Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο σας παρουσιάζουμε σήμερα μέσα από τη σελίδα του Γαστρονόμου.. Ποιο είναι; Πατάτες φούρνου με μέλι σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο…
Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το πιάτο
10′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου με μέλι, σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ευρύχωρο ταψί.
- Αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.