Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Θεσσαλονίκη: Πάρτι γευσιγνωσίας με γραβιέρα Νάξου και κρασί Σάμου

Mediterranean Cheese and Wines στην Θεσσαλονίκη, Σάμος και Νάξος με τα καλύτερα προϊόντα τους (κρασί και γραβιέρα) και οι πρώτες σκέψεις όπως τις παρουσίασαν...

Τήνος: Η γαστρονομία πάει … Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ενέργειες για την προώθηση της Τηνιακής Γαστρονομίας και ... η Τήνος πάει Μητροπολιτικό Κολλέγιο  Στην ενίσχυση της γαστρονομίας της Τήνου προχωρά ο Δήμος του κυκλαδίτικου...

Νάξος: Η γραβιέρα Νάξου πάει … Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση γευσιγνωσίας από την ΕΑΣ Νάξου (και τον ΕΟΣ Σάμου) στην Θεσσαλονίκη τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου - Που θα πραγματοποιηθεί και τι θα περιλαμβάνουν τα...

ΠΝΑΙ: Χρυσό 13αρι προϊόντων σε διαδικασία πιστοποίησης ΠΟΠ ή ΠΓΕ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τρέχει να πιστοποιήσει 13 τοπικά προϊόντα - Εννέα ακόμη είναι ένα βήμα πριν από την σύνταξη του φακέλου - Δείτε...

Σίφνος: Ο Δήμος θέλει να ιδρύσει σχολή μαγειρικής

Ο Δήμος Σίφνου προχώρησε πρόσφατα σε αίτημα προς το Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Σίφνου για παραχώρηση οικοπέδου για χρονικό διάστημα 100 ετών ώστε να δημιουργήσει...

Τήνος: Συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για ανάδειξη τοπικών προϊόντων

Η Τήνος προσπαθεί μέσω της συνεργασίας της με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα του νησιού - Με βάση το μέλι  θα...

Ιος: Η γραβιέρα “Ομήρου Τριλογία” ήρθε και εντυπωσιάζει με την γεύση της

Τυριά από κυκλαδίτικο τερουάρ μέσα από το Δημοτικό Τυροκομείο της Ιου...  (δείτε video)  Η μονάδα σύγχρονη, όμως οι συνταγές των τυριών παλιές και με τις γευστικές...

Κυκλάδες: Κρασιά που κάνουν τη διαφορά και έρχονται από Σαντορίνη, Τήνο

Δέκα κρασιά από νησιωτικούς αμπελώνες που «παίζουν» πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας  Από ιστορικά, αλλά και ανερχόμενα οινοποιεία της Σαντορίνης, της Τήνου, της Κρήτης, της...

Αθήνα: Ο αγαπημένος Ναξιώτης σεφ ή “Καθηγητής” τώρα και στο Σύνταγμα

Ο Ναξιώτης «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλης κάνει ένα ακόμη άνοιγμα με το Dal Professore Pizza στο Σύνταγμα όπου επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό...

ΗΠΑ: “Οχι” στη πώληση φουά γκρα στη Νέα Υόρκη

Απαγορεύθηκε το φουά γκρα στη Νέα Υόρκη - Αιτία; Οι βάρβαρες (όπως χαρακτηρίζονται) μέθοδοι πάχυνσης των πουλερικών  Και τώρα; Πως θα ζήσουμε εμείς οι καλοφαγάδες;...

Νάξος: Το τυρί “Αρσενικό Νάξου” πήρε Ευρωπαϊκή πιστοποίηση

Ανακοίνωση - ενημέρωση από τον πρώην βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού σχετικά με την "δημοσίευση αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ» ως ΠΟΠ...

European Young Chef 2019” : Το “σήκωσε” η Ροδίτισσα σεφ Ειρήνη Γιωργουδιού

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος της Γαστρονομίας βρέθηκε και πάλι τις τελευταίες ημέρες το Νότιο Αιγαίο. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο ο Ευρωπαϊκός...

Most Read