Στoν γραφικό ορεινό Κυνίδαρο της Νάξου, βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα μαγαζιά του νησιού, το οποίο πρωτολειτούργησε ως καφενές το 1931 από τον Βασίλαρο Κλουβάτο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, δίπλα άνοιξε κρεοπωλείο, ενώ ο μικρότερος γιος, ο Γιώργος «Βασιλαράκι» Κλουβάτος, το μετέτρεψε σε γνωστή χασαποταβέρνα
Το σήμερα το διαχειρίζεται η τρίτη γενιά: ο Βασίλης “Λάρι” Κλουβάτος ο νεότερος ανέλαβε και εξέλιξε το μαγαζί, προσθέτοντας ειδικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης για ντόπια μοσχάρια από Κυνίδαρο. Το αποτέλεσμα; Κρέατα με γεύση ―και γνώση― ψησίματος, ανάλογα με το κομμάτι (πικάνια, διάφραγμα κ.ά.)
Γευστικοί… προορισμοί
# Παϊδάκια, λουκάνικα, γαρδούμια, συκωταριές και κοκορέτσια, πλημμυρισμένα με παράδοση
# Αξιώτικες τηγανητές πατάτες, χόρτα εποχής, χωριάτικη με ξινομυζήθρα & μπαξεβανίσιες ντομάτες
# Ονειρεμένα πρόβεια & ορεινά τυριά για αυθεντική γεύση Νάξου
# Μικρή λίστα με εμφιαλωμένα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά, σερβιρισμένα σε κολονάτα ποτήρια
# Επιβεβλημένη δοκιμή: αφράτη γαλακτερή μυζήθρα με ντόπιο μέλι, το… “ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία”
Αναγνωρίσεις & Ατμόσφαιρα
# Κατατάσσεται ανάμεσα στις 38 αγαπημένες ταβέρνες των νησιών με γεύση διακοπών, σύμφωνα με σχετικό αφιέρωμα του Γαστρονόμου
# Το ύφος είναι αυθεντικά παραδοσιακό, ένας “τίμιος” γαστρονομικός προορισμός για σοβαρούς κρεατοφάγους
# Το περιβάλλον θυμίζει παλιές εποχές ― με έντονο το στοιχείο της ιστορίας και της συνέχειας
Κυνίδαρος, Νάξος, Τ/22850-32.088
#Νάξος #Βασιλαράκιού #Κυνίδαρος #χασαποταβέρνα #dryaging #γαστρονομία #ΤαβέρνεςΝήσων