Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

ΞΕΕ: Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το “Ελληνικό Πρωινό”

Tο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2017» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στο Ταλίν της...

Το Μπέργκερ του …Ηρακλή. Μόλις δύο κιλά (!!!!) (video)

Ο 13ος άθλος του Ηρακλή στο ..τραπέζι σας. Το «μπέργκερ του Ηρακλή» ζυγίζει 2 κιλά και κοστίζει 62 ευρώ (!!!)  Σίγουρα θα αποτελεί άθλο να...

Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου; Παρών

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην έκθεση XENIA το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» - Δράση της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 Το «Καλάθι Πρωινού»...

Κι όμως… τυρί απειλείται από εξαφάνιση

Το αυθεντικό παρασκευάζεται αποκλειστικά με μη παστεριωμένο γάλα  Ναι, ακόμα και τα τυριά μπορεί να απειλούνται με εξαφάνιση! Ειδικά δε, όσα χρειάζονται έναν πιο ειδικό...

Η ιδιαίτερη Γαστρονομία των Κυκλάδων

Μια ωδή στην Κυκλαδίτικη Κουζίνα και Διατροφή  Τα 24 κατοικημένα Κυκλαδονήσια, μια φούχτα θαλασσοδαρμένης γης στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, κουβαλούν πίσω τους ιστορίες αιώνων....

ΠΝΑΙ: ξεκινάει η μάχη για τον κορυφαίο σεφ της χρονιάς

Στη Βαρκελώνη από σήμερα η αποστολή της Περιφέρειας, για το διαγωνισμό «European Young Chef Award 2017» που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου   Ξεκίνησε...

Κάλυμνος: Παρουσιάστηκε το πρωινό του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στηρίζει όλες τις δράσεις που αφορούν την αιγαιακή διατροφή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων...

ΠΝΑΙ: στη τελική ευθεία ο φάκελος “Διατροφή Αιγαίου” για την Unesco

Η Αιγαιακή διατροφή είναι ένα βήμα πριν την ένταξή της στον κατάλογο ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τρέχει...

Σπ. Κουγιός «Έχω τους καλύτερους δασκάλους»

Ο Ρόδιος Σπύρος Κουγιός μιλάει στο NaxosPress και στη Μαρία Μάκαρη για την επιτυχία του να κερδίσει τον περιφερειακό διαγωνισμό στο Νότιο Αιγαίο και...

ΠΝΑΙ: Με γεύσεις Αιγαίου πηγαίνει ο σεφ Κουγιός στη Βαρκελώνη (video)

O 20χρονος σεφ από Ρόδο, Σπύρος Κουγιός ετοιμάζεται να διεκδικήσει το τίτλου του καλύτερου νέου σεφ στην Ευρώπη για το 2017 και ανοίγει ήδη...

ΠΝΑΙ: Ο διαγωνισμός “European Young Chef Award» το 2019 στο Νότιο Αιγαίο

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πολλά και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, διεκδίκησε με επιτυχία και κέρδισε το δικαίωμα της διοργάνωσης του διαγωνισμού για το 2019...

European Young Chef Award 2017: Και το όνομα αυτού: Σπύρος Κουγιός

Ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός από τη Ρόδο φτιάχνοντας ένα πιάτο με άρωμα Αιγαίου και γεύσεις Καλύμνου ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό της Περιφέρειας...

Most Read