Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση ημέρας: Τουρλού πράσινο, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια

Πρόταση ημέρας: Τουρλού πράσινο, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια

|

Τουρλού για σήμερα.. Και ο “Γαστρονόμος” μας φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας. Πως; Εεε έχουμε το αγαπημένο στους φίλους των λαχανικών που ακούει στο όνομα “τουρλού”…

“Ετοιμάστε το ψωμί για τις βούτες σε αυτό το πράσινο τουρλού, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια! Το ξύσμα λεμονιού και το λευκό κρασί δίνουν μοναδική γεύση στο λαδερό.

Χρόνος: 40′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πράσινο τουρλού με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το σέλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην κατσαρόλα να μείνει λιγοστό ζουμί.
  6. Προσθέτουμε τα 500 ml από τον ζωμό, (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα φασολάκια. Ο ζωμός πρέπει σχεδόν να καλύπτει τα υλικά. Αν όχι, προσθέτουμε τον υπόλοιπο και, αν πάλι δεν είναι αρκετός, συμπληρώνουμε με καυτό νερό, ώστε τα υλικά μόλις να καλυφθούν από το υγρό.
  8. Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τον χυμό και το ξύσμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  10. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το θυμάρι, τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σείουμε την κατσαρόλα να αναμειχθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτοντας σε κάθε μερίδα από 1 κουτ. σούπας γαλοτύρι. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βέφα Αλεξιάδου: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα της τηλεόρασης

Η αγαπημένη μαγείρισσα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Netflix: Από την 1η Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα “Ο Ανθρωπος του Θεού”

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» στο Netflix από την 1η Δεκεμβρίου

Sir Colin Renfrew: Εφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος που λάτρεψε την Κέρο

Αθανασούλης: Ο λόρδος Colin Renfrew, ο ανανεωτής της αρχαιολογικής επιστήμης και ο μεγαλύτερος μελετητης του κυκλαδικού πολιτισμού, δεν είναι πια μαζί μας.

Νότιο Αιγαίο: Πόσα χρόνια ζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Το Νότιο Αιγαίο παρουσιάζει το 2ο θετικότερο φυσικό ισοζύγιο μεταξύ των ελληνικών περιφερειών

Εκτακτο: Εφυγε από την ζωή ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης

Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών”

12 αυξήσεις μισθών και 12 μειώσεις φόρων στον νέο προϋπολογισμό - Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός

Cosmote: Οπτικές ίνες ενώνουν Σίφνο – Φολέγανδρο, Αμοργό και Κω

Υποθαλάσσιο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στο Αιγαίο με τη συμβολή της COSMOTE - Ποια νησιά περιλαμβάνει

“Πράσινες” Επενδύσεις: Τι φέρνουν στην Νησιωτική Ελλάδα

Τι θα κερδίσουν τα ελληνικά νησιά από το νέο «πράσινο» κύμα επενδύσεων

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Αγνωστες ιστορίες αποκαλύπτονται με γυναίκες των ελληνικών νησιών

Οι Κυκλαδίτισσες από τη Βαυβώ στη Μαυρογένους - Μικρές ιστορίες που βλέπουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κων. Χριστοφορίδου: Η “Λιλίκα Καλλίτση” επιστρέφει μέσα από το “Tik Tok” με μπόλικη αισιοδοξία (video)

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου μιλάει στον Νίκο Σκορδιαλό για την τηλεόραση, τη προσωπική της πορεία και εκφράζει την ανασφάλειά της για τη ζωή στην Ελλάδα (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Νάξος: Το “Blue Star Delos” δεν μπόρεσε να παραμείνει στο λιμάνι, έφυγε νωρίτερα για Πάρο

Το Blue Star Delos το απόγευμα του Σαββάτου δεν μπόρεσε να παραμείνει με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

MSC: Βάζει στο πρόγραμμα την Σύρο, “βλέπει” τις υποδομές στη Σαντορίνη

MSC: Αντί για τέλη, επενδύσεις σε υποδομές για ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Blue Star Ferries: Δίωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση του “Paros”

Στις 7.30 το απόγευμα θα αναχωρήσει σήμερα (21/11) το Blue Star Paros από τον Πειραιά για το ταξίδι στις Κυκλάδες

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα