Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΒελέντζειο Ιδρυμα, Δήμος Πάρου βίοι αντίθετοι;

Βελέντζειο Ιδρυμα, Δήμος Πάρου βίοι αντίθετοι;

|

Το ασθενοφόρο αεροσκάφος του Βελέντζειου Ιδρύματος Πάρου είναι έτοιμο για να ανέβει και πάλι στους ουρανούς των Κυκλάδων, αίσθηση όμως προκαλεί η πρόθεση του Δημάρχου Πάρου να αναζητήσει «άλλη πρόταση» όσον αφορά τις αεροδιακομιδές στο νησί 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου το αεροσκάφος – ασθενοφόρο του Βελεντζείου Ιδρύματος ήταν καθηλωμένο στο έδαφος για διάφορους λόγους, τώρα εμφανίζεται έτοιμο για …δράση. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι σύμφωνοι με την απογείωσή του. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου για να ενημερώσει τους πολίτες του νησιού – και όχι μόνο – για όσα έγιναν στη διάρκεια της συνάντησης / ενημέρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (18/10) με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου.

Κι εκεί φάνηκε ότι υπάρχει διαφορά …φιλοσοφίας. Από τη μία το Βελέντζειο Ίδρυμα, ανακοίνωσε τη δυνατότητα που πλέον έχει για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Και από την άλλη ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος που άφησε να εννοηθεί ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει μία άλλη πρόταση…. Λέτε να κάνει την έκπληξη; .

Αναλυτικά, το Βελέντζειο Ίδρυμα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, τα παρακάτω:

“Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μετά από πρωτοβουλία-πρόσκληση της Διοικούσας Επιτροπής του Βελεντζείου Ιδρύματος, συνάντηση με τους τέσσερις επικεφαλής των  παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και πέντε επιστημονικοί σύμβουλοι του Ιδρύματος, ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και η ανακοίνωση των αποφάσεων του Ιδρύματος που αφορούν το ασθενοφόρο αεροσκάφος, στο πλαίσιο των κοινωφελών του δράσεων στον τομέα της υγείας.

Αρχικά, εκτέθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι σοβαροί οικονομικοί λόγοι, τα εμπόδια και ο πόλεμος συμφερόντων εντός και εκτός Πάρου, που έχουν αναστείλει εδώ και δύο χρόνια, τη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους και τις πτήσεις αεροδιακομιδών εκτάκτων περιστατικών.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα δεδομένα που προκύπτουν από το νέο Νόμο περί λειτουργίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων, οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση αυτή καθώς επίσης οι τελικές αποφάσεις του Ιδρύματος αλλά και οι νέες προοπτικές για την περαιτέρω αξιοποίηση του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε η λειτουργία  και η προσφορά του να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η δυνατότητα πλέον του Ιδρύματος για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του ασθενοφόρου αεροσκάφους ή συνεργασίας του με ήδη υφιστάμενο φορέα. Η  εξέλιξη αυτή διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα των αεροδιακομιδών και κατ’ επέκταση στον εν γένει τομέα της υγείας στην Πάρο.

Οι τρείς επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας δήλωσαν την ταύτισή τους με την κατεύθυνση του Βελεντζείου Ιδρύματος και στήριξαν τις πρόσφατες αποφάσεις του σχετικά με το καθεστώς επαναλειτουργίας του ασθενοφόρου αεροσκάφους, σε αντίθεση με το  Δήμαρχο Πάρου ο οποίος δήλωσε ότι πρόθεση δική του αλλά και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι να παρουσιάσει άλλη πρόταση, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν του Βελεντζείου Ιδρύματος.

Τέλος, όπως τονίστηκε στη συνάντηση από την Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, το Βελέντζειο Ίδρυμα πιστό στα πλαίσια του κοινωφελούς του έργου,  θα εντείνει τις ενέργειές του για την κατά το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία και επαρκέστερη αξιοποίηση  του ασθενοφόρου αεροσκάφους, ώστε να προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη.”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.