Εεε ημέρες που έρχονται να μην κάνουμε κι ένα … “ψευτοσουφλέ” ζυμαρικών. Ιδανικό πιάτο για αυτές τις ημέρες χωρίς να δείξεις στους επισκέπτες ότι ουσιαστικά έριξες στο ..τραπέζι ότι έχεις…
Με την αρωγή του “Γαστρονόμου (Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά) παρουσιάζουμε εδώ ένα πιάτο με ριγκατόνι, μπέικον, μανιτάρια αρακά και βέβαια τυρί (σ.σ. είμαστε στη Νάξο, την πατρίδα του τυριού και δεν θα είναι δύσκολο για μία καλή επιλογή από το Τυροκομείο Πιτταρά ή Μπαμπούνη ή και Κουφόπουλου)….
Οπότε; Σηκώνουμε μανίκια και το πιάτο μας είναι εύκολο και πεντανόστιμο.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) ριγκατόνι
- 250 γρ. καπνιστό μπέικον (σε άκοπο κομμάτι), σε μικρά καρέ
- 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο ή γραβιέρα Νάξου
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (μιλάμε για αρσενικό ε)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το «σουφλέ» με ριγκατόνι, μπέικον και τυριά, ξεκινάμε βράζοντας τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε την (άδεια πλέον) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, και ψήνουμε εκεί το μπέικον και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι (ή τη γραβιέρα) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το όλον πάνω στα ζυμαρικά, ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι (ή το Αρσενικό) και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.