Μια καλοχυλωμένη οσπριάδα με κόκκινες φακές, τρυφερά πράσα, ολόγλυκια κολοκύθα και εξωτικές γεύσεις από το κάρι, το γάλα καρύδας και τον κόλιανδρο. Αξίζει να τη δοκιμάσετε με βάση τη πρόταση από τον Γαστρονόμο..
Χρόνος: 30′ προετοιμασία / 40′ μαγείρεμα / Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κόκκινες φακές με πράσο και κολοκύθα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πράσο και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κάρι, την κανέλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις φακές, το γάλα καρύδας και 600 ml νερό και αλατίζουμε.
- Όταν τα υγρά κοχλάσουν έντονα, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν πάλι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε τις κόκκινες φακές με πράσο και κολοκύθα.
Πηγή: Γαστρονόμος