Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γράφε ιστορία…

|

Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” μας βάζει στην “μετά Βρέξιτ” εποχή όπου πολύ απλά ο καθένας κάνει ότι του κατέβει… Τόσο εντός όσο κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Ζούμε την μετά Βρέξιτ εποχή, αυτήν δηλαδή του ό,τι βρέξιτ, ας κατεβάσει και ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει. Πάντως μιας και πολλά έχουν ακουστεί γύρω από αυτή την υπόθεση το πράγμα μοιάζει να έχει ως εξής: Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα μαγαζί το οποίο διευθύνουν οι Γερμανοί και όποιοι πελάτες δυσανασχετούν με τη διοίκηση ή αρνούνται να πληρώσουν το λογαριασμό, είναι ελεύθεροι να το εγκαταλείψουν!…

Μάλιστα οι δυσαρεστημένοι πελάτες καλούνται από τους διευθυντές του μαγαζιού να επισπεύσουν την αποχώρησή τους, με στόχο να κλείσουν γρήγορα την πόρτα πίσω τους, μη πάει και τους ακολουθήσουν κι άλλοι. Βέβαια οι Βρετανοί σηκώθηκαν με αξιοπρέπεια, άνοιξαν την πόρτα με αποφασιστικότητα και την κοπάνησαν, αλλά σε αυτό το μαγαζί εκτός από πελάτες έχουν μπει και ζητιάνοι που κατάφεραν να μπουν παραποιώντας τα ρούχα τους για να μοιάζουν με πελάτες, τους οποίους όμως οι διευθυντές τους πήρανε χαμπάρι και όχι μόνο τους έδειξαν την πόρτα, αλλά προσπάθησαν να τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές! Εντέλει αυτοί παρέμειναν στο μαγαζί, να ζητάνε ελεημοσύνη από τους υπόλοιπους πελάτες, και αυτό χάρη στον λυσσαλέο αγώνα τους, αφού είχαν πιαστεί με νύχια και με δόντια από την κάσα της πόρτας, ώσπου τελικά η κάσα  έκλεισε μέσα της, τους ίδιους!… Ναι και μαζί με την κάσα, θάψαμε και την ελπίδα που ερχότανε, πιασμένη αλά- μπρατσέλο, με την ανάπτυξη η οποία δεν πρόλαβε ούτε τον Μαρινόπουλο που πτώχευσε!!!

Μωρέ τους ζηλεύω τους Άγγλους, όχι μόνο γιατί την κοπανήσανε με ψηλά το κεφάλι, αλλά επειδή  φάγανε κι αυτούς που τους οδήγησαν στην έξοδο. Τον πρωθυπουργό δηλαδή και τον προπονητή τους!

Εμείς πάντως οι ζητιάνοι, κρατώντας τους ίδιους που μας κατάντησαν ζητιάνους, μείναμε μέσα στο μαγαζί, πληρώντας ένα και μόνο όρο. 

Ότι θα δεχόμαστε κάθε όρο που θα μας επιβάλλουν οι διευθυντές του μαγαζιού και μάλιστα ο Αλέξης για να δείξει την προθυμία του, φρόντισε να κόψει του διπλάσιους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από όσους του ζητούσε το μνημόνιο, πηγαίνοντας έτσι κόντρα τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος καμάρωνε ως μνημονιακότερος των μνημονιών!!!

Ο Άδωνις αυτός ο λαϊκιστής, που τον σιχαίνονται οι αριστεροί, έμελλε ιστορικά να ταυτιστεί μαζί τους! Που κι αυτοί, λαϊκιστές είναι σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτόν με τη διφορούμενη ματιά, που στο ένα μάτι του φαίνεται ο φόβος και στο άλλο η απορία, αφού σύμφωνα με τον Κυριάκο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε στηριζόμενος στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια, που αποτελεί το κύριο συστατικό του λαϊκισμού!!!

Άντε τώρα να βγάλουν τη ρετσινιά οι αριστεροί, που πολύ τους χαλάει ο όρος λαϊκιστές, μιας και θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω. Στην προσπάθεια να βγάλουν την ρετσινιά εντάσσεται και η πρόταση των 53 στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να μη ξεχνάνε να θυμίζουν στον κόσμο ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση δεν είναι δική της επιλογή αλλά το αποτέλεσμα ενός αδίστακτου εκβιασμού και ενός πραξικοπήματος!

Ήγουν δεν φταίω εγώ καλέ κυρία, οι άλλοι με βάλανε!!!

Τέλος πάντων επειδή ο Αλέξης έχει αρχίσει και ανησυχεί για το τι θα αφήσει πίσω του σαν αριστερός, το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» δίνει μια απάντηση. 

Αυτό που θα αφήσει πίσω του ο αριστερός Αλέξης είναι η λαϊκή ορχήστρα που βλέπετε, η οποία στο πρόγραμμα της έλεγε πως θα έπαιζε τους ζουρνάδες και τα μπουζούκια και θα χόρευαν οι αγορές! Βλέπετε το πρώτο βιολί της Παππά, τον αμίμητο Φίλη που εμφανίζει παντού εχθρούς της δημοκρατίας, την Τασία που εξαφανίζει από τη χώρα μας τους μετανάστες, τον ξεχασιάρη Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και τον νταή Πολάκη που θάβει τρία μέτρα κάτω από τη γη όποιον του πάει κόντρα! Αυτά θα αφήσεις πίσω σου αριστερέ Αλέξη!..

Α, να μη ξεχάσω και τον πίνακα, που φαίνεται στο βάθος, τον οποίο προσωπικά επέλεξε ο Αλέξης και τοποθέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο του!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου δεσπόζει το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ένα συμβούλιο που από ότι δείχνουν τα πράγματα πρόκειται να γράψει ιστορία.  Και πριν αναρωτηθείτε αν ήταν τόσο σοβαρό ώστε να περάσει στην ιστορία, σας ξεκαθαρίζω ότι πρόκειται να περάσει για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, λόγω δηλαδή της φαιδρότητάς του!…

Πάμε λοιπόν να εξιστορήσουμε τις κατά συρροή γελοιότητες που εξελίχτηκαν στο εν λόγω συμβούλιο.

Καταρχήν -και προ ημερήσιας διάταξης- συζητήθηκε η αστεία δικαιολογία του δημάρχου που ισχυριζόμενος ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, έκοψε το 1/3 από τον προϋπολογισμό του κοινωνικού παντοπωλείου. Κόσμος να διαμαρτυρηθεί, παρά το κάλεσμα των πολιτών για τα νησιά μας, δεν παραβρέθηκε στο συμβούλιο, οπότε ερήμην τους, δεν άλλαξε η απόφαση του δημάρχου…

Εννοείται πως οι δικαιούχοι θα καταλάβουν αυτό το αστείο αργότερα, το χειμώνα που μας έρχεται, όταν εξαιτίας των περικοπών πάθουν την πλάκα τους!!!

Άλλο ένα αστείο που θα το καταλάβουμε κι αυτό αργότερα, ήταν η απόφαση της δημοτικής αρχής, να ξεκινήσει μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν την απέλπιδα αναζήτηση υδάτινων πόρων, ένα αστείο με το οποίο θα γελάσουμε σύντομα, όταν θα έχουμε καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντά μας!

Τα χοντρά αστεία όμως ξεκίνησαν όταν πήρε το λόγο ο αρχηγός της μεγάλης μειοψηφίας, Νίκος Μαϊτός, που κατηγόρησε για ανικανότητα τη δημοτική αρχή, της οποίας η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου απέρριψε πέντε αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου που αφορούσαν  εγκρίσεις επικύρωσης πρόχειρων διαγωνισμών των έργων, συντήρηση και λειτουργία των ΒΙΟ.ΚΑ. Δ.Ε Νάξου, επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ύδρευσης – αποχέτευσης (Δ.Ε. Νάξου και Δ.Ε. Δρυμαλίας), διαμόρφωση – ανακατασκευή κεντρικού δρόμου Αγ. Αρσενίου, μίσθωση χημικών τουαλετών και τις ναυαγοσωστικές υπηρεσίες. Κατόπιν αυτών των δυσμενών εξελίξεων ο κύριος Μαϊτός ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων κι εκεί ακριβώς η γελοιότητα του δημοτικού συμβουλίου έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν οι της δημοτικής αρχής, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποποιηθούν την πάσα ευθύνη, αφού τα παραιτήσεων δεν ήθελαν να τα ακούν ούτε για αστείο!!!

Αντίθετα προσπάθησαν να μετατοπίσουν την ευθύνη στον Μαϊτό από τον οποίο ζήτησαν να παραιτηθεί. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, μάλλον συναισθανόμενος τη γελοιότητα της αμυντικής γραμμής της δημοτικής αρχής, δήλωσε στον Μαϊτό, ότι ο κόσμος γελάει μαζί του, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να μετατοπίσει, μετά τις ευθύνες, και την γελοιότητα σε αυτόν!!!

«Μόλις τελειώσεις αυτά που λες θα σε κατατροπώσω» είπε ο Λιανός στον Μαϊτό, ο οποίος δεν έκαστε να τον κατατροπώσει ο Λιανός, παρά αποχώρησε μαζί με τον συνδυασμό του από το συμβούλιο.

Τώρα γιατί να παραιτηθεί ο Μαϊτός το εξήγησε ο ίδιος ο δήμαρχος. Όπως κατήγγειλε το Μανολάκι ο Μαϊτός είναι αυτός που πάει κάθε λίγο και λιγάκι και πιέζει και εκβιάζει τους υπαλλήλους της αποκεντρωμένης διοίκησης ώστε να κάνουν τη δουλειά τους!

Γράφε λοιπόν ιστορία, πως το Μανολάκι, που αποδεδειγμένα δεν κάνει την δουλειά του, κατηγορεί την αντιπολίτευση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση γιατί αυτές αποδεδειγμένα κάνουν τη δουλειά τους! Γράψε ιστορία ότι αυτός που φοβόταν όσο τίποτα άλλο μη πάει και τον πουν παράνομο, έχει μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρανομήσει σε αρκετές αποφάσεις του και εκκρεμεί και η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου που μπορεί να τον κρίνει ένοχο!!!

Γράψε επίσης ιστορία, έτσι για να μην μείνει άντερο στους μελετητές σου, ότι το Μανολάκι δήλωσε ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός δεν κάνει τη δουλειά του, αν δεν εκβιαστεί από κάποιους που δουλειά τους είναι να εκβιάζουν!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιματική κρίση: Οι έξι πληγές του Αιγαίου, μπορούν να επουλωθούν;

Ποιες είναι οι έξι πληγές του Αιγαίου; Πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Νάξος – Κωμιακή (Σύλλογος Γυναικών): Η διαδρομή του Επιταφίου φωτισμένη με αυτοσχέδια φαναράκια

Μεγάλη Παρασκευή και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής θα φωτίσει τη διαδρομή με αυτοσχέδια φαναράκια για την περιφορά του Επιτάφιου

Κυκλάδες: Μηχανική βλάβη για το “Power Jet”, τι συνέβη;

Μηχανική βλάβη στο Power Jet – Συνεχίζει με μειωμένη ταχύτητα για τα νησιά των Κυκλάδων

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές