Ξεκίνησαν τα πράσα και τα απολαμβάνουμε μαζί με φιλέτο κοτόπουλο, με κουρκουμά και κύμινο, που ταιριάζουν μοναδικά. Φαγητό έξοχο μέσα στην απλότητά του. Μέσα από τον “Γαστρονόμο” (Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλίς Τσέγκου) έχουμε την πρόταση της ημέρας…
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
- 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
- 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το κοτόπουλο με το μισό λάδι, τα μισά μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ψιλοκόψουμε τα πράσα.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σχεδόν να γίνει.
- Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
- Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα υγρά του και ανακατεύουμε απαλά.
- Συμμαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, με ρύζι και πράσινη σαλάτα με ελιές.
Πηγή: Γαστρονόμος