Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΜΑΣΚΑΙδανική απορροφητικότητα

Ιδανική απορροφητικότητα

|

Μέσα από τη στήλη “σημεία και τέρατα” δίνεται η οριστική απάντηση για το θέμα της απορροφητικότητας που αντιμετωπίζει όπως αποδεικνύεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Το ότι ζούμε σκηνές απείρου κάλλους, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το γνωρίζετε, φυσικό επακόλουθο είναι, με τόσους κάλους που κουμαντάρουν τον κόσμο! Και επειδή είναι πολύ καυτό το ερώτημα ποιος κουμαντάρει τον κόσμο, (αφού για την απάντησή του ξεκατινιάστηκε η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση!), θα προσπαθήσω όχι να το απαντήσω, αλλά να παρουσιάσω κάποια δεδομένα που μπορεί να οδηγήσουν στην απάντηση του.

Δεδομένο πρώτο. Δεν υπάρχουν δεδομένα! Τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση! Πρόσφατο παράδειγμα;  Ενώ η κυβέρνηση, αμέσως μετά το μαζικό έγκλημα του Ορλάντο, δηλώνει απερίφραστα ότι στηρίζει την διαφορετικότητα, όταν αυτή παίρνει τη μορφή κουνήματος και λες ότι αυτή η στήριξη είναι δεδομένη (γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής η μόνη αριστερή πινελιά στο καμβά της πολιτικής της, ήταν το σύμφωνο συμβίωσης!), την επόμενη στιγμή, η κυβέρνηση επιτίθεται στην διαφορετικότητα, όταν αυτή πάρει τη μορφή κινήματος και λες ότι αυτή η στήριξη δεν είναι δεδομένη!

Και τι δεν είπαν για το «Παραιτηθείτε»! Επιστράτευσαν την ειρωνεία όταν έκαναν λόγο για «κάποιους γραφικούς που φωνάζουν έξω από τη Βουλή», ξεχνώντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια, (αυτή κι αν είναι ειρωνεία!) ήταν αυτοί οι γραφικοί που φώναζαν έξω από τη Βουλή!!!

Προκάλεσαν μάλιστα ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις όταν είπαν «προσέξτε να μην σκίσετε κανένα καλσόν!»  προκαλώντας την μήνη πολιτικών (με μίνι!) για σεξιστικά σχόλια!

Εδώ θα μου επιτρέψουν οι κυρίες να θέσω ένα προβληματισμό γύρω από τα σεξιστικά σχόλια. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα ο συγκυβερνήτης Καμμένος έκανε λόγο για νταβατζήδες της διαπλοκής και ο υπουργός της κυβέρνησης Κατρούλαγκος, χαρακτήρισε ζιγκολό τα ΜΜΕ.

Σας ρωτώ λοιπόν, γυναίκες δεν υπάρχουν στη διαπλοκή και στα ΜΜΕ; Γιατί δηλαδή νταβατζήδες και ζιγκολό και όχι τσαστάδες και πουτάνες; Είναι αυτός ή δεν είναι σεξισμός εναντίον του ανδρικού φύλου; Και τέλος πάντως, πώς κάνετε έτσι για ένα καλσόν; Στο κάτω-κάτω καλσόν στο Σύνταγμα φοράνε και οι τσολιάδες και δεν άκουσα κανένα τους να διαμαρτυρηθεί!!!

Ευτυχώς πάντως που υπάρχει στην κυβέρνηση ο Φίλης, αυτός ο ευαίσθητος άνθρωπος, που ουδέποτε χρησιμοποιεί τέτοια χυδαία γλώσσα σαν τους άλλους κυβερνητικούς, αφού να φανταστείτε τους φασίστες  τους χαρακτήρισε άτομα με πεποιθήσεις ακροδεξιών λουλουδιών που ανθούν μέσα στο κίνημα του «Παραιτηθείτε» Ποίηση έτσι; Φίλη, Φίλη το σταφύλι, σου γ@μώ και το καντήλι!

Γιατί αυτός είναι ο φασισμός! Δεν είναι ποίηση και πνεύμα, είναι ωμή βία!

Είναι αυτό που η εικόνα του παρουσιάζεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» με τον τίτλο Εικόνες Αποκάλυψης. Είναι το θηρίο ο Ντόναλντ Τράμπ (που με πρόσωπο πλανητάρχη) ξερνά φλόγες μίσους και μισαλλοδοξίας, αλλά και όλοι της γης οι κολασμένοι (που με πρόσωπο φιλάθλων), μαζεύτηκαν στη Γαλλία για να ξεράσουν το φασισμό τους με συνθήματα, πανό, βία και δολοφονίες!!!

Είναι πάντως ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει τις διαστάσεις που έχει πάρει ο φασισμός σε όλο τον πλανήτη…

Μια στάση που γεννά υπόνοιες, (ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αποστροφή της αριστερής κυβέρνησης σε κινήματα, ιδέες και αγώνες!) ότι μπορεί να έχει καταληφθεί από το πνεύμα του φασισμού και μάλιστα γιατί όχι; Ότι επιπλέον τροφοδοτεί το τέρας, μέσω της πολιτικής της!!!

Γρήγορα ένα εξορκισμό σύντροφοι!! Ο χειρότερός σας δαίμονας, μπήκε μέσα σας!!!

Χρησιμοποίησα μέχρι τώρα πολλές παρενθέσεις, και πρέπει να σας ενημερώσω ότι το έκανα επίτηδες. Επειδή όσες παρενθέσεις κι αν άνοιξα και όσο κι αν προσπάθησα, όπως θα διαπιστώσατε, δεν μου ξεχείλωσε καμία! Και απορώ δηλαδή πώς θα καταφέρει η αριστερά, να ξεχειλώσει τη δική της!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί ζούμε στο ρυθμό της Ελένης… και μη με ρωτήσετε ποια Ελένη, γιατί την απάντηση την ξέρετε! Για δυο μέρες η παραλία της Χώρας έχει μετατραπεί σε σκηνικό του τηλεοπτικού σόου της Ελένης, απ’ όπου η εικόνα της Νάξου ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα, γεγονός που ελπίζουμε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να μας επισκεφτούνε φέτος! Φέτος που η τουριστική κίνηση είναι κατά πολύ μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας νησί, αλλά ακόμα και στη γειτονική μας Πάρο ο δήμαρχος της οποίας έκανε λόγο για μια μείωση της κίνησης στο νησί, που φτάνει στο 30%!

Το γράφω αυτό γιατί μαράζι το έχουνε οι εδώ να ασχολούνται και να νοιάζονται για το τι γίνεται στην Πάρο, δεν είναι τυχαίο που λέμε «στην Πάρο βρέχει», και επίσης καθώς τώρα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να νοιαζόμαστε για το τι γίνεται στην Πάρο, αφού περιμένουμε διακαώς την επέκταση του εκεί αεροδρομίου!

Η επέκταση του εδώ αεροδιαδρόμου δεν μας απασχολεί τόσο… Τουλάχιστον όχι τόσο όσο απασχολεί τη δημοτική αρχή που κάθε λίγο και λιγάκι αντιπροσωπεία της έχει συναντήσεις για το θέμα στην Αθήνα με υψηλά ιστάμενα άτομα και που όπως την έχουν διαβεβαιώσει και αυτή με τη σειρά της έχει διαβεβαιώσει εμάς, ότι στο τέλος του καλοκαιριού αρχίζουν οι απαλλοτριώσεις και η υλοποίηση του έργου! Βέβαια όπως ήδη ανέφερα στο ξεκίνημα του σημερινού μου πονήματος, τίποτα δεν είναι δεδομένο και σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις το αεροδρόμιο του νησιού μας θα αναλάβουν εντέλει επενδυτές να το αξιοποιήσουν κάτι που σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει παραχωρηθεί το αεροδρόμιό μας, αναμένεται να γίνει μέχρι το Σεπτέμβριο!!!

Κρίμα δηλαδή τα ταξίδια που έκανε το Μανολάκι μας στις Αθήνες, και τσάμπα τα πανηγυρικά δελτία τύπου που εξέδιδε και στράφι οι τόσες χαμογελαστές του φωτογραφίες του, δίπλα στους υψηλά ιστάμενους! Και για να το εκφράσω σε κοτσάκι «Ω, Μανολάκι, μα φαντάσου χάλι, στη Νάξο να μας κάνουνε, κουμάντο, άλλοι!!!

Κι εντωμεταξύ δεν είναι η μόνη περίπτωση κατά την οποία καταρρίπτονται αίφνης οι λόγοι για τους οποίους πανηγυρίζει η δημοτική αρχή! Πράγμα βέβαια πολύ σπαστικό να μην σε αφήνουν να χαρείς λιγάκι και ακόμα πιο σπαστικό όταν νομίζεις ότι έχεις λόγο για να χαίρεσαι, να σου αφαιρούν το λόγο!!! Και τελικά αν παρόλα αυτά εσύ συνεχίσεις να χαίρεσαι να σε αποκαλούν χαζό, γιατί το χαζό παιδί είναι χαρά γεμάτο!!!

Να δώσω λοιπόν ένα ακόμα παράδειγμα αποδόμησης της χαράς του Μανολακιού. Βγήκε τις προάλλες με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή να πανηγυρίσει για την ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 του έργου αναβάθμισης και ανέγερσης νέων αιθουσών στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Νάξου, και αμέσως ο αρχηγός της μεγάλης μειοψηφίας, Νίκος Μαϊτός, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή για υποκρισία, καθώς όπως υποστηρίζει αντί να πανηγυρίζει, θα έπρεπε να απολογείται, αφού δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να απορροφήσει τα εκατομμύρια που μοίραζε η περιφέρεια! Ενώ άλλα νησιά, ακόμα και πολύ μικρότερα από τη Νάξο, κατάφεραν να απορροφήσουν ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, η δημοτική μας αρχή απορρόφησε μόλις κάποιες χιλιάδες ευρώ! Πράγμα που προκάλεσε την έκπληξη δύο κατά σειρά περιφερειαρχών!!!

Όπως καταλαβαίνετε μετά από όλα αυτά η δημοτική μας αρχή, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα απορροφητικότητας και για το λόγο αυτό παραπάνω δίνω μια εικόνα, μια ιδέα για το πώς μπορεί να το ξεπεράσει…

Είναι βλέπετε που κολλάει και το σλόγκαν «αγάπη, ύπνος, παιχνίδι» με τον εικονιζόμενο και νομίζω ότι θα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απορροφητικότητας!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έρευνα ΙΔΕΜ: Στις πλέον γερασμένες χώρες της Ε.Ε η Ελλάδα

Η χώρα μας, έχοντας το 23% του πληθυσμού της 65 ετών και άνω εντάσσεται σήμερα στις πλέον γερασμένες χώρες της Ε.Ε ενώ θα παραμείνει στην ομάδα αυτή και τις τρεις επόμενες δεκαετίες.

Κάρπαθος: Κορυφαίοι σεφ και γαστρονομικοί θησαυροί στο 2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας (video)

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν κορυφαίοι τοπικοί σεφ, οι οποίοι παρουσίασαν μοναδικές γεύσεις

Εστία Πύργου Καλλίστης: “Η υπόθεση των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί..” – Ημερίδα με θέμα την υπόθεση των Τεμπών

Η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του δολοφονημένου στα Τέμπη, Γιάννη Βουτσινά, θα βρεθεί στο εντευκτήριο του πολιτιστικού συλλόγου "Εστία Πύργου" το Σάββατο στις 5 Οκτώβρη

Σαντορίνη: Η κρουαζιέρα στο επίκεντρο της συζήτησης Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και Δ.Π. “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”

Η συζήτηση ανέδειξε τις ανησυχίες της τοπικής αγοράς σχετικά με τη μελλοντική μείωση της κίνησης επισκεπτών και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις επιχειρήσεις της Σαντορίνης.

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Ξεκινούν αύριο τα “Νομίκεια”

Νομίκεια 2024 και ο ΑΟ Θήρας το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου μαζί με Παναθηναϊκό, Μίλωνα και Πανιώνιο

Αμοργός: Ξεκινά το πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες από την 1η Οκτωβρίου

"Όσοι φροντίζουν αδέσποτες γάτες στην περιοχή τους και όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν μαζί μας..."

Βατικανό – Πάπας Φραγκίσκος: “Στην Ιταλία, τα σκυλιά και οι γάτες προτιμώνται από τα παιδιά”

Πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία από τις δηλώσεις του Ποντίφικα για την υπογεννητικότητα και τη σύνδεσή της με τα κατοικίδια

Νάξος: Αποκαλυπτήρια προτομής Ιωάννη Παπαρηγόπουλου

Μέσα από το blog του Ορεινού Αξώτη μαθαίνουμε για τα αποκαλυπτήρια του Ιωάννη Παπαρηγόπουλου στο Δαμαριώνα της Νάξου

Ελβετία: Σε ελληνικά χέρια (Κ. Φουντάς) η διοίκη του Cern

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς - με καταγωγή από την Τήνο - πρόεδρος του Συμβουλίου του CERN

Κόρινθος – Φωτιά: Δύο νεκροί, μάχη για τον έλεγχό της

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο νεκροί – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Νάξος – Σαγκρί: Έρχεται επένδυση σε συγκρότημα κατοικιών με πισίνες

Άδεια για επένδυση συγκροτήματος κατοικιών με πισίνες στο Σαγκρί της Νάξου

Golden Star Ferries: Το “Andros King” ετοιμάζεται για Ελλάδα, που θα δρομολογηθεί;

Ετοιμάζεται το Andros King για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

Κτηματολόγιο: Από σήμερα είναι στον … αέρα για τις Κυκλάδες

Το χρονοδιάγραμμα για το Κτηματολόγιο στις Κυκλάδες

Νάξος – Λιμεναρχείο: Η παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά για εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με τον πνιγμό της 73χρονης στον Αγιο Γεώργιο Νάξου και η παρουσία ενώπιον του Εισαγγελέα, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά