Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΓαστρονομίαΦαγητό: Ο Ναξιώτης chef Γιώργος Φατούρος μας παρουσιάζει τη νέα μόδα: Σαλάτες...

Φαγητό: Ο Ναξιώτης chef Γιώργος Φατούρος μας παρουσιάζει τη νέα μόδα: Σαλάτες σε βαζάκια

|

Μία απίστευτη ιδέα, κρύες σαλάτες σε βαζάκι… Με εμπνευστή τον Ναξιώτη από την Κωμιακή Γιώργο Φατούρο ο οποίος και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα lifo.gr εμπνευσμένες συνταγές για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό 

Οι κρύες σαλάτες με λαχανικά, όσπρια, μυριστικά, φρούτα, ψητά κρέατα, τουρσιά κ.ά. είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη και καλοδεχούμενη τροφή, προσφέροντας άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση. Καλύπτουν οποιοδήποτε διαιτητικό περιορισμό και καταλαγιάζουν γρήγορα και νόστιμα την πείνα μας. Αυτές τις νόστιμες σαλάτες μπορείς να τις πάρεις μαζί σου οπουδήποτε. Η ιδέα είναι να ετοιμάσεις μια κρύα σαλάτα που θα «φυλακίσεις» μέσα σε γυάλινο βαζάκι το οποίο 
θα σφραγίσεις. Έτσι, τα υλικά διατηρούν τα αρώματα και τη φρεσκάδα τους, προσφέροντας μια ωραία ιδέα σερβιρίσματος, αλλά δίνουν και πρακτική λύση για το κολατσιό στο γραφείο. Οι κρύες σαλάτες με λαχανικά, όσπρια, μυριστικά, φρούτα, ψητά κρέατα, τουρσιά κ.ά. είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη και καλοδεχούμενη τροφή, προσφέροντας άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση.

 Όλα είναι θέμα έμπνευσης, γούστου και γεύσης. Στο all day Just made 33, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας (στο Νο 33) συναντά την Καλαμιώτου, ο σεφ Γιώργος Φατούρος ετοιμάζει κρύες σαλάτες που μπαίνουν σε βαζάκια. Του ζητήσαμε να συνθέσει για το LiFO.gr ευφάνταστες σαλάτες αλλά και ένα δροσερό επιδόρπιο, πυροδοτώντας τη διάθεσή μας για αυτοσχεδιασμό.

 Σαλάτα νουντλς με κοτόπουλο και ομελέτα


 Υλικά για 1 άτομο
2 αυγά

80 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
250 γρ. νουντλς
7-8 πράσινα φασολάκια βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. σόγια
1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 1 κ.γ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα νουντλς για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ομελέτα με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 2 λεπτά. Τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και την κόβουμε σε πέντε κομμάτια. Στο βαζάκι τοποθετούμε την ομελέτα, επάνω τα νουντλς που έχουμε ανακατέψει με πράσινα φασολάκια, σόγια και μαϊντανό και, τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους. 

Μεξικάνικη σαλάτα

 

Υλικά για 1 άτομο

Για τον κιμά: 170 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 πρέζα τσίλι σκόνη καυτερό 

1 πρέζα κάρι 

1 πρέζα πάπρικα καπνιστή 

2 κ.σ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι 

120 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 

1 πρέζα κουρκουμάς 

½ κ.γ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι

 60 γρ. πιπεριές (κίτρινη, πράσινη, κόκκινη) ψιλοκομμένες

60 γρ. καλαμπόκι βρασμένο 

60 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα

 30 γρ. τσένταρ τριμμένο 

40 γρ. σος αβοκάντο Πηγή: www.lifo.gr

Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του κιμά. Σε κατσαρόλα με 400 γρ. νερό σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τον κουρκουμά, αλάτι και μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 16,5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Για τη σος αβοκάντο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε στο βαζάκι τον κιμά, επάνω το ρύζι, προσθέτουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το τσένταρ, καλύπτουμε με σος αβοκάντο και γαρνίρουμε με νάτσος 

Σαλάτα φακές με πλιγούρι και ψητά λαχανικά 

Υλικά για 1 άτομο 

260 γρ. φακές

240 γρ. πλιγούρι 

60 γρ. πιπεριές ψητές κόκκινες, πράσινες ψιλοκομμένες 

100 γρ. κολοκύθι και μελιτζάνα ψητά ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 

2 κ.σ. φέτα κομμένη σε κύβους Αλάτι, πιπέρι 

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι: 

40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 κ.γ. ελαιόλαδο

 2½ γρ. ξίδι μπαλσάμικο 

31/2 γρ. μαύρη ζάχαρη 

Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 

24 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. 

Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό και λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το πλιγούρι για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και ανακατεύουμε. 

Σε ταψί απλώνουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κομμένα σε φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά από τη μία πλευρά. 

Αποσύρουμε και κόβουμε σε κύβους.

 Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Στο βαζάκι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φακές, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το πλιγούρι, 30 γρ. ψητές πιπεριές ψιλοκομμένες, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φακές, προσθέτουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια, επάνω το υπόλοιπο πλιγούρι, το καραμελωμένο κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές και γαρνίρουμε με φέτα και μαϊντανό. Οσπριάδα σε βαζάκι


Οσπριάδα σε βαζάκι


Υλικά για 1 άτομο
50 γρ. πράσινα φασολάκια βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
400 γρ. πλιγούρι
200 γρ. ρεβίθια
3 ντοματίνια ψητά με αλάτι και καπνιστή πάπρικα
50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη
50 γρ. αρακάς βρασμένος 60 γρ. φέτα τριμμένη
½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σος λεμόνι:
40 γρ. χυμός λεμόνι
10 γρ. ελαιόλαδο
10 ml μέλι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με 800 γρ. νερό και λίγο αλάτι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό τρεχούμενο. Ανακατεύουμε με το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα ρεβίθια για 35 λεπτά και σουρώνουμε. Για τη σος λεμόνι αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο βαζάκι τοποθετούμε στη βάση τα φασολάκια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το πλιγούρι, επάνω βάζουμε τα ντοματίνια, μετά τα ρεβίθια και το υπόλοιπο πλιγούρι. Καλύπτουμε με ψητές πιπεριές, ρίχνουμε τον αρακά, γαρνίρουμε με φέτα και περιχύνουμε με σος λεμόνι.

Γιαούρτι με ρόδι και γκρανόλα 

Υλικά για 1 άτομο
 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ρόδι καθαρισμένο
100 γρ. γκρανόλα

Για τη σος ροδιού:
300 γρ. ρόδι,
15 γρ. σόδα υγρή,
5 γρ. ζάχαρη
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

 Εκτέλεση
 Για τη σος ροδιού χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο βαζάκι βάζουμε το γιαούρτι, επάνω το ρόδι, ρίχνουμε την γκρανόλα, περιχύνουμε με τη σος ροδιού και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Στο all day Just made 33, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας (στο Νο 33) συναντά την Καλαμιώτου, ο σεφ Γιώργος Φατούρος ετοιμάζει κρύες σαλάτες που μπαίνουν σε βαζάκια. Του ζητήσαμε να συνθέσει για τη Lifo.gr ευφάνταστες σαλάτες αλλά και ένα δροσερό επιδόρπιο, πυροδοτώντας τη διάθεσή μας για αυτοσχεδιασμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

SKY express: Ταξιδέψτε στην Ελλάδα με έκπτωση έως 60%

SKY Express ... ως -60% για όλη την Ελλάδα, όλο θα λείπεις - Κλείσε θέση μέχρι 1 Φεβρουαρίου.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους την 30η Ιανουαρίου

Για 30 Ιανουαρίου και με ορίζοντα 24 ωρών μεταθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την πληρωμή ζωοτροφών - Τι ισχύει για τους νέους κτηνοτρόφους

Σαντορίνη -Κολούμπο: Ο Guardian προειδοποιεί για έκρηξη του ηφαιστείου

«Το ηφαίστειο αποτελεί σοβαρή απειλή» επισημαίνουν οι ειδικοί για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπο

Οι Βρετανοί έρχονται για οικογενειακές διακοπές σε Σύρο – Ανδρο και Τήνο

Ελλάδα “ψηφίζουν” για οικογενειακές διακοπές οι Βρετανοί - Ποια είναι τα πακέτα...

Στοίχημα – Ελλάδα: “Κοιτάζουμε” το over στην Λεωφόρο

Συνδυαστικό του 2.37 από τη Λεωφόρο και στήριξη στο 2.60 στην Ατλέτικο .. Η πρόταση από την Foxbet.gr

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

Επέκταση πτήσεων από Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία προς Μύκονο και Σαντορίνη

Θετικά αποτελέσματα από τις B2B συναντήσεις του Mykonos.Promo, MykonosBest.eu και SantoriniBest.eu με κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες

Στοίχημα – Ελλάδα (Κύπελλο): Η άμυνα του ΠΑΟΚ εγγύηση για δεύτερο διπλό

Παναθηναίκός - ΠΑΟΚ και η ανάγκη των "πράσινων" για τη ρεβάνς... Η πρόταση από τον Koubanezos

Απείρανθος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" κόβει τη πίτα του - Πότε και ποια θα είναι η ... έκπληξη

Ντροπή, βανδαλισμός σε ένα από τα ωραιότερα Graffiti

Για μία ακόμη φορά δείξαμε το πρόσωπό μας. Αγνωστοι (;) βανδάλισαν ένα από τα ωραιότερα σημεία της Νάξου, στην είσοδο της παλιάς πόλης

Springer Reisen: Επιστρέφει και φέτος στη Πάρο με απευθείας πτήση από τη Βιέννη

Ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen έρχεται και φέτος στη Πάρο (και Νάξο) με απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη - Από 27 Μαϊου έως τέλη Σεπτεμβρίου

ΕΑΣ Νάξου: Το γεύμα με τους δημοσιογράφους και ο γρίφος του “είμαι παρών” από τον Καπούνη

Το γεύμα ... εργασίας με τους δημοσιογράφους από τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου στην Αθήνα - Που έγινε, ποιοι βρέθηκαν στο τραπέζι (photo)

Θάλασσες Αριστείας – ExcellenSeas: Θεσμός – με άρωμα Νάξου – οι υποτροφίες στους νέους των ακριτικών νησιών

Την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas παρουσίασε η Α.Μ.Κ.Ε «Θάλασσες Αριστείας της Pastra Cretonaxiosa» - Ποιοι βρέθηκα στην εκδήλωση που έχει άρωμα Νάξου

Εκτακτο: Στις 03:00 το πρωί η αναχώρηση του “Blue Star Naxos”

Διατηρείται το απαγορευτικο απόπλου πλοίων .... Στις 3 το πρωί της Πέμπτης (19/01) η αναχώρηση του "Blue Star Naxos" από τον Πειραιά

ΕΛΜΕΠΑ: «Ζωντανεύει» ξανά μέσω 3D η «Σφίγγα των Ναξίων»

Το Εργαστήριο Σχεδιομελέτης Κατεργασιών και Αυτοματισμών του ΕΛΜΕΠΑ «ζωντανεύει» ξανά την «Σφίγγα των Ναξίων»

Νάξος: Ο Δήμος προχωρεί σε κάλεσμα συμμετοχής στο Καρναβάλι 2023

Φεβρουάριος ο μήνας των Αποκριών και ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων προχωρεί σε κάλεσμα συμμετοχής στις διοργανώσεις του

Τήνος: Καβοδέτες “παλεύουν” με το νοτιά για να δέσουν το “Blue Star Paros”

Καβοδέτες στο λιμάνι της Τήνου προσπαθούν να δέσουν το "Blue Star Paros" - Δείτε η μάχη που δίνουν με το νοτιά

Αυτόνομη λειτουργία ταμειακών μηχανών και POS τέλος εποχής…

Συνδέονται από αρχές Ιουνίου για online αποστολή των δεδομένων στην ΑΑΔΕ

ΕΑΣ Νάξου – Δ. Καπούνης: “δίνουμε μεγαλύτερη τιμή στο γάλα για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να αντέξουν» (video)

Ο Δ. Καπούνης - πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου - στο «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 για τον «βραχνά» των κτηνοτρόφων (video)