Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Τα Ελληνικά προϊόντα κερδίζουν την Αμερικάνικη αγορά

Tα ελληνικά τρόφιμα «ταξιδεύουν» στην αμερικανική αγορά - Oι ελληνικές εξαγωγές προς τις HΠA ανέρχονται σε 1,3 δισ., εκ των οποίων το 25% περίπου προέρχεται...

Τηγανιτές Πατάτες: Επιστροφή στη … παράδοση

Επιστροφή στη παράδοση όσον αφορά το τηγάνισμά της πατάτας; Η Κομισιόν συστήνει η θερμοκρασία τηγανίσματος να κυμαίνεται μεταξύ 160°C και 175°C και ψησίματος μεταξύ 180°C...

Ενας Ναξιώτης (Κ. Δεουδές) μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν το φαγητό

Το εστιατόριο "Νάξος" του Κώστα "Gus" Δεουδέ που βρίσκεται στο Σικάγο έχει κλέψει τη παράσταση τόσο με το μενού όσο και με την διακόσμιση...

Οι 50 αποχρώσεις της… κουζίνας του Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, αναδεικνύει μέσα από το πρόγραμμα «Taste the seasons» την μοναδική γαστρονομική παράδοση των...

ΠΝΑΙ: Συμμετέχει στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, θα συμμετάσχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (10-13 Μαϊου), στοχεύοντας στην...

Σαντορίνη: Το κρασί που ταξίδεψε από τη λάβα έως τα καλύτερα εστιατόρια

Ύμνο στα κρασιά της Σαντορίνης αφιερώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg περιγράφοντας την καλλιέργεια σταφυλιών στις πλαγιές ενός ηφαιστείου, που ακόμη βγάζει φωτιά, καπνό και...

Πρόσκληση για μπακαλιάρο – σκορδαλιά από τον Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου

Οι Κορωνιδιάτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία σήμερα (25/03) να απολαύσουν μπακαλιάρο – σκορδαλιά στο …σπίτι του συλλόγου (Κρίσσης 83, στην Ανω Κυψέλη) σε...

Στο Νο 2 με το macaron “Ελλάδα” ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης

Ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης με το macaron Ελλάδα (ελαιόλαδο, βασιλικός και περγαμόντο) βρέθηκε στη 2η θέση του διαγωνισμού για το καλύτερο macaron που διοργάνωσε...

ΠΝΑΙ: Αρωμα και γεύση Αιγαίου στο James Βeard Foundation

Στο James Βeard Foundation, ναό της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 - Τι ανέφερε η...

ΠΝΑΙ: Ανοίγει αύριο (13/03) τη πόρτα του “James Beard Foundation” της Νέας Υόρκης

Η Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής της Πρέσβειρα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εμφανίζεται έτοιμη να κατακτήσει αύριο (1303) για άλλη μια φορά τη Νέα...

Νάξος: Σεμινάριο για το Street food από τον Chef Μπακοδήμο

Λέσχη Γαστρονομίας Νάξου και Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ενώνουν τις δυνάμεις τους και στις 17 Μαρτίου διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα...

Η κουζίνα του Αιγαίου μάγεψε τις Βρυξέλλες

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων έδωσε το μοναδικό γευστικό στίγμα της κουζίνας του Αιγαίου στην εκδήλωση Η «κουζίνα του Αιγαίου» μάγεψε τις Βρυξέλλες και τους...

Most Read