Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΜύκονος: Κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια

Μύκονος: Κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια

|

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που αφθονούν τα κολοκύθια, οπότε τα κάναμε με τα αυγά, τηγανητά, πίτα, και τα βάζαμε φυσικά και στο κυριακάτικο φαΐ. Είναι πολύ νόστιμο το κατσικάκι με τα κολοκύθια. Το φτιάχνουμε με τα πρώτα, μικρά κολοκυθάκια, τα τρυφερά που τα κόβουμε για να αραιώσουμε τις κολοκυθιές, ώστε να βγουν μεγάλα τα επόμενα και να φτουρήσουν”, λέει η Φραντζέσκα Χανιώτη, η οποία ζει στην παλιά Μύκονο. Στην κουζίνα της μας μαγείρεψε τα πιο τρυφερά κολοκυθάκια με κατσίκι στην κατσαρόλα

Χρόνος: 30′ προετοιμασία / 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα / Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό κατσίκι χεράκι ή μπούτι, κομμένο σε μερίδες, με το κόκαλο
  • 10 κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 16 πατάτες μικρές, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια πλένουμε καλά το κρέας. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
  6. Προσθέτουμε τη ν τομάτα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  11. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Μια μόνο από τις 95 συνταγές που καταγράψαμε στο μεγάλο αφιέρωμα του Γαστρονόμου, «Οι μαγείρισσες των Κυκλάδων». Κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιουλίου με την Καθημερινή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Μία άλλη προσέγγιση στο φαγητό εκεί όπου η Ιταλία συναντά την Ελλάδα

Silver Alert: Χάθηκε η λεπτομύτα

Η λεπτομύτα δεν θα ξαναπετάξει: Και επισήμως εξαφανισμένο το αποδημητικό πουλί

ΣΥΡΙΖΑ – Κυκλάδες: Παραιτήσεις μελών από Τήνο και Σύρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ποια η σχέση του με τα μέλη… Νέες παραιτήσεις

Κίνα: Ρομπότ με AI «έπεισε» άλλα ρομπότ να… στασιάσουν (!!!)

Ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα «έπεισε» άλλα ρομπότ να... στασιάσουν και να το ακολουθήσουν (video)

Νάξος: Γιατί ο Δημήτρης Λιανός μιλάει για “ιδιαίτερη τιμή”;

Η ανάρτηση που έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή την εκδήλωση χθες Πέμπτη (21/11) στη Νάξο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Μητσοτάκης σε Λιανό “Είναι δέσμευσή μου το φράγμα αυτό επιτέλους να ολοκληρωθεί “

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά και δη στη Νάξο - Φθηνό ρεύμα και καλό, ποιοτικό, καθαρό νερό για τα νησιά μας

Μονογυιού: “Σημαντική η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού”

Κατερίνα Μονογυιού: Στην εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης για τη σύσταση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Ελληνικών Νησιών

Νάξος: Ο Γ. Λεονταρίτης στην τελετή υπογραφής της σύμβασης σύστασης Ταμείου Απανθρακοποίησης Νησιών

Η συμφωνία αποσκοπεί στην επιτάχυνση της απεξάρτησης των ελληνικών νησιών από τις εκπομπές άνθρακα κάνοντας πράξη την πράσινη μετάβαση και κλιματική προσαρμογή τους.

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης

Πανναξιακός ΑΟ: Με “τριπλό” Μανωλά το …τρίποντο κόντρα στον Πανθηραϊκό

Με χατ τρικ του Μανωλά ο Πανναξιακός 5-2 τον Πανθηραϊκό - Η αφιέρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου (video)

MSC: Βάζει στο πρόγραμμα την Σύρο, “βλέπει” τις υποδομές στη Σαντορίνη

MSC: Αντί για τέλη, επενδύσεις σε υποδομές για ανάπτυξη της κρουαζιέρας