Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025

Κάνοντας τίποτα!

|

Η λανθασμένη πληροφρόρηση από τα ΜΜΕ, η έλλειψη συντονισμού και η τάση του ανθρώπου για τον …ήσυχο δρόμο σπρώχνουν τις μάζες στην αδράνεια

Τώρα πια που έχουν τελειώσει οι διακοπές μια νέα χρονιά μπαίνει στο προσκήνιο και κάθε κατεργάρης γυρνάει στον πάγκο του. Αν έχει!.. Την κατάσταση την ξέρουμε. Την έχουμε  περιγράψει και έχουμε  μιλήσει για αυτήν αρκετά. Η φτώχεια και η ανεργία φαίνεται να είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα εντείνοντας την κοινωνική εξαθλίωση. Η υποχρηματοδότηση της παιδείας παραμένει βασικό πρόβλημα προκαλώντας την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών αλλά και τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την χρονιά είναι οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες απειλούν τα δημόσια αγαθά της χώρας μας όπως η παιδεία, οι δημόσιοι κοινωφελείς οργανισμοί (ΔΕΗ), οι παραλίες μέχρι και ολόκληρα νησιά.

Και το μήνυμα που μας δόθηκε για όλα αυτά ήταν ξεκάθαρο και έλεγε: Να μην σταθεί εμπόδιο η ελληνική δικαιοσύνη στην ανάπτυξης της χώρας. Όπου ανάπτυξη σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις.

Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο βήμα; Η εμπορευματοποίηση του αέρα! Θα πληρώνουμε τον αέρα που αναπνέουμε! Aυτό θα πει ανάπτυξη! Και μην γελάτε καθόλου γιατί εκτός από ότι σπαταλάτε περισσότερο αέρα, άρα και χρήματα, η παραπάνω σκέψη θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται ανάμεσα στις καινούριες ιδέες των οικονομολόγων οι οποίοι έχουν την τάση να κοστολογούν τα πάντα!

Σε αυτό όμως που θέλω να σταθώ αυτή την φορά είναι ο τρόπος αντιμετώπισής αυτής της κατάστασης. Είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία χρόνια της δύσκολης αυτής εποχής μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού βρίσκεται σε αδράνεια. Είναι μάλλον παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι  απέναντι στις ακραίες πολιτικές (πολιτικές λιτότητας) οι οποίες έχουν μετατρέψει τις ζωές μας σε αγώνα επιβίωσης, ο ελληνικός λαός αρνείται να αντιδράσει. Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο…

 Η λανθασμένη πληροφόρηση από τα ΜΜΕ, η έλλειψη συντονισμού, αλλά και η τάση των ανθρώπων να επιλέγουν πάντα τον «ήσυχο» δρόμο, είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους που σπρώχνουν τις μάζες στην αδράνεια..  Το θέμα είναι ότι η στάση αυτή αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα και αέναα προβλήματα της χώρας μας.

Το να μην κάνουμε τίποτα για τις καθαρίστριες που είναι απλήρωτες, το να μην κάνουμε τίποτα για την ανεργία που αντιμετωπίζει η νεολαία, το να μην κάνουμε τίποτα για την φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα, και στην τελική το να μην κάνουμε τίποτα για εμάς και τον συνάνθρωπό μας είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι χειρότερο παράδειγμα από κάποιον που προκαλεί δυστυχία, είναι αυτός που την δέχεται. Και καθώς ο χρόνος περνάει στο παιχνίδι μπαίνει και η συνήθεια. Συνηθίζουμε να ζούμε κάτω από ακραίες συνθήκες με τον φόβο να εμποδίζει τις επιλογές και την ελευθερία μας, πιστεύοντας πως τίποτα δεν θα αλλάξει. Και το παράδοξο εδώ είναι ότι κρατάμε την στάση αυτή για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ενώ αυτό που πραγματικά καταφέρνουμε είναι να τα πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο.

Με άλλα λόγια όταν είσαι αδρανής σημαίνει ότι δεν νοιάζεσαι, ότι δεν έχεις άποψη και ότι κατ’ επέκταση συμβάλλεις στην νομιμοποίηση της βίας και της αδικίας. Για αυτό καταδικάζω την στάση αυτή, γιατί χρέος σου είναι να νοιάζεσαι και να αγωνίζεσαι. Εσύ που υποφέρεις περισσότερο από όλους, εσύ πρέπει και να παλέψεις ενάντια σε αυτό το σύστημα. Να παλέψεις φίλε μου για τα δικαιώματά σου, να παλέψεις για την ελευθερία σου, να παλέψεις για μια καλή ιδέα!

Αυτό είναι το χρέος σου στην δύσκολη συγκυρία που έτυχε να βρεθείς Να ζεις και να διεκδικείς ένα καλύτερο μέλλον σε αυτό τον τόπο που έτυχε να ζεις, καλέ μου άνθρωπε!

 

                                                                                                                            Freedom writer


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Ζαχαράκη: «Ανοιχτός διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Καμία αλλαγή στις Πανελλαδικές για τη Δευτέρα Λυκείου»

Σημαντικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το μέλλον των εξετάσεων, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το IB και τις υποδομές στα σχολεία – Τι αλλάζει και τι μένει σταθερό

3D Contouring προσώπου: Η σύγχρονη απάντηση στα σημάδια της γήρανσης

Το αποτέλεσμα του 3D Contouring προσώπου είναι εμφανές άμεσα μετά τη θεραπεία και περιλαμβάνει αποκατάσταση του όγκου, επαναφορά των αναλογιών,

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος (23/06) σε περιοχές της Νάξου

Χωρίς ρεύμα περιοχές όπως Πυργάκι, Μικρή Βίγλα, Αλυκό και Άνω Σαγκρί λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο – Σύσταση προσοχής από τον ΔΕΔΔΗΕ

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες μπαίνουν στην εποχή του 1 Gbps, οπτικές ίνες σε 27 οικισμούς με το UFBB

Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού το νησί – Πάνω από 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσω FTTH

Η τέχνη της περιποίησης άκρων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για νύχια, μανικιούρ και θεραπευτικό πεντικιούρ

Η τέχνη της περιποίησης άκρων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για νύχια, μανικιούρ και θεραπευτικό πεντικιούρ

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Forthright: Απόλυτη Κυριαρχία στο Ιατρικό marketing στην Ελλάδα

Με εξειδίκευση αποκλειστικά στον χώρο της υγείας, η Forthright έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει επιτυχία στο ιατρικό μαρκετινγκ.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.