Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΒελέντζειο Ιδρυμα, Δήμος Πάρου βίοι αντίθετοι;

Βελέντζειο Ιδρυμα, Δήμος Πάρου βίοι αντίθετοι;

|

Το ασθενοφόρο αεροσκάφος του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου είναι έτοιμο για να ανέβει και πάλι στους ουρανούς των Κυκλάδων, αίσθηση όμως προκαλεί η πρόθεση του Δημάρχου Πάρου να αναζητήσει «άλλη πρόταση» όσον αφορά τις αεροδιακομιδές στο νησί 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου το αεροσκάφος – ασθενοφόρο του Βελεντζείου Ιδρύματος ήταν καθηλωμένο στο έδαφος για διάφορους λόγους, τώρα εμφανίζεται έτοιμο για …δράση. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι σύμφωνοι με την απογείωσή του. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου για να ενημερώσει τους πολίτες του νησιού – και όχι μόνο – για όσα έγιναν στη διάρκεια της συνάντησης / ενημέρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (18/10) με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου.

Κι εκεί φάνηκε ότι υπάρχει διαφορά …φιλοσοφίας. Από τη μία το Βελέντζειο Ίδρυμα, ανακοίνωσε τη δυνατότητα που πλέον έχει για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Και από την άλλη ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος που άφησε να εννοηθεί ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει μία άλλη πρόταση…. Λέτε να κάνει την έκπληξη; .

Αναλυτικά, το Βελέντζειο Ίδρυμα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, τα παρακάτω:

“Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μετά από πρωτοβουλία-πρόσκληση της Διοικούσας Επιτροπής του Βελεντζείου Ιδρύματος, συνάντηση με τους τέσσερις επικεφαλής των  παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και πέντε επιστημονικοί σύμβουλοι του Ιδρύματος, ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και η ανακοίνωση των αποφάσεων του Ιδρύματος που αφορούν το ασθενοφόρο αεροσκάφος, στο πλαίσιο των κοινωφελών του δράσεων στον τομέα της υγείας.

Αρχικά, εκτέθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι σοβαροί οικονομικοί λόγοι, τα εμπόδια και ο πόλεμος συμφερόντων εντός και εκτός Πάρου, που έχουν αναστείλει εδώ και δύο χρόνια, τη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους και τις πτήσεις αεροδιακομιδών εκτάκτων περιστατικών.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που προκύπτουν από το νέο Νόμο περί λειτουργίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων, οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση αυτή καθώς επίσης οι τελικές αποφάσεις του Ιδρύματος αλλά και οι νέες προοπτικές για την περαιτέρω αξιοποίηση του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε η λειτουργία  και η προσφορά του να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η δυνατότητα πλέον του Ιδρύματος για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα. Η  εξέλιξη αυτή διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα των αεροδιακομιδών και κατ’ επέκταση στον εν γένει τομέα της υγείας στην Πάρο.

Οι τρείς επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δήλωσαν την ταύτισή τους με την κατεύθυνση του Βελεντζείου Ιδρύματος και στήριξαν τις πρόσφατες αποφάσεις του σχετικά με το καθεστώς επαναλειτουργίας του ασθενοφόρου αεροσκάφους, σε αντίθεση με το  Δήμαρχο Πάρου ο οποίος δήλωσε ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει άλλη πρόταση, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν του Βελεντζείου Ιδρύματος.

Τέλος, όπως τονίστηκε στη συνάντηση από την Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, το Βελέντζειο Ίδρυμα πιστό στα πλαίσια του κοινωφελούς του έργου,  θα εντείνει τις ενέργειές του για την κατά το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία και επαρκέστερη αξιοποίηση  του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε να προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση