμε, το υγρό που θα βγει να είναι διαυγές και όχι ροζέ. Αν χρειαστεί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.