Ποια είναι η ικανότητα μίας ικανής μαγείρισσας ή σεφ; Να εκμεταλλεύονται κάθετι που υπάρχει στο ψυγείο. Οπότε; Με την αρωγή του “Γαστρονόμου” έχουμε μία ιδιαίτερα απλή γρήγορη πρόταση. Ποια είναι;
Περίσσεψε στο ψυγείο πανσέτα; Τη βάζουμε στη σάλτσα αυτής της μακαρονάδας και αυτόματα η νοστιμιά του πιάτου απογειώνεται.
Χρόνος: 15′ προετοιμασία, 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με πανσέτα και ρίγανη, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τη ρίγανη, το σουμάκ και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 – 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε να απορροφήσουν μέρος των υγρών της σάλτσας και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί σε μπολ, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.
- Συνοδεύουμε τη μακαρονάδα με πανσέτα και ρίγανη με πράσινη σαλάτα με ελιές και κάππαρη.
Πηγή: gastronomos.gr