Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη: Νέα ... επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο

Σαντορίνη: Νέα … επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο

|

Η ΠΟΕΔΗΝ για μία ακόμη φορά κάνει αναφορά για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και με την τουριστική σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει – Ποια εικόνα δίνει για την στελέχωση του Νοσοκομείου 

Τραγικές ελλείψεις θέτουν στο…. κόκκινο τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, παρά το τουριστικό κύμα που βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό αναφέρει στην καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «από τις 49 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, μόλις οι 21 είναι καλυμμένες με ό,τι αυτό συνεπάγεται» Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο ένας γιατρός παραιτείται μετά τον άλλον εξαιτίας αφενός των χαμηλών μισθών και αφετέρου της εργασιακής εξουθένωσης. Αναφέρει επίσης, ότι από τους τρεις διορισμένους χειρουργούς, οι δύο παραιτήθηκαν, ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπηρετεί πλέον μόνον ένας από τους συνολικά τρεις γυναικολόγους. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Νάξου για τις συνθήκες εργασίας και η υπόθεση διερευνάται. Πέρυσι παραιτήθηκε και ο μοναδικός νεφρολόγος και οφθαλμίατρος, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα κενά σε προσωπικό και ειδικότητες πρώτης γραμμής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η ΑΕΜΥ ΑΕ, εταιρεία του Δημοσίου που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενέκρινε πρόσφατα την παράταση του ενοικιαστηρίου της πολυτελούς κατοικίας του διοικητή Χαράλαμπου Πανοτόπουλου με αναπροσαρμογή του μισθίου στο ποσό των 475 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, ενέκρινε εκπαιδευτικά κονδύλια (660 ευρώ) για τον Γεώργιο Τσιαντή, διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου ώστε να μετεκπαιδευτεί επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του στο Νοσοκομείο «Αττικό», «την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών». Διερωτάται τέλος, τι θα γίνει μετά το πέρας του ερχόμενου Ιουνίου, καθώς «λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/201».  Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό του νοσοκομείου Σαντορίνης έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Νάξου για τις συνθήκες εργασίας και η υπόθεση διερευνάται.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ψέματα απεδείχθησαν όσα υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου

Παράταση ενοικίου του σπιτιού – έπαυλη για ένα χρόνο που διαμένει ο κος Πανοτόπουλος παρά την κατακραυγή. Συνεχείς παραιτήσεις γιατρών. Υπάρχουν 21 γιατροί σε 49 οργανικές θέσεις 60% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Τον άλλο μήνα λήγουν οι συμβάσεις του λοιπού προσωπικού. Τι θα γίνει;

Ψέματα απεδείχθησαν όσα υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου

Δείτε αποφάσεις – ρουσφέτια της ΑΕΜΥ Α.Ε.

15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο με όλες τις τιμές. Κατά τα εγκαίνια δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών.

Ποια είναι η κατάσταση δύο χρόνια μετά του Νοσοκομείου Σαντορίνης; Το Νοσοκομείο όπως είναι γνωστόν παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα. Η ΑΕΜΥ Α.Ε. είναι μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον Ελληνικό λαό μέσω των προϋπολογισμών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή (δείτε την απόφαση). Μάλιστα ενοικίασαν και σπίτι έπαυλη για να διαμένουν τα ανώτερα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., το οποίο τελικά κατέληξε να γίνει σπίτι του κου Πανοτόπουλου. Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλη, για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών. Τον Ιούνιο 2018 λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016. Τι θα γίνει;

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%. Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση.

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Ποια είναι η κατάσταση σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης δύο χρόνια μετά από τα εγκαίνια; Σας κοινοποιούμε αναλυτική κατάσταση με τους 21 Ιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο και όσοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Θα διαπιστώσετε ότι υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.

Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016. Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο;

Τελικά οι υποσχέσεις που έδωσε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου για πλήρη και ασφαλή λειτουργία του αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες και ψέματα. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον.

Οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. και κατάσταση των ιατρών που υπηρετούν, όσων παραιτήθηκαν και το οργανόγραμμα».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"