Ιδιαίτερη τιμητική είχαν τα προϊόντα του τυροκομείου Πιτταράς στα Mediterranean Taste Awards του Λονδίνου, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την κορυφαία ποιότητα και την σκληρή δουλειά που τα χαρακτηρίζουν, με την εταιρεία να συνεχίζει ακάθεκτη μετά από τις πολλαπλές διακρίσεις της στα Superior Taste Awards, και την διεθνή αγορά να δείχνει πως έχει βρει την «Ιθάκη» της στο τυροκομείο της Νάξου.
Η παρουσία του τυροκομείου στα Mediterranean Taste Awards 2024 ολοκληρώθηκε με τις εξής εφτά βραβεύσεις:
- Πλατινένιο βραβείο για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π Πιτταρά
- Πλατινένιο βραβείο για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης
- Χρυσό βραβείο για την Γραβιέρα Πιτταρά Μπαστούνι
- Χρυσό βραβείο για το Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης ωρίμανσης
- Χρυσό βραβείο για την Γλυκιά Μυζήθρα Πιτταρά
- Χρυσό βραβείο για το Ξυνοτύρι Νάξου Πιτταρά
- Χρυσό βραβείο για το Φρέσκο Ξυνοτύρι Νάξου Πιτταρά
Πιτταράς: Ιδιαίτερη τιμή
Ο ιδιοκτήτης του ναξιώτικου τυροκομείου Νικόλαος Πιτταράς σε δηλώσεις του αναφέρει:
«Ως παραγωγός Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, σαν Ναξιώτης και σαν Έλληνας, νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για αυτή τη διάκριση που έρχεται σαν επιστέγασμα της σκληρής συνολικής προσπάθειας μας στη γη μας, την κτηνοτροφική μας μονάδα και το Τυροκομείο μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η επιτυχία παγκοσμίου επιπέδου, ήρθε σε μία περίοδο ομολογουμένως δύσκολη για τους τυροκόμους (τους κτηνοτρόφους και γεωργούς) και αποδεικνύει ότι όταν είσαι πιστός στις αξίες και τις βάσεις της οικογενειακής αυτής επιχείρησης το αποτέλεσμα θα έρθει.
Η πρώτη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με πιστοποιητικό «COSMOCERT» για:
- Μη γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές
- Καλή διαχείριση και ευζωία των ζώων
Το επιχειρηματικό πλάνο «Από το Σπόρο στο Ράφι» μας παρέχει πλήρη έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγικής μας διαδικασίας και μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε τι καλλιεργούμε και τι αγοράζουμε.
Για εμάς και τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ανταποκριθούμε στην τεράστια ευθύνη που ακολουθεί μετά από κάθε νέα διάκριση των προϊόντων μας!»
Τυροκομείο Πιτταρά
Το σύγχρονο τυροκομείο και η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά εδρεύουν σε μια ημιορεινή περιοχή, 1 χλμ. μακριά από τις Μέλανες Νάξου, και αντιπροσωπεύουν μια ιστορία που ξεπερνά τον μισό αιώνα.
Η οικογένεια Πιτταρά ξεκίνησε την ενασχόληση της με την κτηνοτροφία το 1970, όταν ο πατέρας το Νικόλαου, Εμμανούηλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα, και πλέον διαθέτει την μεγαλύτερη κτηνοτροφική μονάδα του Αιγαίου, με περισσότερα από 500 βοοειδή και παραγωγή που ξεπερνά τους 3 χιλιάδες τόνους γάλακτος, τους 250 τόνους τυρί και τους 100 τόνους κρέατος ετησίως.
Για την παραγωγή των προϊόντων του τυροκομείου χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο γάλα από τις εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής του μονάδας, διασφαλίζοντας την υψηλή τους ποιότητα, ενώ η πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Π.Ο.Π. τυριά που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Η μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής του είναι η πρώτη στην Ελλάδα που φέρει το πιστοποιητικό «COSMOCERT», ως επιβράβευση για την χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών και της καλής διαχείρισης και ευζωίας των ζώων.
Με πληροφορίες από τη σελίδα tyrokomos.gr