Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΠιάτο ημέρας: Σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα, ρόκα και άρωμα καλοκαιριού

Πιάτο ημέρας: Σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα, ρόκα και άρωμα καλοκαιριού

|

Θέλετε μία πρόταση που να μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι; Κάθε μπουκιά κι ένας ύμνος στα προϊόντα της καλοκαιρινής περιόδου; Ε μέσα από τον Γαστρονόμο έχουμε ένα ξεχωριστό σάντουιτς…

Το σάντουιτς που κλείνει όλο το καλοκαίρι μέσα σε δυο φέτες ψωμί! Καψαλισμένες φέτες γλυκόξινου ζουμερού ροδάκινου μαζί με μυρωδάτο χαλούμι, λίγη ρόκα και εκλεκτό ελαιόλαδο και έτοιμο το αγαπημένο μας σνακ για να το πάρουμε μαζί μας παντού.

Το σάντουιτς μαστόρεψε ο Δημήτρης Καρατζάς.

Ταλαντούχος, νέος και δημιουργικός μάγειρας, τους τελευταίους χειμώνες συνεργάζεται με έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόλης, το Kora bakery, και το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Αστυπάλαια, όπου έχει αναλάβει την κουζίνα του γαστροκαφενείου Ναυαγός.

Υλικά

Τεμάχια: 2

  •  4 φέτες λευκό προζυμένιο ψωμί
  •  2 ροδάκινα, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένα, κομμένα στα 4
  •  τα φύλλα από 2 κλωνάρια θυμάρι
  •  200 γρ. φύλλα ρόκας baby
  •  1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  •  200-225 γρ. χαλούμι, κομμένο σε δύο φέτες
  •  1 κουτ. γλυκού μέλι
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα κομμάτια ροδάκινου, το θυμάρι, το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  3. Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αρχίσει να αχνίζει.
  4. Ψήνουμε τα κομμάτια ροδάκινου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (αλλά όχι από την πλευρά της φλούδας), μέχρι να σχηματιστούν οι σκούρες γραμμές από τις σχάρες του σκεύους. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες χαλούμι και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι και αυτές να εμφανίσουν τις σκούρες γραμμές του τηγανιού.
  6. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι τις φέτες ψωμιού και μοιράζουμε τη ρόκα στις μισές. Πάνω τους μοιράζουμε τα ροδάκινα.
  7. Ραντίζουμε με το μέλι και μοιράζουμε από μία φέτα χαλούμι. Καπακώνουμε καλά με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη ενημέρωσης από το νέο διοικητή

Ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του“Βαρδάκειου και Πρώιου”

Κόνσολας: Να αναδείξουμε το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Να αναδείξουμε το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο! - Η τοποθέτηση του Μάνου Κόσνολα για το θέμα του ΦΠΑ

Κυκλάδες – Σύρος: “Καλημέρα είπαμε;” από την “Αρχόντισσα”

Η τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα Είπαμε;" της ΕΡΤ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Σέριφος: Σεμινάριο με επίκεντρο τον περιπατητικό τουρισμό

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Σέριφο: «Περιπατητικός τουρισμός και οικοτουρισμός» - Χρονοδιάγραμμα δράσης

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους εκπαιδευτικούς από το ΕΚΑΒ Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο αφενός ενδυνάμωσαν τις γνώσεις τους, αφετέρου απέκτησαν ταυτόχρονα κι ένα εφόδιο ζωής

ΕΣΥ: Περιέθαλψε μία.. Ελλάδα (11,8 εκατομμύρια ασθενείς) σε ένα έτος

ΕΣΥ: Περιέθαλψε 11,8 εκατομμύρια ασθενείς σε ένα έτος – Ποια νοσοκομεία σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο

Λέσβος: Ο άνθρωπος που “ράβει φορεσιές για τα ζα”

"Η δουλειά αυτή δε μαθαίνεται. Θέλει μυαλό, κέφι και όρεξη να φτιάξεις τη σέλα, να τη στολίσεις, να κάνεις τα "πρεπούμενα" για το ζωντανό".

Διαθήκες: Αλλαγές (5) μετά από ογδόντα χρόνια, τι πρέπει να γνωρίσουν οι κληρονόμοι

Διαθήκες: Οι πέντε αλλαγές που έρχονται – Τι να γνωρίζουν οι κληρονόμοι - Μετά από 80 χρόνια έρχονται επιτέλους αλλαγές

ΠΝΟ: “Το Κράτος και η Κυβέρνηση έχουν συνέχεια. Αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις από το ΥΝΑΝΠ”

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον τότε Υπουργό ΥΝΑΝΠ, είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων μας

Πάρος: Συνάντηση φορέων με επίκεντρο την οινοποιία

Συνάντηση της Επιτροπής Αγροτικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου με τους οινοπαραγωγούς του νησιού μας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά