Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΜύκονος: Κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια

Μύκονος: Κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια

|

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που αφθονούν τα κολοκύθια, οπότε τα κάναμε με τα αυγά, τηγανητά, πίτα, και τα βάζαμε φυσικά και στο κυριακάτικο φαΐ. Είναι πολύ νόστιμο το κατσικάκι με τα κολοκύθια. Το φτιάχνουμε με τα πρώτα, μικρά κολοκυθάκια, τα τρυφερά που τα κόβουμε για να αραιώσουμε τις κολοκυθιές, ώστε να βγουν μεγάλα τα επόμενα και να φτουρήσουν”, λέει η Φραντζέσκα Χανιώτη, η οποία ζει στην παλιά Μύκονο. Στην κουζίνα της μας μαγείρεψε τα πιο τρυφερά κολοκυθάκια με κατσίκι στην κατσαρόλα

Χρόνος: 30′ προετοιμασία / 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα / Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό κατσίκι χεράκι ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες, με το κόκαλο
  • 10 κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 16 πατάτες μικρές, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια πλένουμε καλά το κρέας. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
  6. Προσθέτουμε τη ν τομάτα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  11. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μια μόνο από τις 95 συνταγές που καταγράψαμε στο μεγάλο αφιέρωμα του Γαστρονόμου, «Οι μαγείρισσες των Κυκλάδων». Κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιουλίου με την Καθημερινή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Island Hopping 2025: Ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι σε Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Αμοργό

Η Έλενα Καρούση και η Ντορίτα Χωραφά ενώνουν και πάλι φωνές και ήχους σε μια περιοδεία με ρυθμό, συναίσθημα και την αύρα των Κυκλάδων

Φολέγανδρος: Άριστος ο έλεγχος στο ελικοδρόμιο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Με απόλυτη συμμόρφωση στις προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργικότητας, το ελικοδρόμιο Φολεγάνδρου κερδίζει επάξια τα εύσημα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας μετά τον πρόσφατο έλεγχο

Αντίπαρος: Έκκληση για λογική χρήση νερού, οδηγίες από τον Δήμο

Ο Δήμος Αντιπάρου ζητά υπευθυνότητα από κατοίκους και επισκέπτες για την αποφυγή διακοπών υδροδότησης – Χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης

Νάξος – Κοινότητα Κορωνίδας: Έκκληση για υπεύθυνη χρήση νερού ενόψει καλοκαιριού

Η Κορωνίδα Νάξου μπαίνει ξανά στη μάχη για εξοικονόμηση νερού – Οδηγίες, μέτρα και αυστηρές συστάσεις για να μην υπάρξουν ελλείψεις στο χωριό

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης, ασθενής δόνηση χωρίς ζημιές

Καταγράφηκε στις 01:54 τα ξημερώματα νότια της Αρκεσίνης – Στα 16,2 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 38°C η Νάξος, 42,1°C στο Κρανίδι (πίνακας)

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου – Πάνω από 37°C σε 125 περιοχές σύμφωνα με το meteo.gr – Δείτε πού «έβρασαν» οι Κυκλάδες

Σε πύρινο κλοιό ο Ωρωπός: Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι – Σε ετοιμότητα η Μαλακάσα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Ωρωπό – Εκκενώθηκαν σπίτια, απειλείται η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Ενεργοποιήθηκε το 112, πάνω από 140 πυροσβέστες στο πεδίο

«Στη Σκιά του Ζα»: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

Συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις παράδοσης και ιστορίας στο Φιλώτι – Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και συγκίνηση στην καρδιά της Νάξου

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 5 Ιουλίου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου – Προσοχή στις εγκαταστάσεις που παραμένουν υπό τάση