“… Ως παραγωγός Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, σαν Ναξιώτης και σαν Έλληνας, νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για αυτή τη διάκριση που έρχεται σαν επιστέγασμα της σκληρής συνολικής προσπάθειας μας στη γη μας, την κτηνοτροφική μας μονάδα και το Τυροκομείο μας”.
Ο Νίκος Πιτταράς – η ψυχή του “Τυροκομείου Πιτταράς” – δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για μία ακόμη χρονιά τα προϊόντα του, βρέθηκαν στην κορυφή όσον αφορά τις προτιμήσεις των ειδικών. Αναφερόμαστε στο “International Taste Institute” με έδρα τις Βρυξέλλες, από το 2005 μέχρι σήμερα αξιολογεί χιλιάδες προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, από όλο τον κόσμο.
Το Τυροκομείο Πιτταρά είδε έξι προϊόντά του να παίρνουν αστέρια με την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης να κάνει τη διαφορά: τρία αστέρια. Ελάχιστα τυριά στο κόσμο έχουν αυτή τη τιμή…
Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π που έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες κάτι που την καθιστά ένα επιτραπέζιο τυρί με πλούσιο άρωμα, πικάντικη γεύση και έντονη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά ως μεζές το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο.
Είναι ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που φτιάχνονται μόνο από αγελαδινό γάλα. Τυρί το οποίο ακούγοντας την φωνή των καλοφαγάδων για πιο μεστή και γεμάτη γεύση το κρατήσαμε στο ωριμαντήριο για 12 μήνες και προσφέρουμε τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12μηνης Ωρίμανσης.
Ένα προϊόν που ξεχειλίζει από γεύσεις και αρώματα. Ένα προϊόν που μπορεί να κοιτάξει κατάματα τα καλύτερα τυριά του κόσμου. Ένα προϊόν το οποίο πρέπει να δοκιμάσει ο καθένας.
Αυτό το τυρί είναι μια μεγάλη έκπληξη για όποιον το δοκιμάζει καθώς έχει πλούσιο άρωμα, πικάντικη γεύση και έντονη επίγευση. Η μακροχρόνια ωρίμανση του έχει δώσει πολλά χαρακτηριστικά μιας αυθεντικής παρμεζάνας. Αυτό το τυρί θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν και δεν αξίζει καθόλου να μαγειρευτεί, αλλά να το απολαύσει κάποιος όπως ακριβώς είναι. Επιπροσθέτως μπορεί κανείς να το απολαύσει με συνοδεία κρασιού σε πολύ μεγάλη γκάμα.
Μπορεί να συνοδευτεί από ένα Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι, ενώ ταυτόχρονα ένα Μοσχοφίλερο φρέσκο θα συνδυαζότανε εξαιρετικά. Το περίεργο είναι ότι εκτός από τα λευκά μπορεί να συνοδευτεί και με ισχυρά ερυθρά κρασιά, όπως το Μαυροτράγανο της Σαντορίνης, το Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, αλλά και ένα Merlot ή και Syrah.
Πρόκειται για ένα ποιοτικό τυρί το οποίο απευθύνεται σε φιλότυρους και γνώστες της τυροκομικής παράδοσης της Ελλάδας.