Υπάρχουν μέρες που θέλεις κάτι γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό, χωρίς να περάσεις ώρες στην κουζίνα. Κι όμως, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε πρόχειρες λύσεις. Μερικά καλά ζυμαρικά, λίγο σκόρδο, μπόλικο σουσάμι και καλό λάδι μπορούν να σου χαρίσουν ένα πιάτο που μοσχοβολάει και γεμίζει την κουζίνα με αρώματα.
Η μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι είναι ένα νηστίσιμο θαύμα, αλλά και ιδανική επιλογή για κάθε εποχή του χρόνου. Το μυστικό της; Η αντίθεση ανάμεσα στο τραγανό, καβουρδισμένο σουσάμι και το αρωματικό, ροδοτηγανισμένο σκόρδο που αγκαλιάζει τα ζυμαρικά.
Με βάση την ενημέρωση από τον “Γαστρονόμο” για τέσσερις μερίδες χρειάζονται: 500 γρ. σπαγγέτι / 5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε) / 5 κουτ. σούπας λάδι / 2/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει) / μαύρο πιπέρι / 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
Η διαδικασία είναι σχεδόν παιχνιδάκι: βράζεις τα μακαρόνια, καβουρδίζεις το σουσάμι, αφήνεις το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του στο λάδι, κι έπειτα όλα ενώνονται σε ένα πιάτο που μοιάζει φτωχικό στα υλικά, αλλά πλούσιο στη γεύση και την καρδιά.
Σερβίρισέ τη με μια φρέσκια σαλάτα από σγουρό μαρούλι, ρόκα και μπόλικο άνηθο, και θα έχεις ένα γεύμα που θυμίζει τις παλιές οικογενειακές Κυριακές – χωρίς όμως να έχεις ιδρώσει στην κουζίνα.
Γιατί καμιά φορά, η ομορφιά κρύβεται στα απλά. Και αυτή η μακαρονάδα είναι ακριβώς αυτό: απλή, τίμια, γευστική.
#μακαρονάδα #νηστίσιμησυνταγή #σκόρδο #σουσάμι #εύκολησυνταγή #συνταγέςζυμαρικών #γρήγοροφαγητό #veganσυνταγή #γεύση #Naxospress