Θέλετε μία πρόταση που να μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι; Κάθε μπουκιά κι ένας ύμνος στα προϊόντα της καλοκαιρινής περιόδου; Ε μέσα από τον Γαστρονόμο έχουμε ένα ξεχωριστό σάντουιτς…
Το σάντουιτς που κλείνει όλο το καλοκαίρι μέσα σε δυο φέτες ψωμί! Καψαλισμένες φέτες γλυκόξινου ζουμερού ροδάκινου μαζί με μυρωδάτο χαλούμι, λίγη ρόκα και εκλεκτό ελαιόλαδο και έτοιμο το αγαπημένο μας σνακ για να το πάρουμε μαζί μας παντού.
Το σάντουιτς μαστόρεψε ο Δημήτρης Καρατζάς.
Ταλαντούχος, νέος και δημιουργικός μάγειρας, τους τελευταίους χειμώνες συνεργάζεται με έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόλης, το Kora bakery, και το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Αστυπάλαια, όπου έχει αναλάβει την κουζίνα του γαστροκαφενείου Ναυαγός.
Υλικά
Τεμάχια: 2
- 4 φέτες λευκό προζυμένιο ψωμί
- 2 ροδάκινα, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένα, κομμένα στα 4
- τα φύλλα από 2 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. φύλλα ρόκας baby
- 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 200-225 γρ. χαλούμι, κομμένο σε δύο φέτες
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα κομμάτια ροδάκινου, το θυμάρι, το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αρχίσει να αχνίζει.
- Ψήνουμε τα κομμάτια ροδάκινου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (αλλά όχι από την πλευρά της φλούδας), μέχρι να σχηματιστούν οι σκούρες γραμμές από τις σχάρες του σκεύους. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες χαλούμι και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι και αυτές να εμφανίσουν τις σκούρες γραμμές του τηγανιού.
- Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι τις φέτες ψωμιού και μοιράζουμε τη ρόκα στις μισές. Πάνω τους μοιράζουμε τα ροδάκινα.
- Ραντίζουμε με το μέλι και μοιράζουμε από μία φέτα χαλούμι. Καπακώνουμε καλά με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος