Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σημεία και τέρατα

|

Μέσα από τη στήλη “σημεία και τέρατα” η εφημερίδα “η Μάσκα” σχολιάζει τα πολιτικά δρώμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νάξο… 

Πριν μερικές μέρες το ημερολόγιο έγραφε Παχωμίου του μεγάλου. Κι αφού είναι μεγάλος, μεγάλη και η χάρη του, και δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να έρθουν τα κόκκαλα του να τα περιφέρουμε, μιας και τα κόκκαλα της Αγίας Βαρβάρας δεν βοήθησαν και πολύ! Αντίθετα μάλλον δημιούργησαν προβλήματα! Οπότε ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν, για να μη δημιουργούνται πολιτικές εντάσεις, να υποδεχτούμε τα κόκκαλα του Παχώμιου με τιμές μικρότερες ενός αρχηγού κράτους! Βέβαια είναι εντελώς συμβολική η υποδοχή κόκκαλων με τιμές αρχηγού κράτους, αφού και αρχηγός του κράτους μας, έχει μείνει …κόκκαλο!!!!   

Και πώς να μην μείνει κόκκαλο ο Τσίπρας όταν παρόλη την πρόοδο που παραδέχονται οι δανειστές μας ότι έχουμε κάνει, εντούτοις, δεν προβλέπεται να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία, αλλά αντίθετα προβλέπεται σύντομα να …καταλήξουμε!

Δεν ήταν όμως μόνο τα κόκκαλα της Αγίας Βαρβάρας που αναστάτωσαν την πολιτική ζωή του τόπου, αναστάτωση προκάλεσε και το φεστιβάλ στην πλατεία Συντάγματος, που έγινε με αίτημα την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Ο Άδωνις μάλιστα σχολιάζοντας το συγκεκριμένο φεστιβάλ δήλωσε: «Πρώτη φορά αριστερά με μπάφους, για να ξεχνάμε μάλλον το τι κάνουν στη χώρα μας»  Φαίνεται πως ο μπουμπούκος της Μανωλίδου ξέχασε μάλλον το τι έχουν κάνει αυτός και το κόμμα του στη χώρα μας, γεγονός που μπορεί και να οφείλεται στους μπάφους αν δεχτούμε την άποψή του ότι οι μπάφοι σε κάνουν να ξεχνάς!…

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι εθισμένοι στην ινδική κάνναβη δεν πάσχουν από αμνησία, αλλιώς πώς θυμόταν ο Bob Marley τόσους στίχους να τους τραγουδά, αλλά από αμνησία πάσχουν οι εθισμένοι στην ελληνική πολιτική. Παραδείγματος χάρη ο Σημίτης που δεν θυμόταν ότι τον Τσοχατζόπουλο, για τον οποίο δήλωσε ότι λυπάται για τις αθλιότητές του, τον είχε τοποθετήσει ο ίδιος υπουργό άμυνας!!!

Ή ακόμα καλύτερα πάρτε για παράδειγμα την σημερινή κυβέρνηση που δεν θυμάται πλέον ότι είναι αριστερή κυβέρνηση! Που ξέχασε κιόλας τις προεκλογικές της εξαγγελίες!…

Θα μου πείτε τι να κάνει η κυβέρνηση; Λογικό είναι τώρα που άδειασε και τα ταμεία εκτάκτου ανάγκης για να αποπληρώσει τη δόση του ΔΝΤ να έχει μείνει εντελώς από λεφτά και τώρα που μένει κι από χρόνο, που κι ο χρόνος είναι χρήμα,  ξεχνάει τις αριστερές καταβολές της μπας και πάρει τίποτα προκαταβολές! Κρίμα πάντως γιατί δεν το πάλεψε όσο μπορούσε…

Θα μπορούσε να πάρει παραδείγματα από τον πετυχημένο αγώνα των καθαριστριών που δικαιώθηκαν ή από τις «Femen» που ξεγυμνώθηκαν για χάρη μας και να προβεί σε ακτιβισμούς όπως αυτός που παρουσιάζει το σημερινό πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «το τελευταίο μας όπλο».

Βλέπετε λοιπόν τη Ζωή με το κόκκινο γάντι σύμβολο του αγώνα των καθαριστριών και τον Αλέξη γυμνό, έτσι τον έχουν αφήσει οι θεσμοί, να γράφει πάνω του «αυτά έχουμε τώρα» και να κρατά αυτά που έχουμε τώρα για να τα δώσουμε ως επόμενη δόση του ΔΝΤ!!!

Να δεις τότε τι θα γινότανε! Τι θα έγραφε ο διεθνής τύπος! Τι αντίκτυπο θα είχε αυτή η κίνηση της κυβέρνησης στην παγκόσμια οικονομία! Πώς θα άλλαζε άρδην το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό!

Αντίθετα με τη στάση που κρατάμε αναγκαζόμαστε να ξεπουλήσουμε τον ΟΛΠ, να ανεβάσουμε το ΦΠΑ και να αποσύρουμε τα μετρητά και να τα αντικαταστήσουμε με πλαστικό χρήμα!  

Πρώτη φορά πλαστικά!!!

Πάντως κανένας δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας, και πολύ περισσότερο η σημερινή κυβέρνηση μιας και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί και το δικό της μέλλον, αφού όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Βαρουφάκης κανένας δεν εγγυάται πως η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου την εβδομάδα που μας πέρασε, έγινα αποδέκτης καταγγελιών που έγιναν στην ραδιοφωνική μου εκπομπή και όλες τους είχαν να κάνουν με τους δημοτικούς μας άρχοντες και συγκεκριμένα με τους δεύτερους την τάξη, τους αντιδημάρχους του δήμου μας.

Συγκεκριμένα o γνωστός συντοπίτης μας Γιάννης Φλώρου Μπαρδάνης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα επίθεσης. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρθρογράφος της «Μάσκας», πέφτει θύμα προπηλακισμών και επιθέσεων, εξαιτίας της χρήσης του αναφαίρετου δικαιώματός του, να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα που ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν στον τόπο μας. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε προηγούμενο καθώς επίθεση στον Γιάννη Μπαρδάνη έκανε ο αντιδήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Μανιός.

Την περασμένη Κυριακή 10 Μαΐου στο χωριό της Απειράνθου ο κύριος αντιδήμαρχος επιτέθηκε στον Γιάννη Μπαρδάνη προπηλακίζοντάς τον και τραβώντας τον από τα χέρια προσπάθησε να τον βγάλει δια της βίας από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Η κατάσταση ευτυχώς δεν ξέφυγε λόγω της επέμβασης κάποιων ψυχραιμότερων που τράβηξαν τον μαινόμενο αντιδήμαρχο μακριά. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που η επίσημη αρχή του τόπου χρησιμοποιεί ακόμα και βία για να αφαιρέσει το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους! Απαντήσεις στα όσα νομίζουν οι δημοτικοί μας άρχοντες ότι τους θίγουν, μπορούν να δώσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης του τόπου, αυτών δηλαδή που χρησιμοποιεί και ο Γιάννης Μπαρδάνης. Αυτό ονομάζεται πολιτικός διάλογος και ελευθεροτυπία, αρχές πάνω στις οποίες είναι βασισμένη η δημοκρατία.

Η κατάλυσή τους και μάλιστα δια της βίας είναι πρακτική που θυμίζει σκοτεινές εποχές. Καλείται λοιπόν η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων να ενημερώσει τους δημότες αν καταδικάζει αυτές τις πρακτικές που εφάρμοσε ο κύριος αντιδήμαρχος ή αν τον εκφράζουν και συντάσσεται μαζί τους.         

Η επόμενη καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο των εργαζόμενων στο Δήμο, Γιάννη Αναματερό, ο οποίος κατήγγειλε ως παράνομη την απόφαση του δημάρχου μας να αποσπάσει ένα εργαζόμενο από το τη δουλειά του που ήταν στην υπηρεσία του πρασίνου ως δεντροκηπουρός και να τον τοποθετήσει υπεύθυνο γραφείου εποπτείας και προγραμματισμού, αλλά και υπεύθυνο του γραφείου αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών! Η παρατυπία αυτή του δημάρχου αμβλύνεται από το γεγονός ότι ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται, αυτός μειώνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό τους, τοποθετώντας ένα εργαζόμενο σε θέση επόπτη, τη στιγμή μάλιστα που επόπτης για αυτές τις θέσεις υπάρχει ήδη!!!       

Και μη νομίζεται πως ο δήμος μας προχώρησε σε αυτή την παράλογη απόφαση ακολουθώντας τη γνωστή ελληνική τακτική που δουλεύουν δύο και τους εποπτεύουν είκοσι. Πρόκειται καθαρά για θέμα σύμπτωσης. Συμπτωματικά ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι ξάδελφος του αντιδημάρχου Μανόλη Πολυκρέτη!!! Όπως ακριβώς συνέβη και με όλους τους Μαργαρίτηδες που περιστοιχίζουν τον δήμαρχο, που συμπτωματικά  είναι όλοι ξαδέλφια του!!!

Επειδή όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι παραπάνω συμπεριφορές των αντιδημάρχων, αλλά και του δημάρχου, αποτελούν ένα γλαφυρό δείγμα πολιτικής κατώτατου επιπέδου που ασκεί η δημοτική αρχή και μάλιστα το ανώτατο επίπεδό της!!!

Απαντήσεις, όπως οφείλει να δώσει, δεν έχει δώσει η δημοτική αρχή στις παραπάνω καταγγελίες. Μέχρι σήμερα σιωπά, παραγνωρίζοντας ίσως ότι η σιωπή υποδηλώνει ενοχή!…

Η ελευθερία του λόγου, η ελευθεροτυπία, η νομιμότητα και η ισοτιμία που καταργούνται από τις καταγγελθείσες ανεπίσημες συμπεριφορές και επίσημες αποφάσεις, αποτελούν τους πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αν δεν τον γνωρίζουν αυτό οι αντιδήμαρχοι καλά θα κάνει ο δήμαρχος (επιλογές του αποτελούν άλλωστε!)  να τους ενημερώσει, όπως είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και τους δημότες, για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά.

Θα μου πείτε αν ήξερε το Μανολάκι τι να κάνει, θα μας το είχε πει!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Οι χορηγίες στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων

Η χορηγία στις ποδοσφαιρικές φανέλες έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή ευκαιρία branding έχει πλέον μετατραπεί...

Ισπανία – Βαλένθια: Κόβει νερό και ρεύμα στα παράνομα καταλύματα airbnb

Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σε ρυθμό εκλογών και ταμειακή ενημερότητα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ανακοίνωση για την προθεσμία απόκτησης ταμειακής ενημερότητας για τις εκλογές

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό

Μύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί “έκρυβε” 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τα “μπλε” ο Δούκας Γρούδος που έχει κάνει την .. άνοδο ρουτίνα

Πέντε σερί ανόδους μετράει ο Δούκας Γρούδος που θα φορέσει φέτος τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟκ

Λιμενικό Σώμα: Τραυματισμός επιβάτη στο ναυάγιο της Πάρου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση έξι (6) ατόμων σε σκάφος στα "Ψαλίδια" και η παρουσία του "Blue Star Paros"

Κουφονήσι – Σ.Τ.Ε.Κ.: Εντονη διαμαρτυρία για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι προτάσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι προτάσεις που κατέθεσαν

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος: Μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού

Μικρά παραδείγματα και εικόνες που δείχνουν μία άλλη Νάξο...

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)