Κριτσίνια.. Το εύκολο σνακ για όλη την ημέρα. Πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε; Και το κυριότερο; Με την παρουσία Γραβιέρας πόσο πιο γευστικά γίνονται;
Για τα κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1-2 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί) και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Η συνταγή που ακολουθεί έχει άρωμα … Γαστρονόμου
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 30
Διαδικασία
- Για τα κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1-2 κουτ. σούπας νερό (αν χρειαστεί) και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Πλάθουμε ισομεγέθη, λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε τα κριτσίνια, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο για περίπου 1 εβδομάδα.
- Συνοδεύουμε τα κριτσίνια με κεφαλογραβιέρα με ντοματίνια, ελιές, καρότο και αγγούρι σε μπαστουνάκια, σκληρό ή κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μας.
Με πληροφορίες από τον “Γαστρονόμο” της Καθημερινής