Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σημεία και τέρατα

|

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του έτους, αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του έτους, αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει περνάει σφαίρα ο χρόνος και ούτε που θα το καταλάβουμε για πότε θα περάσουνε και οι έξι μήνες που θα διαρκέσει παραπάνω το μνημόνιο! Γιατί αυτό τελικά είναι το αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Μετά από σκληρή μάχη η κυβέρνηση κατάφερε να μας κρατήσει εντός του μνημονίου. Κι ευτυχώς δηλαδή γιατί αν δεν είχε διαπραγματευτεί καθόλου με τους δανειστές θα μέναμε εκτός μνημονίου!  

Και όπως γνωρίζουμε καλά πλέον, δεν υπάρχει ζωή εκτός μνημονίου, οπότε η εξάμηνη παράταση του είναι παράταση ζωής. Όχι βέβαια της δικής μας, αλλά της κυβέρνησης!!!

Προς το παρόν η κυβέρνηση και -δυστυχώς- μαζί της το μέλλον της χώρας, κρέμονται κυριολεκτικά από ένα …μέιλ! Το μέιλ της τρόικας που θα απαντά στο μέιλ της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις διευκρινήσεις που έστειλε με μέιλ  η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα, απατώντας στο μέιλ της τρόικας που της ζητούσε να αποσαφηνίσει τις θέσεις της.

Στην πραγματικότητα όλη αυτή η ανταλλαγή  μέιλς δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαδικτυακό σεξ, αφού  η τρόικα και το ΔΝΤ αποφάσισαν ότι μας πηδάνε μια χαρά εξ’ αποστάσεως και δεν είναι ανάγκη να  μπαίνουν στα έξοδα ή και στον κόπο να έρθουνε στην Αθήνα!!!

Το εκπληκτικό είναι ότι, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλο αυτό το άγριο κυβερνο-σεξ γίνεται, όχι για να δοκιμαστούν οι αντοχές της εξαντλημένης κυβέρνησης, αλλά κυρίως για να τρομάξει ο ίδιος ο Αλέξης που δεν έχει ακόμα κατεβάσει τα παντελόνια του!!!

Είναι δηλαδή περισσότερο ένα μήνυμα στον Τσίπρα για να δει τι πήδημα τον περιμένει σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, κάτι που το ευχήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι αν του ζητηθεί θα έρθει να βοηθήσει τον Αλέξη.

Μωρέ μια χαρά, θα ταιριάξει ο Ιταλός με τους δικούς μας πολιτικούς. Μάσιμο αυτός, …Μάσημα αυτοί!… Πάντως για την κυβέρνηση ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση είναι περισσότερο ορατός εξαιτίας της εσωτερικής αντιπαράθεσης, παρά της εξωτερικής παρέμβασης.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητάνε εθνική συναίνεση για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, λες κι έχουμε δημοκρατία και μας χρειάζεται και πρόεδρός της, αλλά αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συσπειρώσει όλο και περισσότερους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόεδρο. Θα μου πείτε για ποια συναίνεση μιλάνε που εδώ δεν μπορούν να τα βρουν στο θέμα των ομοφυλόφιλων οι οποίοι θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου κοινή συναινέσει! Μάλιστα ο Αθανασίου, υπουργός δικαιοσύνης, δήλωσε ότι ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Και δεν μας εξηγεί ο υπουργός δικαιοσύνης το γιατί είναι ενάντια ανθρώπινη φύση ο γάμος των ομοφυλόφιλων, ενώ δεν είναι το συνεχιζόμενο παρά φύση πήδημα του ελληνικού λαού από τους νταβατζήδες-δανειστές. Ούτε μας εξηγεί γιατί το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των πολιτικών τραβεστί της συγκυβέρνησης είναι νόμιμο, ενώ το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ λαϊκών τραβεστί είναι παράνομο! 

Τέλος πάντων, στο φλέγον θέμα του προέδρου της δημοκρατίας όλο και πυκνώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για άτομο κοινής αποδοχής. Κάποια μάλιστα που ξεπερνούν ακόμα και την πιο τρελή φαντασία θέλουν πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού στο πρόσωπο της θα συναινέσουν τόσο ο πράσινος Σρεκ, όσο και ο απαισιότατος πρωθυπουργός, αλλά και η γενναία κοκκινομάλλα Μπρέϊβ!

Βέβαια όλα αυτά είναι παραμύθια για αγρίους και εμφανίζονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» μόνο και μόνο επειδή οι καιροί είναι άγριοι κι εμείς παραμυθιαζόμαστε εύκολα!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ζητά η τρόικα. Η αντίδραση του δημάρχου μας σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν άμεση, αφού το Μανολάκι μας ακολουθώντας το παράδειγμα του Νίκου Ρωμανού και των Σύριων προσφύγων, ξεκίνησε απεργία πείνας, και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ξεπεράσει τις οκτώ ώρες που δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του! 

Καλά εντάξει, πλάκα κάνω! Είναι βλέπετε η αδράνεια που παρουσιάζει το Μανολάκι μας σε ότι συμβαίνει, που με προκαλεί να κάνω τέτοιες ακραίες σκέψεις! Και αυτή δεν είναι η μόνη ακραία σκέψη που κάνω αυτές τις μέρες….

Βρισκόμαστε είκοσι μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και στο νησί δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι για την έλευσή τους. Ούτε χριστουγεννιάτικα φωτάκια στους δρόμους, ούτε καραβάκια στις πλατείες, ούτε φάτνες, τίποτα απολύτως που να θυμίζει Χριστούγεννα!

Σκέφτομαι λοιπόν, μιας και μας ενδιαφέρει πολύ ο τουρισμός, να προβάλλουμε αυτή την εικόνα της Νάξου σαν διαφήμιση, ώστε να προσελκύσουμε στο νησί όλους αυτούς που τους καταθλίβουν τα Χριστούγεννα. Παραθέτω το κείμενο του διαφημιστικού σποτ: «Σας καταθλίβουν τα Χριστούγεννα; Σας δημιουργεί θλίψη η φωτεινή, γιορταστική ατμόσφαιρα;  Τότε ελάτε στη Νάξο. Ούτε που θα το πάρετε χαμπάρι ότι έχουμε γιορτές!» 

Έτσι κι αλλιώς στις τουριστικές εκθέσεις δεν πάμε πλέον, και καλύτερα δηλαδή γιατί στις εκθέσεις εκτίθεσαι, οπότε πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να προβληθούμε. Και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις μια σωστή προβολή είναι να μετατρέπεις το μειονέκτημά σου σε προτέρημα!

Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε το -ο Θεός να το κάνει- νοσοκομείο Νάξου, να ενημερώσει τον κόσμο του νησιού, ότι μπορεί να αδυνατεί να διασφαλίσει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά τα καταφέρνει μια χαρά στο να διασφαλίζει τις ζωές των ποντικών, αφού οι συνθήκες του νοσοκομείου ευνοούν περισσότερο τη διαβίωση των τρωκτικών, παρά των ανθρώπων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ποντικιών που «νοσηλεύονται» κοντεύει να ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων!!!

Ή θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα για να μάθουμε πώς ακριβώς καταφέρνουν και επιβιώνουν στο νοσοκομείο τα ποντίκια σε αντίθεση με τους ανθρώπους!!!

Ακραίες σκέψεις έτσι; Κι όμως βασίζονται πάνω σε αδιάψευστα γεγονότα! Τα ποντίκια του νοσοκομείου κυκλοφορούν ακόμα και σε βιντεάκια στο you tube και η αντιεορταστική εικόνα της Νάξου κυκλοφορεί ακόμα και σαν ανέκδοτο στην αγορά!

Μία ακόμα ακραία σκέψη που κάνω έχει σχέση με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Νάξου που στην χτεσινή του συνεδρίαση είχε ως θέμα το τι θα γίνει με το περίπτερο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Χώρας και το οποίο είχε γίνει αιτία να δημιουργηθεί έντονο πολιτικό πρόβλημα, να διαμαρτυρηθούν οι δημότες, να δημιουργηθούν καυγάδες και αποχωρήσεις από το συνδυασμό του δημάρχου και να ταραχτεί το Μανολάκι μας, κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά στην δημαρχιακή καριέρα του.Και αυτό όχι γιατί ταράζεται σπάνια, που ταράζεται δηλαδή, αλλά γιατί στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές ακόμα αποχωρήσεις από το συνδυασμό του και το συνήθησε!!!

Θα θυμάστε βέβαια ότι το συγκεκριμένο περίπτερο είχε καταντήσει μπαλάκι μεταξύ του τότε προέδρου του λιμενικού ταμείου του αξεπέραστου -κατά τον ίδιο- Γιάννη Μαμουζέλου και του Μανολακιού που το πέταγε ο ένας στον άλλο, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη…

Φαίνεται λοιπόν πως ο νέος πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Νίκος Σέργης, διαθέτει το πολιτικό σθένος και τη δύναμη, να σηκώσει μόνος του αυτό το βαρύ φορτίο.   

Σκέφτομαι λοιπόν πως αν τα καταφέρει τότε θα είναι ένας γίγαντας, σαν τον Άτλαντα, που μόνος του θα σηκώσει το μεγαλύτερο πολιτικό βάρος που έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια αιρετός!

Πάντως και για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αν ο Νίκος Σέργης πάρει πάνω του το βάρος και πράξει ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του δημάρχου, τότε θα γίνει αποδεκτή και η πρότασή μου για διαφήμιση του αντιεορταστικού διακόσμου του νησιού μας, όπως θα αρχίσει και η έρευνα για το πώς καταφέρνουν τα ποντίκια να επιβιώνουν στο νοσοκομείο μας!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Παρασκευή Μπουγιούκα για τη Νόσο Hashimoto

Η κα. Μπουγιούκα Παρασκευή- Μαρία είναι Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος- Ιατρός Μεταβολισμού. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Πάρος: Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στην Πάρο

Οι χορηγίες στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων

Η χορηγία στις ποδοσφαιρικές φανέλες έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή ευκαιρία branding έχει πλέον μετατραπεί...

Ισπανία – Βαλένθια: Κόβει νερό και ρεύμα στα παράνομα καταλύματα airbnb

Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σε ρυθμό εκλογών και ταμειακή ενημερότητα

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ανακοίνωση για την προθεσμία απόκτησης ταμειακής ενημερότητας για τις εκλογές

Blue Star Paros: Αλλαγή (19/09) στην ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Νέα αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Paros από τον Πειραιά προς Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό

Μύκονος: Πρόστιμο 995 χιλιάδων ευρώ γιατί “έκρυβε” 199 παράνομα καταλύματα (!!!)

995.000 ευρώ πρόστιμο γιατί έκρυβε από την εφορία 199 βίλες στη Μύκονο

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με τα “μπλε” ο Δούκας Γρούδος που έχει κάνει την .. άνοδο ρουτίνα

Πέντε σερί ανόδους μετράει ο Δούκας Γρούδος που θα φορέσει φέτος τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟκ

Λιμενικό Σώμα: Τραυματισμός επιβάτη στο ναυάγιο της Πάρου

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση έξι (6) ατόμων σε σκάφος στα "Ψαλίδια" και η παρουσία του "Blue Star Paros"

Κουφονήσι – Σ.Τ.Ε.Κ.: Εντονη διαμαρτυρία για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, οι προτάσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Κουφονησίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι προτάσεις που κατέθεσαν

Ευρυτανία: Ο Ναξιώτης που μέσω .. Γερμανίας εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Φουρνά

Ένα δικό μας παιδί (από Νάξο) με την οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακόμισαν στη Φουρνά Ευρυτανίας όπου τους παρείχαν στέγη και εργασία προκειμένου να εμπλουτισθεί το ανθρώπινο δυναμικό του χωριού....

Νάξος – Απόλλωνας: Επεσε αυτοκίνητο στη θάλασσα (!!!)

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Απόλλωνα της Νάξου

Hellenic Highspeed: Για δύο μέρες θα πάει Σύρο – Μύκονο – Ικαρία

Hellenic HighSpeed.. Δρομολογείται για δύο μέρες στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Ικαρία - Σάμος

Express Skopelitis – Γ. Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ…” και οι σκέψεις περί τιμής από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανάρτηση από το cpt Γιάννη Φωστιέρη ως δείγμα "ευχαριστώ" για τις ευχές που έχει λάβει αυτές τις ημέρες - Οι προθέσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ben Slot: Ο Ολλανδός που έγινε Ναξιώτης (video)

ο κ. Κώστας Κατσουρός ιστορικός και  διευθυντής του περιοδικού ΦΛΕΑ και η κα Γενοβέφα Μανωλά, σύζυγος του αείμνηστου Μανώλη Μανωλά, δυο άνθρωποι που το γνώρισαν, δυο φίλοι του, μας μιλούν για τον άνθρωπο Ben Slot.

Πολυτάρχου: Με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο κύπελλο και στο βάθος .. ΑΟ Μυκόνου

Δυνατό ξεκίνημα του Μιχάλη Πολυτάρχου με την Δάφνη Δαφνίου - Οι επιδόσεις του και ο .. ΑΟ Μυκόνου που έρχεται

Νάξος – Στ. Σέργης: “Ξέρεις τι είναι να βλέπεις την μπουλντόζα να καταστρέφει το καϊκι;”.

Περίπου 13.500 ξύλινα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη έχουν δοθεί για κόψιμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που πριμοδότησε την καταστροφή τους

Νάξος: Μοναδικό παράδειγμα βιώσιμου και βιωματικού τουρισμού

Μικρά παραδείγματα και εικόνες που δείχνουν μία άλλη Νάξο...

Αμοργός: Το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Παραδοσιακής Μουσικής είναι γεγονός (video)

Η παράδοση ταξιδεύει στο μέλλον μέσα από το cycladesfolkmusic.com - Τι λένε οι πρωταγωνιστές (video)