Η τέλεια συνταγή για κουνέλι στιφάδο από μια καλομαγείρισσα της Φολεγάνδρου. Ιδανικά, συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.. Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” ταξιδεύουμε στις Νότιες Κυκλάδες.. Εάν έχει και ρεύμα, τότε το φαγητό θα είναι στην ώρα του..
Θα χρειαστούν 40′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα, 8 ώρες αναμονή. Σύνολο: 10 ώρες και 10′.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κουνέλι στιφάδο σε βαθύ μπολ ρίχνουμε νερό και 100 ml από το ξίδι και αφήνουμε μέσα τα κομμάτια κουνελιού για ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τακτοποιούμε τα κομμάτια του κουνελιού πάνω από τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στο υπόλοιπο ξίδι διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα, τις κανέλες, τις δάφνες, το μπαχάρι και τη ζάχαρη. Σείουμε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα υλικά. Δεν ανακατεύουμε με το κουτάλι, για να μη διαλυθούν τα κρεμμύδια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ. Σείουμε την κατσαρόλα να πάει παντού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Πηγή: Γαστρονόμος