Καλοκαίρι και τα φρέσκα φασολάκια κερδίζουν την εκτίμησή μας… Μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο πιάτο. Αρκεί να έχεις φαντασία και εμπιστοσύνη στα τοπικά προϊόντα…
Είναι άλλωστε ένα ελαφρύ πιάτο και λόγω της ημέρας νομίζουμε ότι αξίζει τη προσοχή σας
Ποιο είναι το πιο της ημέρας μέσω του “Γαστρονόμου” αλλά με μία μικρή παραλλαγή λόγω Νάξου..
Χρόνος: θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα. Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για την κρούστα παξιμαδιού
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι με το αλάτι, την γραβιέρα ωρίμανσης Πιτταρά, το κύμινο και λίγο πιπέρι.
- Αραδιάζουμε τις ροδέλες ντομάτας σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τις ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
- Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα παξιμαδιού και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. δεν πρέπει να τα παραβράσουμε, αλλά να είναι τραγανά.
- Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
- Οταν είναι έτοιμες οι ντομάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και με μια σπάτουλα τις απλώνουμε πάνω από τα φασολάκια. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Γαστρονόμος