Πώς γίνεται τα κεφτεδάκια να είναι light; Με δύο τρόπους: αφενός επιλέγουμε κιμά από το πιο άπαχο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, αφετέρου, φουρνίζουμε τους κεφτέδες αντί να τους τηγανίσουμε.
Ενα πολύ πιο υγιεινό πιάτο με 62 Kcal/τεμάχιο που θα μας εφοδιάσει με αρκετές πρωτεΐνες, σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β12, καθώς και με απαραίτητα ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
Με την αρωγή του Χριστόφορου Πέσκια και του “Γαστρονόμου” κάνουμε αυτό το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι…
Χρόνος: 15′ προετοιμασία, 10′ ψήσιμο, 20′ αναμονή / Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμο σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
- Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.
Στο ποτήρι μας: Δροσερές, ελαφριές μπίρες lager και weiss.
Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος