Με 442 Kcal/μερίδα, μπορεί άνετα να σταθεί ως ένα ελαφρύ γεύμα. Και μιλάμε για κοτόπουλο ως βάση για μία χορταστική σαλάτα…
Με την αγωγή του “Γαστρονόμου“ και της Μαρίας Μπίζιου – MSc κλινική διατροφολόγο- που αναφέρει: «Η γλιστρίδα και τα φασολάκια αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης Α, απαραίτητης για την υγεία των ματιών, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης C. Μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά συνεισφέρουν σε φλαβονοειδή και επιπλέον αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Το κατίκι, το κοτόπουλο και το παξιμάδι συμπληρώνουν το γεύμα με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και δημητριακά, καθιστώντας αυτή την απλή σαλάτα ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα!».
Χρόνος: 20′ προετοιμασία, 15′ μαγείρεμα, Σύνολο: 35′.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για τη μαρινάδα
Για την κρέμα κατίκι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με κοτόπουλο και κατίκι σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρέμα κατίκι.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο μπολ με τη μαρινάδα και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα κατίκι, σκορπίζουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος