Οταν η Ιταλία συναντά την Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου σε ένα πιάτο συναντάμε διαφορετικές γεύσεις και παραδόσεις. Ακόμη και σε επίπεδο διακρατικών συνεργασιών.. Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” πάμε Ιταλία (Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου) .. Σίγουρα;
“Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού με χαρακτήρα όπως η φέτα, πανεύκολη στην ετοιμασία και τόσο, μα τόσο νόστιμη, περιχύνει τα ζυμαρικά μας, που προτιμάμε να είναι ριγωτά, ώστε να κολλάει ωραία η σάλτσα πάνω τους.
Χρόνος: 15′ προετοιμασία, 5′ μαγείρεμα, Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
# 500 γρ. ριγκατόνι (ή άλλα ριγωτά ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
# 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
# 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
# 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
# 60 ml ελαιόλαδο
# αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
# 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
# 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας (γλυκιάς ή καυτερής)
Για τη σάλτσα φέτας
# 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
# 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
# ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
Σάλτσα φέτας
Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με σάλτσα φέτας, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.
Ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη ½ φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και την
τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τις νιφάδες πάπρικας και σερβίρουμε τα ριγκατόνι με σάλτσα φέτας.
Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά με σώμα περασμένα από βαρέλι.
Πηγή: gastronomos.gr