Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΓαστρονομίαΦαγητό: Ο Ναξιώτης chef Γιώργος Φατούρος μας παρουσιάζει τη νέα μόδα: Σαλάτες...

Φαγητό: Ο Ναξιώτης chef Γιώργος Φατούρος μας παρουσιάζει τη νέα μόδα: Σαλάτες σε βαζάκια

|

Μία απίστευτη ιδέα, κρύες σαλάτες σε βαζάκι… Με εμπνευστή τον Ναξιώτη από την Κωμιακή Γιώργο Φατούρο ο οποίος και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα lifo.gr εμπνευσμένες συνταγές για γρήγορο και ποιοτικό φαγητό 

Οι κρύες σαλάτες με λαχανικά, όσπρια, μυριστικά, φρούτα, ψητά κρέατα, τουρσιά κ.ά. είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη και καλοδεχούμενη τροφή, προσφέροντας άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση. Καλύπτουν οποιοδήποτε διαιτητικό περιορισμό και καταλαγιάζουν γρήγορα και νόστιμα την πείνα μας. Αυτές τις νόστιμες σαλάτες μπορείς να τις πάρεις μαζί σου οπουδήποτε. Η ιδέα είναι να ετοιμάσεις μια κρύα σαλάτα που θα «φυλακίσεις» μέσα σε γυάλινο βαζάκι το οποίο 
θα σφραγίσεις. Έτσι, τα υλικά διατηρούν τα αρώματα και τη φρεσκάδα τους, προσφέροντας μια ωραία ιδέα σερβιρίσματος, αλλά δίνουν και πρακτική λύση για το κολατσιό στο γραφείο. Οι κρύες σαλάτες με λαχανικά, όσπρια, μυριστικά, φρούτα, ψητά κρέατα, τουρσιά κ.ά. είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευέλικτη και καλοδεχούμενη τροφή, προσφέροντας άπειρες παραλλαγές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε διατροφική προσέγγιση.

 Όλα είναι θέμα έμπνευσης, γούστου και γεύσης. Στο all day Just made 33, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας (στο Νο 33) συναντά την Καλαμιώτου, ο σεφ Γιώργος Φατούρος ετοιμάζει κρύες σαλάτες που μπαίνουν σε βαζάκια. Του ζητήσαμε να συνθέσει για το LiFO.gr ευφάνταστες σαλάτες αλλά και ένα δροσερό επιδόρπιο, πυροδοτώντας τη διάθεσή μας για αυτοσχεδιασμό.

 Σαλάτα νουντλς με κοτόπουλο και ομελέτα


 Υλικά για 1 άτομο
2 αυγά

80 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
250 γρ. νουντλς
7-8 πράσινα φασολάκια βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. σόγια
1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 1 κ.γ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα νουντλς για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ομελέτα με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 2 λεπτά. Τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και την κόβουμε σε πέντε κομμάτια. Στο βαζάκι τοποθετούμε την ομελέτα, επάνω τα νουντλς που έχουμε ανακατέψει με πράσινα φασολάκια, σόγια και μαϊντανό και, τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους. 

Μεξικάνικη σαλάτα

 

Υλικά για 1 άτομο

Για τον κιμά: 170 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 πρέζα τσίλι σκόνη καυτερό 

1 πρέζα κάρι 

1 πρέζα πάπρικα καπνιστή 

2 κ.σ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι 

120 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 

1 πρέζα κουρκουμάς 

½ κ.γ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι

 60 γρ. πιπεριές (κίτρινη, πράσινη, κόκκινη) ψιλοκομμένες

60 γρ. καλαμπόκι βρασμένο 

60 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα

 30 γρ. τσένταρ τριμμένο 

40 γρ. σος αβοκάντο Πηγή: www.lifo.gr

Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του κιμά. Σε κατσαρόλα με 400 γρ. νερό σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τον κουρκουμά, αλάτι και μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 16,5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Για τη σος αβοκάντο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε στο βαζάκι τον κιμά, επάνω το ρύζι, προσθέτουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το τσένταρ, καλύπτουμε με σος αβοκάντο και γαρνίρουμε με νάτσος 

Σαλάτα φακές με πλιγούρι και ψητά λαχανικά 

Υλικά για 1 άτομο 

260 γρ. φακές

240 γρ. πλιγούρι 

60 γρ. πιπεριές ψητές κόκκινες, πράσινες ψιλοκομμένες 

100 γρ. κολοκύθι και μελιτζάνα ψητά ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 

2 κ.σ. φέτα κομμένη σε κύβους Αλάτι, πιπέρι 

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι: 

40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 κ.γ. ελαιόλαδο

 2½ γρ. ξίδι μπαλσάμικο 

31/2 γρ. μαύρη ζάχαρη 

Εκτέλεση 

Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε τις φακές για 

24 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. 

Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό και λίγο αλάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το πλιγούρι για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και ανακατεύουμε. 

Σε ταψί απλώνουμε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κομμένα σε φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά από τη μία πλευρά. 

Αποσύρουμε και κόβουμε σε κύβους.

 Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Στο βαζάκι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τις φακές, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το πλιγούρι, 30 γρ. ψητές πιπεριές ψιλοκομμένες, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φακές, προσθέτουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια, επάνω το υπόλοιπο πλιγούρι, το καραμελωμένο κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές και γαρνίρουμε με φέτα και μαϊντανό. Οσπριάδα σε βαζάκι


Οσπριάδα σε βαζάκι


Υλικά για 1 άτομο
50 γρ. πράσινα φασολάκια βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
400 γρ. πλιγούρι
200 γρ. ρεβίθια
3 ντοματίνια ψητά με αλάτι και καπνιστή πάπρικα
50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψητή ψιλοκομμένη
50 γρ. αρακάς βρασμένος 60 γρ. φέτα τριμμένη
½ κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σος λεμόνι:
40 γρ. χυμός λεμόνι
10 γρ. ελαιόλαδο
10 ml μέλι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με 800 γρ. νερό και λίγο αλάτι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό τρεχούμενο. Ανακατεύουμε με το πλιγούρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σε κατσαρόλα με 600 γρ. νερό σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα ρεβίθια για 35 λεπτά και σουρώνουμε. Για τη σος λεμόνι αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο βαζάκι τοποθετούμε στη βάση τα φασολάκια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το πλιγούρι, επάνω βάζουμε τα ντοματίνια, μετά τα ρεβίθια και το υπόλοιπο πλιγούρι. Καλύπτουμε με ψητές πιπεριές, ρίχνουμε τον αρακά, γαρνίρουμε με φέτα και περιχύνουμε με σος λεμόνι.

Γιαούρτι με ρόδι και γκρανόλα 

Υλικά για 1 άτομο
 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ρόδι καθαρισμένο
100 γρ. γκρανόλα

Για τη σος ροδιού:
300 γρ. ρόδι,
15 γρ. σόδα υγρή,
5 γρ. ζάχαρη
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

 Εκτέλεση
 Για τη σος ροδιού χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο βαζάκι βάζουμε το γιαούρτι, επάνω το ρόδι, ρίχνουμε την γκρανόλα, περιχύνουμε με τη σος ροδιού και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Στο all day Just made 33, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας (στο Νο 33) συναντά την Καλαμιώτου, ο σεφ Γιώργος Φατούρος ετοιμάζει κρύες σαλάτες που μπαίνουν σε βαζάκια. Του ζητήσαμε να συνθέσει για τη Lifo.gr ευφάνταστες σαλάτες αλλά και ένα δροσερό επιδόρπιο, πυροδοτώντας τη διάθεσή μας για αυτοσχεδιασμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Ενωση Ξενοδόχων: Κυβερνητικές δράσεις που δημιουργούν πολλών ταχυτήτων ξενοδοχεία

Η Ένωση Ξενοδόχων Θήρας για την εξειδίκευση των εξαγγελθέντων μέτρων καθώς και του πρασίνου τέλους - Η στάση της προς τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Terra Pontica: Κάτι νέο γεννιέται στη Νάξο, πότε είναι η πρώτη συνάντηση

Terra Pontica σημαίνει θαλάσσια γη ή Γη μέσα στη θάλασσα ή Νησί. - Πότε είναι η πρώτη συνάντηση

Γ. Βρούτσης: Συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών

Ενωση Ξενοδόχων Νάξου: Οι ξενοδόχοι πάνε (24/09) στη κάλπη

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από 10:30 ως 15:30) θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και των εκπροσώπων μας στην Π.Ο.Ξ

Ανδρος: Κλείνει η πιο …μεγάλη πληγή για το νησί των Κυκλάδων

Με την κατασκευή ΧΥΤΥ στο νησί δίνεται τέλος στη λειτουργία της παράνομης χωματερής

OTA AWARDS – Χάλκη: Καλύτερος δήμαρχος για το 2023 ο Αγγελος Φραγκάκης

Καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας 2019-2023 ο κ. Φραγκάκης Ευάγγελος (Δήμαρχος Χάλκης)

Τήλος: Κέρδισε μία θέση στα σχολικά βιβλία

Η Τήλος των διακρίσεων κερδίζει θέση ακόμα και στα σχολικά βιβλία

Ελλάδα “ψήφισαν” 16,1 εκατ. επισκέπτες μόνο το πρώτο επτάμηνο

Τράπεζα της Ελλάδας: 16,17 εκατ. τουρίστες «ψήφισαν» Ελλάδα στο 7μηνο – Οι αγορές που έδωσαν «φτερά» στα τουριστικά έσοδα
loading...

Blue Star Naxos: Βρέθηκε και ανασύρθηκε η άγκυρά του

Εξω από το φάρο της Νάξου εντοπίστηκε από δύτη και βρέθηκε η άγκυρα του Blue Star Naxos

Πάρος – Νέο επιβατικό λιμάνι: Οι οκτώ επιλογές, η πρόβλεψη για 2.5 εκατ. επιβάτες το 2035

Πάρος: Πρόβλεψη για διακίνηση 2,5 εκατομμυρίων επιβατών έως το 2035 – Που θα κατασκευαστεί το νέο επιβατικό λιμάνι του νησιού;

Μονοήμερη (01/10) εκδρομή με το “Naxos Star” στην Τήνο

Naxos Star... Μονοήμερη εκδρομή στην Τήνο.. Πότε και κόστος μετακίνησης

Νάξος – Φιλώτι: Το “παράπονο” του Αγίου Πολυκάρπου (Photos)

Η "εικόνα" του Αγίου Πολυκάρπου στο δρόμο για τον Καλαντό - Τι πρέπει να γίνει ώστε να μην καταστραφεί ότι έχει απομείνει; (photos)

Μήλος – Super Jet: Μέλος πληρώματος έπεσε στη θάλασσα κι έσωσε επιβάτη

SUPER JET: Διάσωση ατόμου από τη θάλασσα στoν λιμένα Αδάμαντα Μήλου

Εκτακτο – “Blue Star Naxos”: Αναχώρηση απόψε (15/09) από τον Πειραιά μετά τις 9 το βράδυ

Blue Star Naxos - Πως διαμορφώνεται το σημερινο και αυριανο δρομολόγιο με επίκεντρο τις Μικρές Κυκλάδες

Sea Jets: Απόδοση ευσήμων και αναγνώριση σε μέλος πληρώματος

Η SEAJETS συγχαίρει το πλήρωμα του ταχύπλοου "SUPER JET" για τη διάσωση επιβάτη στο λιμάνι της Μήλου

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: ΦΠΑ στα καταλύματα Airbnb από την 1η Ιανουαρίου

ΦΠΑ στα καταλύματα Airbnb από την 1η Ιανουαρίου- Αυξάνεται το τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία

Κυκλάδες: Πως θα κινηθεί τον Οκτώβριο ο “Ανεμος” (Πίνακας)

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του "Ανεμος" για τον Οκτώβριο και αφορούν τις Δυτικές Κυκλάδες

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής
loading...