Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση ημέρας: Τουρλού πράσινο, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια

Πρόταση ημέρας: Τουρλού πράσινο, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια

|

Τουρλού για σήμερα.. Και ο “Γαστρονόμος” μας φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας. Πως; Εεε έχουμε το αγαπημένο στους φίλους των λαχανικών που ακούει στο όνομα “τουρλού”…

“Ετοιμάστε το ψωμί για τις βούτες σε αυτό το πράσινο τουρλού, με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια! Το ξύσμα λεμονιού και το λευκό κρασί δίνουν μοναδική γεύση στο λαδερό.

Χρόνος: 40′ προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πράσινο τουρλού με φασολάκια, μπιζέλια και κολοκύθια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα 200 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το σέλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην κατσαρόλα να μείνει λιγοστό ζουμί.
  6. Προσθέτουμε τα 500 ml από τον ζωμό, (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα φασολάκια. Ο ζωμός πρέπει σχεδόν να καλύπτει τα υλικά. Αν όχι, προσθέτουμε τον υπόλοιπο και, αν πάλι δεν είναι αρκετός, συμπληρώνουμε με καυτό νερό, ώστε τα υλικά μόλις να καλυφθούν από το υγρό.
  8. Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τον χυμό και το ξύσμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  10. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το θυμάρι, τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σείουμε την κατσαρόλα να αναμειχθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτοντας σε κάθε μερίδα από 1 κουτ. σούπας γαλοτύρι. Συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Αιγαίο: 163 μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 163 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο

Ισπανία (Μάλαγα): Τέσσερις κανόνες που πρέπει να τηρούν οι τουρίστες, αλλιώς πρόστιμο (!!!)

Μάλαγα Vs Υπερτουρισμός: Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρούν οι τουρίστες – Πρόστιμα έως 750 στους παραβάτες

Βρούτσης για σκάφη αναψυχής: “Μηδενική φορολόγηση στα σκάφη έως 7 μέτρα”

Γιάννης Βρούτσης: «Στο πλευρό των νησιωτών η Κυβέρνηση με τη μηδενική φορολόγηση των σκαφών έως 7 μέτρα»

ΣΕΤΕ: Αποκάλυψη της πρωτοβουλίας METRON Sustainable Tourism

Την πρωτοβουλία METRON Sustainable Tourism παρουσίασε η διοίκηση του ΣΕΤΕ

Γερμανία: Επιλέγουν προορισμό και ταξίδια με βάση τα .. αστέρια (!!!)

Με οδηγό το Instagram, το TikTok και την ...αστρολογία ταξιδεύουν οι Γερμανοί

ΑΔΜΗΕ: Που βρίσκεται η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Η πορεία των έργων του ΑΔΜΗΕ στο Αιγαίο... Τι γίνεται στις Κυκλάδες

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Παστίτσιο με μπολονέζ μανιταριών …

Αντί για κιμά έχει μανιτάρια αυτό το πλωθωρικό παστίτσιο. Έχει και ντοματάκια από τη Σαντορίνη, δραμινό τσορίθο και νιώτικο κεφαλοτύρι.

Μ. Χρυσοχοϊδης: “Περίπου 9.000 συλλήψεις ανηλίκων το πρώτο 8μηνο του 2024”

Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν κατά 50% οι συλλήψεις ανήλικων

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού

Νάξος – Λιμεναρχείο: Η παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά για εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με τον πνιγμό της 73χρονης στον Αγιο Γεώργιο Νάξου και η παρουσία ενώπιον του Εισαγγελέα, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά