Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη - Σ.Ε.Γ.Ν.Θ: "Η ευθύνη για την κατάντια του Νοσοκομείου τους βαραίνει...

Σαντορίνη – Σ.Ε.Γ.Ν.Θ: “Η ευθύνη για την κατάντια του Νοσοκομείου τους βαραίνει όλους εξίσου!”

|

Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Θ: ” Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται κάθε μέρα σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη”.

Ο διορισμός προσωρινής μεταβατικής Διευθύνουσας Συμβούλου στην Α.Ε.Μ.Υ ΑΕ είναι σαφές ότι δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Σαντορίνης , ούτε αυτά που υπήρχαν από την έναρξη λειτουργίας του, ούτε αυτά που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα και τα ισοπέδωσαν όλα.

Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται κάθε μέρα σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη.

Το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ είναι μακράν το χειρότερο στην ιστορία αυτού του Νοσοκομείου. Δεν έχουν επιδείξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον και οι κινήσεις τους είναι αποκλειστικά εντυπωσιασμού που αποσκοπούν μόνο στο «φαίνεσθαι».

Δεν τους ενδιαφέρει αν και τι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα λάβει όποιος πολίτης τις χρειαστεί! Αυτό που επικρατεί πίσω από αυτά που βλέπουν οι επισκέπτες του Νοσοκομείου είναι πολύ χειρότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί. Μικροπολιτικές, προσωπικές κόντρες, επίδειξη εξουσίας, δημόσιες σχέσεις και «λυκοσυμμαχίες» και από κάτω οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι και εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά να παλεύουν για το καλύτερο που μπορούν χωρίς την παραμικρή βοήθεια και αναγνώριση.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι αυτό το νοσοκομείο μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε κρίσιμα περιστατικά βαφτίζοντάς το μάλιστα ως «πρότυπο» και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι το πρόσφορο έδαφος που βρήκαν μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ανοίγουν παραρτήματα στη Σαντορίνη!

Το Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε εξ αρχής θα έπρεπε να έχει λύσει προβλήματα όπως:

➢ Την αποζημίωση για εργασία καθ΄ υπέρβαση (εφημερίες , υπερωρίες , εξαιρέσιμα) του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου,

➢ Την έλλειψη γιατρών και δη κρίσιμων ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση (παθολόγος, καρδιολόγος, μικροβιολόγος, αναισθησιολόγος) που θέτει σε κίνδυνο την ήδη προβληματική λειτουργία του. Οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει στη χώρα εξαναγκάζονται σε συνεχείς μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο (ως περιοδεύοντας θίασος) για να καλύψουν τις ανάγκες και τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

➢ Την έλλειψη νοσηλευτικού, βοηθητικού, λοιπού επικουρικού προσωπικού καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Θήρας και των γύρω νησιών αλλά και τους επισκέπτες του , όπου η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με στοιχεία που δηλώνουν περί τα 2,5 εκατομμύρια αφίξεις !

Επιπλέον δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους θεσμούς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους οποίους έχουμε κάνει συναντήσεις κι έχουμε ενημερώσει για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου . Πλην ελαχίστων που κράτησαν επικοινωνία μαζί μας, οι υπόλοιποι δεν επικοινώνησαν ποτέ ξανά, αλλά αντιθέτως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και κόβουν και ράβουν από κοινού.

Η ευθύνη για την κατάντια του Νοσοκομείου τους βαραίνει όλους εξίσου!

Το Δ.Σ. Σ.Ε.Γ.Ν.Θ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"