Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΜΑΣΚΑΑυτός πληρώνει τη ζημιά!

Αυτός πληρώνει τη ζημιά!

|

Μέσα από τη στήλη “σημεία και τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” έχουμε μία διαφορετική οπτική για τα γεγονότνα εντός κι εκτός Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Φτάνει στο τέλος του κι αυτός ο χρόνος και τώρα πια μας μένουν μόνο 19 χρόνια για να ξεπεράσουμε την κρίση και να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Προς το παρόν όμως φτάνει στο τέλος του ο χρόνος που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα, να περάσει την αξιολόγηση και να πάρει την υποδόση της δόσης, να σωθούν οι τράπεζες και για τους υπόλοιπους βλέπουμε αργότερα!…

Μέχρι το 2034 που προβλέπεται η επιστροφή μας στην ανάπτυξη, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!!…

Πάντως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει βρει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα για να μη προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που δείχνει ότι στο τέλος θα την πληρώσουν –όπως πάντα- και πάλι τα βούδια! Και με τη λέξη βούδια δεν αναφέρομαι στην ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του βοδινού κρέατος, αλλά στα βούδια που έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία στον Αλέξη!!! 

Και αυτό το γράψω με πλήρη γνώση της βαρύτητας της λέξης βούδια καθώς τώρα πια πρέπει να προσέχουμε πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, γιατί είδατε τι έπαθε ο υπουργός παιδείας που χαρακτήρισε την γενοκτονία των Ποντίων, εθνοκάθαρση!

Είχανε να διαμαρτυρηθούν οι ποντιακοί σύλλογοι τόσο έντονα από τότε που λέγαμε τα ανέκδοτα με τους Πόντιους! Είχανε να μονιάσουν οι νεοδημοκράτες που τρώει ο ένας τον άλλο, μήνες και τώρα πέσανε όλοι πάνω στον Φίλη να τον φάνε.  Που θα τον είχανε φάει δηλαδή αν αντί για την γενοκτονία αναφερόταν στο ολοκαύτωμα, όπως έκανε ο Καμένος που μέσα σε λίγες ώρες κάηκε στην πυρά!…

Τέλος πάντων αν και το βέβαιο είναι ότι έχουν καταφέρει οι Συριζαίοι να μας δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσο αφορά τις λέξεις και τις αντικαταστάσεις τους, από τότε που η τρόικα έγινε θεσμός και το μνημόνιο συμφωνία, προσωπικά πιστεύω ότι η δήλωση που άξιζε περαιτέρω ανάλυσης δεν ήταν του Φίλη, αλλά ήταν αυτή του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών προανήγγειλε την δημιουργία μαθήματος φορολογικής συνείδησης στα σχολεία!!!

Με άλλα λόγια θέλει ο υπουργός να αποκτήσουν τα ελληνόπουλα φορολογική συνείδηση μέσω διδασκαλίας και ίσως στο άμεσο μέλλον στο μάθημα  αυτό της φορολογικής συνείδησης να βραβεύονται οι μαθητές που θα καταγγείλουν τους γονείς τους για φοροδιαφυγή ή θα επιδεικνύουν στις ελεγκτικές αρχές σε ποιο στρώμα έχουν κρύψει τις οικονομίες τους!!!

Να σημειώσω ότι οι βραβεύσεις δεν θα αφορούν υποτροφίες καθώς ήδη κόπηκαν 3000 υποτροφίες  αφού στο πλαίσιο της περιστολής κονδυλίων, που απορρέει από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, δεν εγκρίθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών!!!

Το πιο παράλογο όμως είναι ότι θέλει ο Αλεξιάδης να χτίσουν οι μαθητές φορολογική συνείδηση την στιγμή που το ασυνείδητο κράτος δεν χτίζει σχολεία, δεν χτίζει εκπαιδευτικό σύστημα, δεν χτίζει ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά!!! Τόση αριστερά δεν ξέρω πώς θα την αντέξουμε!!!

Ευτυχώς πάντως που στις μέρες μας η νεολαία δείχνει για μια ακόμα φορά έτοιμη να αντιδράσει και έτσι μαθητές και φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο! Και μαζί τους οι συνταξιούχοι που διεκδικούν ένα καλύτερο σήμερα, δημιουργούν έντονο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που σπεύδει να εξαφανίσει από τους δρόμους τους διαμαρτυρόμενους, μη τους δει ο Μοσκοβισί και τους πρόσφυγες από τα νησιά, μη τους δει ο Σουλτς!!!

Αλήθεια τόση αριστερά, δεν ξέρω πώς θα την αντέξουμε!!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου μετά από πολλούς μήνες τα δικά μας, λόγω της σοβαρότητάς τους, αποτελούν το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας». Περιμέναμε βλέπετε εδώ και αρκετό καιρό τις απαντήσεις του δημάρχου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την περασμένη Πέμπτη, αποδείχτηκε ότι άξιζε τον κόπο η αναμονή, αφού τις πήραμε…

Στο ξεκίνημά του ο δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους δημότες σχετικά με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Αργοκοίλι, ένα έργο που η μεγάλη μειοψηφία το χαρακτήρισε ως παράνομο και ψηφοθηρικό.

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα του έργου το Μανολάκι μας δήλωσε ότι αυτό έγινε για να φτάσει το νερό στο ιερό προσκύνημα της Παναγιάς της Αργοκοιλιώτισσας, για λόγους -μεταξύ άλλων- ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού!

Δηλαδή σε μια Νάξο που διαθέτει την παλαιότερη βυζαντινή εκκλησία των Βαλκανίων, αυτήν την Παναγιάς της Δροσιανής, αλλά και τον Άγιο Μάμα του 9ου αιώνα και πλήθος ακόμα πανάρχαιων ναών στο βυζαντινό πάρκο της Τραγαίας, το Μανολάκι σκέφτηκε να αρχίσει την επένδυση στον θρησκευτικό τουρισμό, από τον νεόδμητο και ημιτελή ναό στο Αργοκοίλι!!!   

Συνεχίζοντας την ενημέρωση, το Μανολάκι, μας είπε ότι είχε γίνει και μελέτη για το έργο και μάλιστα είχε κοστολογηθεί περίπου στις 80.000 ευρώ, αλλά επειδή αυτή η μελέτη δεν είχε θεωρηθεί, θεώρησε σωστό να γίνει και μια δεύτερη, μίνι όπως την αποκάλεσε, μελέτη η οποία κοστολογήθηκε περίπου στις 22.000 ευρώ. Δηλαδή η μάξι μελέτη ήταν κατά περίπου 60.000 ευρώ ακριβότερη από τη μίνι!!!

Βέβαια ούτε η δεύτερη, μίνι μελέτη θεωρήθηκε, ούτε θεώρησε το Μανολάκι αναγκαίο να μας ενημερώσει γιατί αυτή η εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά μεταξύ μάξι και μίνι μελέτης!!!

Φρόντισε όμως να μας ενημερώσει για άλλα πολύ σημαντικότερα θέματα… Το Μανολάκι παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ότι παρανόμησε (με το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Αργοκοίλι) και μάλιστα για να κλείσει στόματα, όπως είπε, δήλωσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος μαζί με τον Πολυκρέτη να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος του έργου, δήλωση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους Κορωνιδιάτες και τους συμβούλους της πλειοψηφίας, πλην του Πολυκρέτη!!! 

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν χειροκρότησαν έμειναν, αντίθετα με την πρόθεση του Μανολακιού,  με ανοιχτό το στόμα!!! Και πώς να μην μείνεις με ανοιχτό το στόμα όταν ακούς το δήμαρχο να λέει ότι παρανόμησε και μάλιστα να το ανοίγεις διάπλατα όταν λέει ότι για να κλείσει στόματα θα πληρώσει από την τσέπη του; Πού νομίζει ότι βρίσκεται το Μανολάκι σε κανένα μπουζουξίδικο και πάνω στο τσακίρ κέφι λέει, πόσο κάνει η ζημιά που έκανα να καθαρίσω; Ο δήμαρχος δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε τη βαρύτητα του θεσμικού του ρόλου, αλλά ούτε και την βαρύτητα των λόγων του!!!

Η δημόσια ομολογία του ότι πληρώνει για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, αποτελεί από μόνη της κολάσιμο αδίκημα!!! Επίσης η δημόσια παραδοχή του ότι παρανόμησε, έρχεται να αποδομήσει το προφίλ του τίμιου πολιτικού που με τόσο κόπο έχτιζε!…

Γιατί Μανολάκι μου αν σε πιάσανε μια φορά να παρανομείς, ποιος μας λέει ότι δεν υπήρξαν άλλες φορές που δεν σε πήρανε χαμπάρι; Εξάλλου ξέρεις ότι και στην πολιτική ισχύει ότι είναι προτιμότερο να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα!!!

Άργησε λοιπόν να δώσει απαντήσεις, αλλά άξιζε τον κόπο η αναμονή, μιας και εκτός όλων των άλλων η προετοιμασία τους απαιτούσε την συμμετοχή κλακαδόρων σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που μας παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο το Μανολάκι!…

Αναρωτιέμαι μετά από όλα αυτά τι ήθελες να κατέβεις για δήμαρχος; Αν δεν ανακατευόσουνα με την πολιτική και με τα λεφτά που βάζεις από την τσέπη σου, θα είχες ανακηρυχτεί σε μέγα ευεργέτη!!!

Και θα έμενες στην ιστορία ως ο Μανώλαρος ο μέγας ευεργέτης, όχι τώρα που θα μείνεις ως το Μανολάκι το μικρό δημαρχάκι!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σουβλάκι: Ειδικός εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ και γιατί έρχονται .. λουκέτα

Ένας σουβλατζής εξηγεί γιατί θα πάει στα 5 ευρώ το σουβλάκι - Ποσοστό κέρδους και ... λουκέτα

Ράλλυ Ακρόπολις: Διεθνής απήχηση και απόλυτη επιτυχία

Εντυπωσιακά και παράλληλα δεσμευτικά τα στοιχεία αναφορικά με την προβολή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΠΝΑΙ – Μήλος: Αναψε .. πράσινο φως στην επέκταση του 5άστερου Domes White Coast

Πράσινο φως” στην επένδυση επέκτασης του 5άστερου Domes White Coast στη Μήλο

Κυκλάδες – Α’ ΕΛΜΕ: Δέκα (10) Καθηγητές για 330 μαθητές στο ΓΕΛ Μυκόνου

Καταγγελία από τον προέδρο της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων Δημήτρη Παπαδημητρίου για την κατάσταση στα σχολεία με επίκεντρο την Μύκονο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη διακοπή ρεύματος (23/09) σε περιοχές της Νάξου

Σε ποιες περιοχές της Νάξου θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ραφήνα: Θάνατος επιβάτη που ταξίδευε από Μύκονο με ταχύπλοο

Θάνατος 53χρονου επιβάτη πλοίου που είχε επιβιβαστεί στη Μύκονο

Naxos Medical: Ερχεται (21/09) ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Πότε θα βρίσκεται στη Νάξο ο χειρουργός ουρολόγος Αλκιβιάδης Γρηγοράκης

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2024: Μοναδικό υπερθέαμα αύριο Σάββατο

Τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. - Πότε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια

Πάρος – Aegean Rebreath: Τετραήμερο δράσεων για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον

Τετραήμερο δράσεων στο νησί της Πάρου για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, από την Aegean Rebreath - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς

Σχοινούσα – “Με οδηγό τον Διαβήτη”: Διήμερο ιατρικών εξετάσεων

Πότε και που θα γίνουν οι εξετάσεις με γνώμονα τη πρόληψη για το διαβήτη

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Κυκλαδίτικη γαστρονομία: Θα έπρεπε ήδη να έχει κτίσει ένα γερό brand name

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, όπου ο τουρισμός απειλεί να γίνει «μονοκαλλιέργεια» και διάφορες συγκυρίες έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή

Νάξος – Ben Slot: “Κρατάτε στα χέρια σας χρυσό, φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά”

O Ολλανδός ιστορικός Μπεν Σλοτ γυρίζει το χρόνο πίσω... Μετράει 50 χρόνια επαφής με τη Νάξο.. Μιλάει από το Αγερσανί για αυτά που του αρέσουν, για αυτά που δεν του αρέσουν και εξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι μας απασχολεί.. Κυκλαδική 2011.