Για θέματα που αφορούν την στελέχωση των Περιφερειακών ιατρείων στις Κυκλάδες με αφορμή τις ελλείψεις στην Κέα είχαν πρόσφατα (15/02) συνάντηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ
Το περασμένο Σάββατο (18/02) ο Νίκος Μανιός βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νάξο ανέφερε ότι ένα από τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή η κυβέρνηση είναι ο τομέας της υγείας. Και μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά «για πρώτη φορά έχουμε τόσο καλή επαφή με τους διοικητές των Περιφερειών όπου λύνουμε άμεσα τα όποια προβλήματα υπάρχουν»… Και έτσι την περασμένη Τετάρτη (15/02) και πριν βρεθούν στη Νάξο, οι βουλευτές κ, Μανιός και Συρμαλένιος είχαν συζήτηση στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ με την κος Ιορδανίδου, με θέμα αφενός τα κενά που υπάρχουν στο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας αφετέρου τις εξελίξεις γύρω από την κάλυψη κενών στα άλλα νησιά των Κυκλάδων μέσα από τις προκηρύξεις για διορισμούς.
Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου…
«Με πολύ πρόσφατη την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για διορισμό 22 αγροτικών γιατρών στις Κυκλάδες, πραγματοποιηθήκαν την Τετάρτη 15/2 στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενημερωτικές συναντήσεις με συμμετοχή των βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού και Νίκου Συρμαλένιου με τη διοικήτρια Όλγα Ιορδανίδου και τον υποδιοικητή Γιώργο Αντύπα, με θέμα επείγοντα προβλήματα και εκκρεμότητες πολλών Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων στα νησιά μας.
Ειδικότερα στην πρώτη συνάντηση που αφορούσε το ΠΠΙ Κέας συμμετείχε και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Έγινε ενημέρωση για την πρόσληψη δύο αγροτικών γιατρών που ήδη εκπαιδεύονται στη Σύρο, καθώς και για τη μετάθεση ενός επιπλέον γιατρού γενικής ιατρικής που θα μεταβεί στην Κέα το προσεχές διάστημα. Επισημάνθηκε επίσης το ζήτημα του κρίσιμου κενού του παιδίατρου, που θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για να καλυφθεί, όπως και της θέσης της παρασκευάστριας. Επίσης υπήρξε η δέσμευση για ταχεία μετάβαση του ασθενοφόρου, καθώς και της απρόσκοπτης μεταφοράς των φαρμάκων από το νοσοκομείο της Σύρου. Τέλος, συζητήθηκε το αίτημα να ενταχθούν τα νησιά της Κέας και της Κύθνου στις άγονες περιοχές.
Στη συνέχεια έγινε καταγραφή και παράθεση των ειδικών προβλημάτων πολλών νησιών, όπου καταγράφτηκε η πορεία των προκηρύξεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί για πρόσληψη μόνιμων γιατρών ειδικοτήτων στα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, ενώ παράλληλα πλέον των αγροτικών γιατρών που μόλις προσλήφθηκαν, τρέχουν και οι διαδικασίες για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών, για τις οποίες δυστυχώς εκδηλώνεται μικρό ενδιαφέρον.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη για άμεση δρομολόγηση νέας προκήρυξης για μόνιμες θέσεις γιατρών ειδικοτήτων, που γίνεται αποδεκτή από το υπουργείο. Αυτή προς το παρόν θα αφορά τα νησιά Σίφνο, Μήλο, Τήνο, ενώ το ίδιο θα γίνει και για κενές θέσεις νοσηλευτών αλλά και για τον καθαρισμό των κτιρίων».