Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΣύρος - Νοσοκομείο: "Ακέφαλο" διοικητικά, καταγγελία από τους εργαζόμενους

Σύρος – Νοσοκομείο: “Ακέφαλο” διοικητικά, καταγγελία από τους εργαζόμενους

|

SOS εκπέμπει γι’ ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, καταγγέλλοντας την έλλειψη τόσο Διοικητή τον τελευταίο 1,5 μήνα, όσο και Διοικητικού Συμβουλίου τις τελευταίες ημέρες.

Και όλα αυτά, όπως υποστηρίζει, σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση εκδήλωσης ισχυρού σεισμού στις Κυκλάδες, με ότι συνεπάγεται αυτό.

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο μας, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δυνατότητα του ιδρύματος να ανταποκριθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού σεισμού και τσουνάμι στην περιοχή μας, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο αριθμό τραυματιών. Το νοσοκομείο μας, ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο του νομού, θα είναι ο βασικός φορέας περίθαλψης των θυμάτων. Ωστόσο, βρίσκεται διοικητικά ακέφαλο και επιχειρησιακά απροετοίμαστο. Η θέση του Διοικητή παραμένει κενή εδώ και ενάμιση μήνα, ενώ εδώ και λίγες ημέρες το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζει αδιανόητο, το ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, δεν υπάρχει διοικητική ηγεσία για τον απαραίτητο συντονισμό και τη λήψη αποφάσεων.

“Επιπλέον, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν και το πότε επικαιροποιήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών. Η προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση μιας μαζικής κρίσης υγείας. Παρ’ όλα αυτά, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση στο Νοσοκομείο μας”.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος κάνει λόγο για τον αναπληρωτή Διοικητή, ο οποίος εκτός από τις εξαντλητικές εφημερίες, έχει επωμιστεί και τα διοικητικά καθήκοντα του Νοσοκομείου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

“Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, που βάσει νόμου αναπληρώνει τον Διοικητή, επωμίζεται ήδη τεράστιο βάρος, καθώς είναι ένας από τους δύο εναπομείναντες ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής, πραγματοποιεί 15 εφημερίες μηνιαίως, καλύπτει το ΤΕΠ, είναι Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας, ενώ τώρα καλείται να αναλάβει και διοικητικά καθήκοντα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, πόσω μάλλον αν θα πρέπει να αναλάβει πολλούς ρόλους κατά την εκτέλεση του Επιχειρησιακού Σχεδίου”.

Όπως κάνει γνωστό, μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου από το Σύλλογο προς την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΠΟΕΔΗΝ στις 5/2/2025, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους και επικοινώνησαν με τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, ζητώντας άμεση λύση στο διοικητικό αδιέξοδο.

“Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ δεν έχουν δώσει καμία απάντηση, ούτε έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος, παρά το γεγονός ότι η αδράνειά τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα, ώστε η κοινή γνώμη να ενημερωθεί για την κρίσιμη έλλειψη διοικητικής ηγεσίας και να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους”.

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά την άμεση τοποθέτηση Διοικητή στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να συντονίσει την επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστροφών, καθώς όπως τονίζεται, ηκαθυστέρηση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών”.

“Δεν θα επιτρέψουμε να αφεθεί το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο του νομού μας στην τύχη του. Οι ευθύνες πλέον βαραίνουν όσους εξακολουθούν να κωφεύουν”, δηλώνει ο Σύλλογος.

Με πληροφορίες από τη σελίδα koinignomi.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.