Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ζήτω που καήκαμε!

|

Μέσα από τη στήλη “σημεία και τέρατα” η εβδομαδιαία σατυρική εφημερίδα καυτηριάζει το θέμα της …χωματερής στη Νάξο 

Περάσαμε τα μισά του Αυγούστου και τώρα είναι η εποχή που ο λαός επιστέφει από τα μπάνια του στη Λούτσα και η βουλή κλείνει για να μην τα κάνει …λούτσα! Η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση υιοθετεί δεξιές πολιτικές τακτικές και είναι έτοιμη να λειτουργήσει μόνο τα θερινά τμήματα της βουλής για να περάσει χωρίς αντιδράσεις τα προαπαιτούμενα, επιβεβαιώνοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!!!

Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει κάνει τόσο μεγάλη στροφή, η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, προς τα δεξιά, που αναγκάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δηλώσει ότι ακόμα και στο θέμα της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η σημερινή αριστερή κυβέρνηση έκανε ό,τι ακριβώς και η προηγούμενη δεξιά!!! Τότε βέβαια ήταν ακόμα αριστεροί στο ΣΥΡΙΖΑ και είχαν καταγγείλει την πώληση των αεροδρομίων ως ύποπτο ξεπούλημα, είχαν καταγγείλει τον ΕΝταΦΙΑ ως παράνομο, είχαν καταγγείλει τη λιτότητα ως απάνθρωπη και γενικά είχαν καταγγείλει τα μνημόνια και όσους τα υπηρετούσαν ως προδότες!…

Σήμερα βέβαια όλες οι αυτές ορολογίες έχουν αλλάξει. Το δημόσιο ξεπούλημα αποκαλείται δημόσιο συμφέρον, η λιτότητα και οι φόροι αποκαλούνται προαπαιτούμενα και οι υπηρέτες των μνημονίων αποκαλούνται σωτήρες της πατρίδας! Αν συμπεριλάβουμε και τις αλλαγές της τρόικας σε θεσμούς και κουαρτέτα, και του νέου μνημονίου σε νέα συμφωνία, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Αλέξης είναι …νονός! Οπότε πρώτη φορά νονός όχι μόνο γιατί κατέφερε να ξαναβαφτίσει τα παλιά βάσανά μας και να τα παρουσιάσει ως νέα, αλλά και γιατί να κατάφερε να αλλάξει ακόμα και τον Καμμένο που τελικά αποδείχτηκε ότι αυτός είναι το μικρό παιδί και όχι ο Αλέξης, όπως παρουσίαζε στο προεκλογικό του σποτ!… Μόνο τη Ζωή δεν έχει καταφέρει ακόμα να αλλάξει κάτι όμως που επειδή όπως είπαμε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα κάνει όταν προκηρυχτούν οι πρόωρες εκλογές, κατά τις οποίες δεν θα την συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!…

Και η λύση των πρόωρων εκλογών παρουσιάζεται ως δημοκρατικό διέξοδο, βέβαια όχι τόσο για το λαό, όσο για τους πολιτικούς, οι οποίοι χάρη στις εκλογές μπορούν να βρουν διέξοδο από την πολιτική σε αντίθεση με τον εγκλωβισμένο στις δημοκρατικές υποχρεώσεις του λαό!…

Μόνο η ημερομηνία διεξαγωγής τους αποτελεί ακόμα ερωτηματικό, αφού μετά την έκκληση του Μανώλη Γλέζου να μην αποτελέσει η αριστερά εφταμηνίτικη παρένθεση, οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μετατεθούν, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους ακόμα μήνες στη θερμοκοιτίδα, για να έχει περισσότερες ελπίδες επιβίωσης!!!

Τέλος πάντων όποτε γίνουν οι εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας ζητήσει -όχι πρώτη φορά- τη ψήφο μας, υποσχόμενος ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που η πρώτη φορά αριστερά, συμβιβάστηκε και υποτάχτηκε και παραδόθηκε! Και  θα μας ζητήσει στις εκλογές να δώσουμε τη ψήφο μας και να στηρίξουμε, έστω και για τελευταία φορά, την πρώτη φορά αριστερά. 

Οπότε ως λογική και αντανακλαστική απάντηση έρχεται ο τίτλος «Πάρτε τα για να μη σας τα χρωστάμε!» του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας». Βέβαια κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ο λαός θα ψηφίσει τον Τσίπρα, αφού είμαστε μαζόχες και όσο μας τον χώνει τόσο μας εμψυχώνει!!

Πόσο μάλλον τώρα που θα καταφέρει να κερδίσει και την πολυπόθητη επιμήκυνση, η οποία θα παρατείνει ακόμα περισσότερο την …απόλαυση! 

Στα δικά μας όμως τώρα όπου κανονικά σαν θέρετρο διακοπών θα έπρεπε να απολαμβάνουμε την ηρεμία, τη γαλήνη, την παρθένα φύση και προ πάντων, τον καθαρό αέρα! Αντίθετα όμως, έχοντας μεταμορφωθεί σε φέρετρο διακοπών, απολαμβάνουμε την ένταση, τα νεύρα, την βρώμικη και βιασμένη φύση και προ πάντων τους τόνους διοξίνης που απελευθερώθηκαν κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο της Χώρας!!!

Επί δύο εικοσιτετράωρα καιγόταν η χωματερή και οι πυκνοί καπνοί της έφτασαν μέχρι τις παραλίες της Βίγλας και στο Πυργάκι, κερνώντας όλο τον κόσμο φαρμάκι!!!

Το τι προκάλεσε την πυρκαγιά δεν είναι το ζητούμενο. Μπορεί να μπήκε εσκεμμένα για να περιοριστεί ο τεράστιος όγκος των σκουπιδιών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται  και από τις εισαγωγές σκουπιδιών που κάνουμε, αφού τελικά στο νησί μας (και όχι στην Αμοργό όπως μας έχει διαβεβαιώσει η δημοτική αρχή!) έρχονται τα σκουπίδια από τα νησιά των μικρών Κυκλάδων!!!

Ή μπορεί να βαρέθηκαν τα σκουπίδια να κάθονται τόσα χρόνια στοιβαγμένα και στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο και να αποφάσισαν να αυτοπυρποληθούν κι έτσι είχαμε το φαινόμενο της αυτανάφλεξης, του φαινομένου που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι συνέβη και αυτή τη φορά!;!..

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το τι έκανε η δημοτική αρχή, πέντε χρόνια τώρα, για να αποτρέψει ένα τέτοιο καταστροφικό για τη δημόσια υγεία ενδεχόμενο.

Τίποτα! Ούτε τη χωματερή έκλεισε με αποτέλεσμα να πληρώνουμε και πρόστιμα από πάνω, ούτε τις εργασίες για κατασκευή ΧΥΤΑ ολοκλήρωσε, ούτε καν ο κίνδυνος τα σφάγια των δημοτικών σφαγείων να γίνονται καπνιστά από τις αυταναφλέξεις εξουδετερώθηκε!

Μόνο η προϊστάμενη της κτηνιατρικής υπηρεσίας Νάξου που ανησυχούσε για την τραγική κατάσταση

της γειτνίασης των σφαγείων με το ΧΑΔΑ παύθηκε από τη θέση της, προφανώς για να ηρεμίσει!!!

Η διοξίνες που εκτός από την εισπνοή εισέρχονται στον οργανισμό μας και από το κρέας των ζώων που έχουν μολυνθεί προκαλούν καρκίνο, όπως επιβεβαιώνουν και οι εκατοντάδες θάνατοι στο νησί μας τις δύο αυτές τετραετίες που σιγοκαίει αυτό το καταραμένο πελώριο μαγκάλι!!!

Και οι διοξίνες κύριε αντιδήμαρχε καθαριότητας Μανώλη Πολυκρέτη, παράγονται κυρίως από την καύση των πλαστικών και του αλουμίνιου, υλικά που βρίσκονται εν αφθονία στον σκουπιδότοπο καθώς η ανακύκλωση δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα!!!

Και μια σκέψη να σας καταθέσω, προτείνω να εκμεταλλευτείτε τον σκουπιδότοπο όσο είναι ακόμα ενεργός και να αναλάβετε την επιτόπια τέλεση γάμων κυρίως ασιατών που ψάχνουν κατά χιλιάδες να βρουν παράξενους τόπους για να παντρευτούν. 

Πάντως αυτή τη φορά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαινόμενο της αυτανάφλεξης και οι χιλιάδες των επισκεπτών μας οι οποίοι κυριολεκτικά τα έχασαν, όχι τόσο από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της καπνίλας που έκαιγε το λαιμό και έτσουζε στα μάτια, όσο από το γεγονός ότι εμείς οι Ναξιώτες βιώνουμε αυτήν την τραγωδία 20 χρόνια τώρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα!!!…

Πάντως κάτι άλλαξε αυτές τις μέρες. Η κλειστή πόλη που είχε κλείσει εδώ και ένα μήνα, ξανάνοιξε!!!

Άκυρη έκρινε ομόφωνα η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 Νομού Κυκλάδων την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία παρανόμως είχε εγκρίνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νάξου, οι οποίες ομοίως κι αυτές, κρίθηκαν παράνομες!

Κατόπιν τούτου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το κυκλοφοριακό, Δημήτρης Λιανός, αν και δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την επιτροπή, αναγνώρισε την απόφασή της και ξανάνοιξε την πόλη που είχε κλείσει!!

Με τα παραπάνω παραδείγματα καταλαβαίνετε πως τα δύο σοβαρότερα προβλήματα του τόπου, σκουπίδια και κυκλοφοριακό αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή με μια κλίμακα που η αρχή της είναι το τίποτα και το τέλος της φτάνει στο πουθενά!!!

Επί σειρά πέντε ετών οι της δημοτικής αρχής δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου, αποδεικνύοντας έτσι, ένα και μόνο πράγμα.  

Αποδείχτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι της δημοτικής αρχής είναι αδιαχείριστοι!…

Ή μάλλον πιο σωστά, αποδείχτηκε ότι είναι αδια-χείριστοι!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

National league 2: Επιβλητικός ο Πανναξιακός ΑΟΚ διέλυσε εκτός έδρας το Πικέρμι και υποδέχεται τον Δούκα

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Πανναξιακού ΑΟΚ διέλυσε το Πικέρμι εκτός έδρας και το επόμενο Σάββατο υποδέχεται τον Δούκα... (video)

Lennart Neubauer: Κατέκτησε τη κορυφή του κόσμου, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2024

Ο Lennart Neubauer, ο δικός μας, ο Ναξιώτης πρωταθλητής, στη κορυφή του κόσμου - Παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2024 στο windsurfing

Ανδρος: Τραυματισμός 77χρονου από χρήση εκρηκτικής ύλης (δυναμίτης)

Τραυματισμός 77χρονου στην Άνδρο μετά από χρήση εκρηκτικής ύλης (δυναμίτη)

ΠΑΣΟΚ – Εκλογές: Ανοιξαν οι κάλπες, η μάχη των υποψηφίων, τρεις κάλπες στη Νάξο

Με τρεις κάλπες στη Νάξο η μάχη για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.. Που ψηφίζουν οι φίλοι του Κινήματος στις Κυκλάδες

Σχοινούσα: Το δημοτικό σχολείο του νησιού απέκτησε χρώμα

Μικροί και μεγάλοι εργάστηκαν ώστε το δημοτικό σχολείο στη Σχοινούσα να αποκτήσει ...χρώμα (photos)

Αμοργός: Παρουσίαση πρότασης για τα λιμενικά έργα στα Κατάπολα

Το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων θα γίνει η παρουσίαση πρότασης για τα λιμενικά έργα... Διοργάνωση "Νέα Πνοή"

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Καραβόλοι στιφάδο από την Ηρακλειά

Πάει προς βροχή.. Οπότε; Καραβόλοι (σαλιγκάρια) στιφάδο από την Ηρακλειά

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Πρεμιέρα με το δεξί (74-73) την Αναγέννηση και πάει .. Παγκράτι

Πετυχημένο το ντεμπούτο του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia για τη νέα σεζόν.. Επικράτησε 74-73 της Αναγέννησης και τώρα προετοιμάζεται για το Παγκράτι

Υπουργείο Αμυνας: Κατασκευή κατοικιών σε στρατιωτικούς σε Σαντορίνη, Μύκονος

Κατοικίες για στελέχη του στρατού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και σε τουριστικά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος

ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές: Το συνέδριο πάει το τριήμερο 8 – 10 Νοεμβρίου

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή ημερομηνίας του συνεδρίου, για τις 8-10 Νοεμβρίου, και εκλογή συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου. Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Fast Ferries: Το “Αικατερίνη Π” είπε “αντίο” στη Νάξο, μένει δεμένο (για την ώρα) στη Ραφήνα (video)

Δεμένο για μερικές ημέρες παραμένει το "Αικατερίνη Π" στην Ραφήνα.. (video)

Νάξος – “Μια βραδιά κάτω από την ελιά”: Ανοιγμα φεστιβάλ με Βικτόρια Χίσλοπ… (πρόγραμμα)

Η πολιτιστική πρωτοβουλία διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στη Νάξο - Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 2-5 Οκτωβρίου με σημαντικούς καλεσμένους (πρόγραμμα)

Αμοργός: Στο δάσκαλό μας (Σταύρο Τζαννίνη) με αγάπη

Στην Αμοργό μαθητές τιμούν τον δάσκαλό τους Σταύρο Τζαννίνη.. Πότε και που

Νάξος – Αεροδρόμιο: Το φανάρι κυκλοφορίας “νεκρό” και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται (Photo)

Ψηφιακή ανάλυση από τον Κώστα Κατσιούλη για τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος στο αεροδρόμιο λόγω της έλλειψης του φαναριού

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Εντυπωσίασε ο Βαλτινός, φινάλε με Κότσιρα

Τελευταία ημέρα απόψε στην δράση "Μία βραδιά κάτω από την Ελιά".. Υπό τους ήχους του Γιάννη Κότσιρα

ΠΝΟ: Απόφαση για 48ωρη προειδοποιητική απεργία.. Πότε θα γίνει;

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε νέα 48ωρη απεργία για τις 22 και 23 Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι λόγοι

Σταυρούλα Μπαϊράμη: “Αυτά που ζήσαμε το βράδυ του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ..”

Η κα Σταυρούλα Μπαϊράμη σα να μην πέρασε μια μέρα από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές από την ώρα που άκουσε τον κρότο της πρόσκρουσης και έσβησαν τα φώτα, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε σε ασφαλή χέρια στην Πάρο

Κίναρος: Ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς

Με αποκλειστική χορηγία της Motor Oil η ολική ανακατασκευή του σπιτιού της κυρίας Ρηνιώς στην ακριτική Κίναρο

Golden Star Ferries: Το “Andros King” ετοιμάζεται για Ελλάδα, που θα δρομολογηθεί;

Ετοιμάζεται το Andros King για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Μ. Γραφάκος: “Εντός του 2025 θα ξεκινήσει η κατασκευή της ΜΕΑ στη Νάξο”

Μ. Γραφάκος: Μέχρι το 2028 τα νησιά μας θα διαχειρίζονται τα απόβλητά τους με υποδειγματικό τρόπο