Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σημεία και τέρατα

|

Παλιότερα η Αγλαΐα ήταν γνωστή σαν την πρώτη από τις τρεις χάριτες και το όνομά της σημαίνει το χάραμα

Την περασμένη Παρασκευή, γιόρταζε η οσία Αγλαΐα. Παλιότερα η Αγλαΐα ήταν γνωστή σαν την πρώτη από τις τρεις χάριτες και το όνομά της σημαίνει το χάραμα, το πρώτο φως της ημέρας. Μετά ήταν η Θάλεια, που το όνομά της σημαίνει αυτή που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν και η Ευφροσύνη που σημαίνει αυτή που κάνει την ψυχή σου να χαίρεται. Σήμερα που όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα ζούμε μες το σκοτάδι, την ερημία και τη δυστυχία. Οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία! Και, για να ξέρετε, δεν είναι μόνο ο λαός μας δυστυχισμένος, αλλά είναι και πολιτικοί μας!

 

Πάρτε για παράδειγμα τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζέλο που αμφότεροι δήλωσαν ότι έχουν φτύσει αίμα για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Την ξέρατε εσείς αυτή τη δυστυχία που έχει πλήξει τη συγκυβέρνηση, δηλαδή ότι είναι και οι δυο τους φυματικοί;

Βέβαια αν αυτοί έχουν φτύσει αίμα, εμείς τι να λέμε που τα έχουμε φτύσει κυριολεκτικά;

Δυστυχισμένοι είναι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές αφού είναι αναγκασμένοι οι δύστυχοι να ψηφίσουν ονομαστικά για πρόεδρο της δημοκρατίας, οπότε στις επόμενες ψηφοφορίες, θα φανούν ξεκάθαρα οι κωλοτούμπες που θα κάνουν.

Δυστυχία σκέτη η πολιτική! Όσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος σου!!!

Να το έχει αυτό υπόψη ο Αλέξης που προαλείφεται για πρωθυπουργός ή μάλλον καλύτερα που κουρδίζει τη λύρα του για να χορέψει πεντοζάλη τις αγορές.

Προς το παρόν κι ενώ κατά την πρώτη ψηφοφορία βρέθηκαν εκατόν εξήντα βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, όλα δείχνουν ότι τελικά δεν ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και θα πάμε σε εκλογές.

Όσο κι αν δηλώνει ο Σαμαράς ότι θα βρεθούν οι 180, δεν μπορεί να πείσει, αφού δεν πείθει ούτε τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους για να δηλώσουν υποψηφιότητα στις εκλογικές τους περιφέρειες!

Τα φετινά Χριστούγεννα θα φέρουν μαζί τους εκτός από τον καινούριο χρόνο και καινούρια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως ειδικού σκοπού είναι και η σημερινή και ο ειδικός σκοπός, που αγιάζει τα μέσα, δεν είναι άλλος από η σωτηρία της χώρας. Όσο για τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, όλα μέσα είναι, με συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις όλου του δημοκρατικού τόξου από την αριστερή μεριά, μέχρι και τη δεξιά!

Όμως εκτός από το νέο χρόνο και τη νέα κυβέρνηση, τα φετινά Χριστούγεννα θα φέρουν μαζί τους και το …Πάσχα! Ναι μάλιστα! Θα είναι γιορτές νταϊμένσιον! Δύο σε μία!

Όπως βλέπετε και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σαν Άγιος Βασίλης, φέρνει μαζί του και τον Μωυσή, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα χτυπήσει το μαγικό ραβδί του και με μιας θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προς τη λύτρωση, προς τη σωτηρία ή προς την έξοδο από το ευρώ! Το σίγουρο είναι πως αυτό που μας περιμένει τη νέα χρονιά θα είναι πρωτόγνωρο, αφού πρωτόγνωρο θα είναι και το γεγονός ότι θα κυβερνηθεί η χώρα από την αριστερά.

Και να δείτε πως παρόλο που φωνάζουν για το αντίθετο οι δανειστές, κατά βάθος τους συμφέρει να εκλεγεί ο Αλέξης, όχι γιατί θέλουν να μάθουν ελληνικούς χορούς, αλλά επειδή ανέκαθεν οι αριστερές κυβερνήσεις έχουν τον τρόπο τους να περνάνε πιο εύκολα τα μέτρα λιτότητας!

Ενώ τώρα με την παρούσα κυβέρνηση είναι αβέβαιο αν θα περάσουν, όπως αβέβαιο είναι και το πολιτικό μας σκηνικό, αβέβαιη η πορεία της οικονομίας μας και έτσι, μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα επικρατήσει βεβαιότητα, όπως βέβαιο είναι ότι θα εφαρμόσει και νέα μέτρα.

Στα δικά μας όμως τώρα όπου αρχίσαμε δειλά-δειλά να φτιάχνουμε μια κάποια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γράφω «μια κάποια γιορτινή ατμόσφαιρα» γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι γιορτινή.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το «μαγικό χωριό» που το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει οι δηλώσεις που είχαν προηγηθεί και που μόλις άνοιξε τις πύλες του, χάθηκε και η ανυπομονησία, χάθηκαν οι προσδοκίες και χάθηκε και η μαγεία!…

Επισκέφτηκα το μαγικό χωριό την ημέρα των εγκαινίων του και διαπίστωσα του δώσανε λάθος όνομα. Για να είναι πιο ακριβής ο προσδιορισμός του, έπρεπε να το ονομάσουν σκέτο χωριό, γιατί η μαγεία ήταν κάτι που του έλειπε εντελώς! 

Πάντως συνάντησα μια μαγική εικόνα στο χωριό και θα σας εξηγήσω γιατί την χαρακτηρίζω μαγική. Η εικόνα ήταν μέσα στη χριστουγεννιάτικη φάτνη, που στήθηκε για πρώτη φορά, όταν είδα τον  πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μάκη Μαυρογιάννη, να προσπαθούν –εκείνη την στιγμή- να συνδέσουν κάποια καλώδια.

Στην αρχή υπέθεσα πως επρόκειτο για μια από τις καινοτομίες που είχαν προαναγγείλει οι διοργανωτές και έφτιαξαν μια φάτνη με ζωντανούς πρωταγωνιστές και πως οι δύο πρόεδροι που βρίσκονταν μέσα στη φάτνη θα έπαιζαν τον ρόλο των μάγων! Έτσι υπέθεσα εξηγείται η μαγεία!

Την υπόθεσή μου αυτή ήρθε να ενισχύσει η παρουσία ζωντανών προβάτων που βρίσκονταν δεμένα και μαντρισμένα δίπλα ακριβώς από τη φάτνη!

Πάλι καλά να λέμε που δεν πήρανε χαμπάρι τα πρόβατα τίποτα φιλοζωικές οργανώσεις να έχουμε και καταγγελίες, όπως έγινε και στο Βόλο σε ανάλογη περίπτωση!…

Φαίνεται θα φταίει αυτό το μηχάνημα καπνού που τοποθέτησαν στη φάτνη, που δημιουργεί ένα ντουμάνι, ένα παραπέτασμα καπνού τόσο πυκνό, που στην κυριολεξία δεν βλέπεις Χριστό!!!

Το να δημιουργήσεις μαγική ατμόσφαιρα δεν είναι κάτι απλό. Χρειάζεται γνώσεις, ταλέντο, δημιουργική φαντασία, αισθητική άποψη και καλό γούστο, στοιχεία που προφανώς λείπουν από τους δημιουργούς, αφού λείπουν ξεκάθαρα και από το δημιούργημά τους.

Η μαγεία του μαγικού χωριού χάθηκε και από το γεγονός ότι η έναρξη της λειτουργίας του στάθηκε αφορμή για την έναρξη πικρόχολων και καθόλου τιμητικών σχολίων, αναφορικά με το ποιοι το επισκέπτονται και για το αν αυτοί είναι ντόπιοι ή Αλβανοί!

Δηλαδή το χωριό που φτιάχτηκε για να το χαρεί όλος ο κόσμος, αντί να ενώσει, διχάζει! Βέβαια αυτά περί Αλβανών είναι χαμηλότατου επιπέδου σχόλια, όπως χαμηλότατου επιπέδου είναι και αυτοί που τα κάνουν, αλλά συνειρμικά σκεφτόμενοι θα καταλήξουμε στο ότι όλα αυτά τα χαμηλότατα επίπεδα δημιουργήθηκαν εξαιτίας του χαμηλότατου επίπεδου μαγείας που έχει το χωριό.

Μπορεί να απογοητεύω το Μανολάκι μας ή τον αρμόδιο για τον πολιτισμό αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, αλλά πρέπει να το πάρουν χαμπάρι πως η μαγεία δεν δημιουργείται ως δια μαγείας!

Αυτό βέβαια ισχύει για όλα, αφού ούτε και τα προβλήματά μας θα λυθούν ως δια μαγείας!

Γι’ αυτό μη περιμένετε πεσμένοι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να γίνει το μαγικό και να βρεθούν μέσα σε δέκα μέρες άλλοι είκοσι να ψηφίσουν για πρόεδρο και να στηρίξουν την κυβέρνηση!

Δεν πρόκειται να βρεθούν και θα πάμε σε εκλογές. Και μετά, δεν θα κρυφτώ πίσω από τις λέξεις, αλλά σας το λέω καθαρά πως, πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης!

Θα χαθούν οι άκρες και οι προσβάσεις που ως δεξιοί έχετε στην παρούσα κυβέρνηση, και το έργο της επόμενης πενταετίας θα δυσκολέψει πολύ με αριστερή κυβέρνηση. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά πάει ο Βρούστης, όχι ότι μας έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, και πάει ο Σαμαράς, όχι που πιστέψαμε τις υποσχέσεις του ότι θα έκανε κάτι!

Στο σημείο αυτό, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω κάτι για το οποίο περίμενα καρτερικά εδώ και πολύ καιρό. Η «Μάσκα» τις επόμενες δύο Παρασκευές δεν θα κυκλοφορήσει!!!

Δεκαπέντε μέρες διακοπές από όλα αυτά που μας απασχόλησαν ολόκληρη τη χρονιά, μου μοιάζουν με νιρβάνα, μια τέλος πάντων πνευματική ηρεμία, που προηγείται πάντα της φουρτούνας που θα φέρει με το έμπα του το νέο έτος! Να μας έχει ο Θεός καλά, να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου γιατί έχουμε πολύ κολύμπι μπροστά μας!!!

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή χρονιά, κάθε χαρά και ευτυχία, ο Θεός να κλέβει σταγόνες ευτυχίας από το Μανολάκι μας και να σας τις δίνει τόνους!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Οι χορηγίες στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων

Η χορηγία στις ποδοσφαιρικές φανέλες έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή ευκαιρία branding έχει πλέον μετατραπεί...

Ισπανία – Βαλένθια: Κόβει νερό και ρεύμα στα παράνομα καταλύματα airbnb

Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σε ρυθμό εκλογών και ταμειακή ενημερότητα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ανακοίνωση για την προθεσμία απόκτησης ταμειακής ενημερότητας για τις εκλογές

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό

Μύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί “έκρυβε” 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τα “μπλε” ο Δούκας Γρούδος που έχει κάνει την .. άνοδο ρουτίνα

Πέντε σερί ανόδους μετράει ο Δούκας Γρούδος που θα φορέσει φέτος τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟκ

Λιμενικό Σώμα: Τραυματισμός επιβάτη στο ναυάγιο της Πάρου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση έξι (6) ατόμων σε σκάφος στα "Ψαλίδια" και η παρουσία του "Blue Star Paros"

Κουφονήσι – Σ.Τ.Ε.Κ.: Εντονη διαμαρτυρία για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι προτάσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι προτάσεις που κατέθεσαν

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος: Μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού

Μικρά παραδείγματα και εικόνες που δείχνουν μία άλλη Νάξο...

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)